Acasă Zi de zi Yin si Yang

Yin si Yang

948
2

Vreau sa scriu neaparat ceva, trebuie sa scriu, am scris de atatea ori, am intrat in niste probleme atat de complexe si greu de patruns, mi-am impartasit atatea trairi, conceptii, incat ma stiti mai bine decat cei cu care ma vad zilnic si cu care sunt obligat sa afisez personalitatea mea cea conformata cu mediul inconjurator, cate nopti nedormite cu palmele transpirate tremurand pe tastatura, dar totul degeaba, de fiecare data stergeam tot.

Neaparat vreau sa scriu ceva, insa acum stiu sigur ca nu voi mai sterge, pentru ca trebuie sa scriu ceva. Constat cu stupoare ca tocmai certitudinea asta m-a secat de inspiratie. Sunt condamnat la mediocritate, ma balacesc in ea si nimeni nu-mi intinde o craca sau macar un fir de par sa ma ajute sa ies. Poate nici nu exista, toti sunt aici, cu mine. Ok, atunci cine imi usureaza povara singuratatii?

Paramecii care isi schimba intre ei micronucleele isi transfera reciproc imaginile gandite, asta da contopire nepereche. Cand va fi posibila o asemenea unire la oameni? Antidotul suprem impotriva izolarii, a flagelului ultim al intimitatii. Pentru ca in prezent exista bariere insurmontabile in calea unei asemenea contopiri a mintilor, mintea gandeste in imagini, si pt a putea comunica cu o alta mintem ea trebuie sa le tranforme in ganduri, apoi in limbaj. Va dati seama cate pierderi au loc pe parcurs, textura bogata si pufoasa a imaginii, extraordinara ei plasticitate si flexibilitate, nuantele emotionale ce tin de nostalgia privata a  creatorului ei.

G. Flaubert: ”nimeni, niciodata, nu-si poate exprima exact nici cerintele, nici conceptiile, nici durerile, pt ca graiul omenesc e ca o caldarusa sparta, in care batem mereu niste melodii bune sa faca ursii sa joace, atunci cand noi am vrea sa induiosam stelele… ”

Articolul precedentCum ne scoatem din criza…
Articolul următorDarkQ’s got talent
Fetele imi spun ca se simt atrase de mine, poate datorita umbrei de mister pe care o afisez, poate din cauza indiferentei mele necodificata de ele. Astept sa-mi zica si un baiat lucrul asta, pana atunci visez...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here