No menu items!

Tatuaje si piercing: ti-ai “decora” corpul?

Acelasi autor

Riscurile utilizării drogurilor…

Căutând plăcerea (fericirea) sau în timpul unei ceremonii inițiatice (în diferite culturi sau denominațiuni spiritual – religioase) – așa apar motivele care conduc tinerii...

Parteneriate civile pentru gay? Da sau ba?

O sa va povestesc de SUA, cunoscand situatia mai bine decat in Romania. Drept urmare a activismului gay intens, mai bine de 50 de orase...

Nu suntem făcuți pentru a trăi singuri

De unde vine dragostea? Filosoful grec Platon raspunde la aceasta intrebare. El il determina pe Aristophanes sa spuna urmatoarea poveste: la inceput, erau trei...

Cum să fii o doamnă?

Manierele, cum le cunoastem toti, si-au facut aparitia pe inceputul secolului XII in Franta, cand Eleanor de Aquitaine s-a saturat de badarania celor din...

De ce promiscuitatea e mai pronunțată în lumea gay?

Cuvantul "promiscuitate" este de obicei folosit cu sens peiorativ, cum ar fi afirmatiile eronate gen "epidemia HIV/SIDA este datorata promiscuitatii din comunitatea gay". Nu...

Gay si Piercing. Exista vreo legatura intre homosexualitate si decorarea corporarala? Articolul de mai jos isi propune o incursiune in lumea tatuajelor si a body piercing-urilor.

De-a lungul timpului, oamenii si-au facut piercinguri in diferite zone ale corpului. De exemplu, bodyguarzii imparatului Cezar se spune ca aveau piercinguri in sfarcuri, deoarece asta era un semn de masculinitate, de barbatie si virilitate. In America de exemplu, mayasii si alte culturi asemanatoare practicau de asemenea aceste ritualuri ale piercingurilor. Sculpturile care s-au pastrat intacte pana azi intruchipeaza niste fire legate cu spini care strapungeau practic atat penisurile cat si limbile oamenilor. Acesta a fost un ritual religios ce avea de-a face cu condamnarea respectivilor dar si cu fertilitatea celor din triburi.

Piratii secolului al 17-lea deseori isi faceau gauri in urechi si purtau obiecte in aur, de cele mai multe ori niste monezi luate din comorile celor care au cazut captivi. Fiecare cercel avea o insemnatate aparte, si se referea la cate o corabie luata captiva. Marinarii navelor germane din timpul primului razboi mondial si-au marcat in acelasi mod victimele, numarul de persoane pe care le-au rapus de-a lungul razboiului.

Piercingul corporal este o forma de decorare a trupului, iar pe langa piercinguri, tatuajele sau cicatricile induse voluntar sunt vazute drept alte forme de decorare a corpului uman.

“Pionierii” piercingurilor explica faptul ca un piercing se aseamana oarecum unui tatuaj, iar artistii care se ocupa cu decorarea trupului folosesc corpul uman drept o “panza” pe care isi astern culorile si isi exprima arta. Bineinteles, nu in aceeasi categorie intra tatuajele cu vesnica sirena si “Maria” sau “Ileana” de pe antebratele care au construit Epoca de Aur.

In piercing, corpul uman serveste drept o rama careia ii sunt atasate diverse piese din metal, cu scopul de a decora sau de a induce placere celui care le poarta.

Traditionalistii vad cerceii drept un semn de homosexualitate in societatea actuala, unde orice fel de insemne ca acesta atrag suspiciuni asupra unui barbat iar oamenii devin suspiciosi in privinta orientarii lui sexuale, asta pana cand cantaretii de rap sau rockerii au inceput sa poarte cercei, dar intr-o singura ureche, nu in ambele. Se spune ca atunci cand un barbat heterosexual vrea sa poarte un cercel, il poarta pe urechea stanga, urechea dreapta fiind “destinata” celor homosexuali.

Gay-ii, dar mai ales lesbienele, vad in body piercing si tatuaje o forma de a-si arata “duritatea”. Astfel, multi spun ca un tip gay care are bratele tatuate pe de-antregul, ar fi mai sexy decat altul fara. 😉

In timpul aniilor `80, tatuajele, cerceii sau parul vopsit rebel reprezentau adesea modurile prin care unii oameni voiau sa se deosebeasca de multime, sa nu se identifice cu “cei multi”. De exemplu, cand vine vorba de moda punkerilor, cel mai greu cantaresc tatuajele, inelele si piercingurile, lucruri care de altfel sunt cunoscute societatii la scara larga. In centrele oraselor gay, barbatii de obicei poarta un singur cercel in fiecare ureche. De asemenea, unii barbati prefera sa poarte doi sau mai multi cercei, facuti fie din aur si aflati la mica distanta de lobul urechii, sau o serie de cercei atarnati unul de celalalt.

