Acasă Zi de zi Trebuie batuti cu bastoanele

Trebuie batuti cu bastoanele

991
4

Albania a adoptat in februarie 2010 o lege impotriva discriminarii minoritatilor sexuale, care se simt victime ale intolerantei si agresiunii din partea institutiilor si a societatii.  Pana la urma nu stiu ce eficienta poate avea o astfel de lege intr-o tara unde dupa 8 seara sansa sa fii impuscat sau jefuit in plina strada e mai mare decat cea de a gasi o moneda.

Si daca nu au reusit sa celebreze cumva 2 ani de existenta a acestei legi la data exacta, asociatiile de profil LGBT din Tirana au de gand sa organizeze pe 17 mai o parada. Ar fi prima de acest gen de la ei. Dar cu siguranta nu una pasnica.

Asociatiile albaneze de homosexuali vor ca in ziua respectiva steagul lor curcubeu sa fie inaltat alaturi de drapelul national deasupra uneia dintre pietele centrale ale Tiranei.

Insa initiativa a fost aspru contestata de ministrul adjunct al Apararii si totodata presedintele partidului regalist din Albania, Ekrem Spahiu. „Singurul meu comentariu (cu privire la parada gay): trebuie batuti cu bastoanele”, a spus acesta, ca reactie la anuntul privind organizarea manifestatiei.

Avocatul Poporului din Albania, Igli Totozani, a transmis un comunicat in care l-a invitat pe ministru sa „prezinte scuze in mod public”, amintindu-i ca acest gen de afirmatii risca sa „faca obiectul unei anchete penale”.

De altfel, asociatiile de homosexuali si-au anuntat intentia de a-l actiona in judecata pe ministrul albanez.  Ma intreb ce vor rezolva in acest sens. Probabil mai nimic 🙂

Ma rog, detalii mai multe puteti gasi aici: http://www.rawstory.com/rs/2012/03/23/albanian-lgbt-to-stage-first-gay-pride-march/ 

4 COMENTARII

  1. Domnul Spahiu a spus cu voce tare ce gandeste, nu e chiar cutreurator. Multi oameni gandesc asemenea lui, si chiar nu stau pe ganduri, recurgand la fapte.

    E de condamnat ceea ce a spus deoarece in calitatea sa, el nu se reprezinta pe sine, ci o intreaga tara care e condusa de legi sub care fiecare trebuie sa fie egal.

    Fiind in aparare, ma gandesc ca e tip din ala army cu brain mai micut 🙂

    … poate nu e o interpretare tocmai corecta a ceea ce a spus … ma gandesc ca poate se referea la gay si ca acestia sa nu fie batuti cu bastoane de niste lunatici 😉

    Sa fie sanatos si acest Spahiu!

  2. Eu, pe acest gen de oameni, i-as supune unui test. I-as lua din locul lor si i-as duce in Los Ageles California, fara nimic de valoare la ei, doar cu 100$ sa aiba de mancare. SI sa se descurce fara sa fure, sa jefuiasca sau sa faca cel mai mic rau. Eventual lasat pe Laguna Beach la plaja nud gay si sa vad daca fara forta militara sau puterea ministrului ar mai avea curaj sa loveasca cu bastonul asa repede, stiind ca nu mai se poate ascunde in spatele privilegiilor puterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here