In aceste exemple, tehnica piercingului nu este altceva decat o amprenta a modei. Cerceii, inelele pentru nas, buze sau cerceii pentru sprancene nu au insemnatate sexuala. Insa un lucru e cert: la fel ca in moda, si piercingurile se demodeaza. Adica, sa fim seriosi, nu mai sunt la fel de populare astazi cum erau acum zece ani sau cam asa. Piercingurile facute special ca sa induca placere si sa excite, pe de cealalta parte, de obicei au legatura cu BDSM (sau Sado-Masochismul, cum este cunoscut majoritatii, si nu, Sado-Masochism nu e atunci cand vecinul alcoolist isi bate sotia).

Majoritatea piercingurilor cu tenta sado-maso au ca tinta de cele mai multe ori penisul. De asemenea, mai sunt niste piercinguri facute de-a lungul perineului, perineul fiind spatiul dintre testicule si anus. Pe langa acestea, piercingurile mai pot fi facute si in preput, sau in sfarcuri (cel mai des intalnite sunt in sfarcuri). Oricum, ceea ce trebuie sa stiti e ca piercingurile cu tenta sexuala pot fi facute intr-o sumedenie de locuri, unele mai intime, altele mai putin, cand vorbim de zonele erogene.

Prin aceste gauri de piercing pot fi trecute o intreaga gama de bijuterii corporale, dar cel mai probabil cerceii si inelele sunt cele mai comune si cele mai folosite. Mai mult decat atat, clamele sau alte forme de piercinguri sunt adesea folosite. Majoritatea acestor bijuterii corporale au ca material otelul chirurgical, cu toate ca unii barbati, fie ei heterosexuali sau homosexuali, prefera consacratul aur. Unor cupluri homosexuale le place sa isi celebreze dragostea sau sa-si marcheze insemnatatea fata de celalalt printr-un ritual de piercing. De exemplu, ei pot purta inele pe penis sau pe alte zone ale corpului cum ar fi perineul tocmai pentru a marca faptul ca nu se conformeaza majoritatii, care poarta inele pe degete.

Piercingul corporal este o forma de decorare a trupului, tatuajele avand aceeasi insemnatate.

Ritualul de piercing poate insemna foarte mult pentru un cuplu sau pentru niste parteneri sexuali. De asemenea, piercingul poate sa fie doar o chestiune temporara, in timp ce plasarea de bile sau de inele are ca urmare purtarea lor pentru o perioada destul de lunga de timp. Sa va dau un exemplu, aceste piercinguri permanente sau pentru o perioada mai extinsa de timp au ca scop atingerea placerii si a durerii supreme, cum o vad multi experti in sado-masochism. Acesta este momentul in care corpul uman inverseaza senzatiile, schimband astfel intre ele senzatia de durere cu cea de placere suprema. Oricum, inca nu este nicio dovada palpabila si veridica care sa confirme sau sa infirme aceasta teorie eliberata de “expertii” in sado-masochism, dar fiecare e liber sa incerce. :mrgreen:

In mod cert, sunt si o serie de pericole la care se supun iubitorii (gay sau nu) tatuajelor/pierce-urilor. Niciodata sa nu-ti faci un piercing singur, si niciodata nu trebuie sa ii permiti vreunui necunoscut sa-ti faca un piercing. Aceste lucruri trebuie facute strict de profesionisti, care stiu ce fac si care au la dispozitie echipamentul steril potrivit si necesar, si care iti pot da sfaturile necesare cu privire la ingrijirea piercingurilor, ingrijire ce poate dura de la cateva saptamani la jumatate de an. Tatuarea corpului este in mare parte folosita pentru scopuri estetice, de exemplu pentru a acoperi urme sau cicatrici mai vechi, care deranjeaza. De exemplu, unii barbati aleg tatuajele mici facute atat pe fund, cat si deasupra zonei pubiene, iar aceste tatuaje semnifica faptul ca este “sufletul petrecerii”, atat la vreo petrecere, cat si in pat. Cu alte cuvinte, ele indica faptul ca este un profesionist care stie “meserie”.

Tatuaje mai “serioase” pot fi considerate cele care acopera mai mult de jumatate din pielea corpului. Cateva dintre cele mai noi tatuaje din domeniul artei au drept tema principala SF-ul sau figuri extraterestre, dar stiti cum se spune, gusturile nu se discuta. Artistii din domeniul tatuajelor care fac designul acestora devin renumiti destul de repede, in special la conventii are tattoo-artistilor.

In incheiere, am putea spune ca uneori un tatuaj sau un piercing bine blasat poate aduce beneficii, insa… si in lumea tatuajelor “ce e mult, strica!”

Previous article
Next article
Vezi si...

Acasă

De ceva zile sunt acasa. Am metro, zgomot si oh… smog. A fost o zi plina. Am alergat conform iPodului (excl. Metro) aproximativ zece kilometrii si nu am fost in viata mea mai energic. Am sansa sa o iau de la capat – a treia oara – sa...

Articole din aceeasi categorie