Acasă Zi de zi Spre lumină

Spre lumină

976
12

Vă salut, cu respect, pe toți! Am dorit sa scriu acest articol pentru toți cei care suferă abuzuri de orice fel pentru faptul de-a fi homosexuali și nu în ultimul rând, chiar cred că este necesar să ne gândim, în semn de omagiu față de cei care și-au pierdut viața pentru acest fapt.

Îmi voi expune opinii personale, dar voi oferi spre cunoștința voastră date certe despre cifre și locații privind cele menționate mai sus.

NIMENI, dar absolut NIMENI, nu are dreptul sa își omoare semenul oricare ar fi motivul. Observ că oamenii (anumiți oameni) au transformat religia într-o controversă manipulatorie foarte periculoasă a ideilor despre ucidere: se spune ca păcatul suprem este moartea, dar tot moartea este propusă ca pedeapsa pentru a „lecui” pământul de homosexuali. Aduc ca dovadă a acestor controverse un citat din PENTATEUH:  „Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au facut un lucru scârbos; sa fie pedepsiți cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.” (Levitic 20:13) .

Cu toții suntem într-o situație de semiobscuritate, sau chiar obscuritate deplină, neafișându-ne ca ceea ce suntem în fața tuturor. Contextul social nu ne permite. Unii trăim destul de bine, dată fiind situația, împăcați pe deplin cu sine înşine, alții plutesc între un bine aparent și o perspectivă mai sumbră, iar pentru alții termenul dramatic reprezintă viața lor în genere.

Am avut în vedere un articol din surse media străine, preluat de media noastră autohtonă, în care se vorbea despre un grup de aproximativ 50 de adolescenți irakieni, în mare parte băieți, uciși pentru faptul de a fi bănuiți adepți ai curentului „vestic”  emo și deci implicit (e o realitate), homosexuali. Au fost bătuți cu cruzime până ce au trecut în neființă, sau au fost împușcați. În statele islamice se știe: homosexualitatea este un subiect tabu. Fac mențiunea că știrea este veche şi totuși vie în gândurile celor care trăiesc asemenea drame.

Situația nu stă prea roz nici în S.U.A., sau state vest europene, cu așa-zise pretenții de liberalizare a granițelor, fie ele ale gândirii, unde abuzurile și crimele împotriva homosexualilor au o amploare demnă de luat în seamă. Adevărat este că nu legea este cea care duce la acest lucru – de fapt nu legea scrisă, ci mai degrabă legea nescrisă a oamenilor, cei care consideră că dreptatea este în mâna lor și că de a lor „sabie” vor pieri homosexualii. Nu mai aduc în discuție Africa, unde ca și în Asia, se află unele din cele 7 state (număr al naibii de magic, norocos, puternic… irnonic nu?) ale lumii care condamnă la moarte, efectiv, îndrăzneala de a admite că ești diferit.

Asociația Lesbienelor, Gay-lor, Bisexualilor, Transexualilor și Intersex (ILGA) a actualizat o lista a 77 de state de pe mapamond care transcend mai mult sau mai puțin limita iraționalului în materie de legislație antigay. Voi da copy/paste la denumirile în engleză a acestora (e lesne de înțeles de ce c/p sper):

They are: Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua and Barbuda, Bangladesh, Barbados, Belize, Bhutan, Botswana, Brunei, Burundi, Cameroon, Comoros, Dominica, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Gambia, Ghana, Grenada, Guinea, Guyana, Iran, Jamaica, Kenya, Kiribati, Kuwait, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Malawi, Malaysia, Maldives, Mauritania, Mauritius, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nauru, Nigeria, Oman, Pakistan, Palau, Papua New Guinea, Qatar, St. Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Samoa, São Tomé and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Solomon Islands, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Swaziland, Syria, Tanzania, Togo, Tonga, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, United Arab Emirates, Uzbekistan, Yemen, Zambia, and Zimbabwe. In addition, gay sex is illegal in the Cook Islands (a self-governing democracy in free association with New Zealand), the Gaza Strip in Palestine, and Northern Cyprus, which is recognized only by Turkey.

„State Sponsored Homophobia”

Poate vă va fi de folos și acest link al ILGA: http://ilga.org/ilga/en/article/1161  .

Iată și statele care condamnă la moarte homosexualitatea: MauritaniaSudanArabia SaudităYemenIranSomalia, Emiratele Arabe Unite, regiuni din Nigeria și Malaezia. Există prezumții sinistre că din urmă le ajunge și Uganda care discută aprins ideea de a transforma în pedeapsă capitală sentinţa pentru homosexualitate. Am o amintire sumbră a unui prințișor din EAU (Emirate) care a întreținut relații homosexuale cu servitorul pe care l-a și omorât puțin. Firește că prințul e bine merci. Și referitor la Uganda… cît de atroce poate fi situația ca în 2012 să te gândești să adopți o asemenea lege când în lume se tot încearcă abolirea unor asemenea legi. Chiar citisem undeva că EAU suportă presiuni din ce în ce mai mari să renunțe la pedeapsa capitală, apelându-se la ce altceva daca nu la constrângeri financiare în sensul schimbării în mai bine pentru homosexualii din această țară.

Și poate la fel de rău este să te temi de necunoscut (în Occident) ca de cunoscut (în Orient). De ce zic necunoscut ? Păi din cauza acelor legi nescrise de care vorbeam ceva mai sus. Tineri gay suferă abuzuri în școli. Sunt bătuți, ostracizați pentru ceea ce sunt. Au curajul să admită asta și BRAVO lor. Libera exprimare îți dă, dar îți și ia multe. Iar în occident cei suferinzi o știu prea bine!

Am văzut secvențe dintr-un film al unui caz celebru american. Nu mă refer la Bobby Grffits  (Prayers for Bobby) ci la Matthew Wayne Shepperd (1 Decembrie 1976 – 12  Octombrie 1998), din Wyoming. Ar fi mai corect să spunem că a fost atacat într-un mod cum nu se poate mai brutal în anul cu pricina, în noaptea de 6-7 octombrie, căci viața sa nu s-a încheiat cu una cu două, în vreun mod firesc, ci i-a trebuit cam 1 săptămână de suferință și agonie, pentru a părăsi în liniște acest Pământ pătat de sânge și inconștiență. Vorbesc de un caz real.

Aș putea zice că e la fel de strigător la cer precum imaginile din acest video cu un tânăr gay de culoare din Africa adus la neființă.

http://www.liveleak.com/view?i=0aa_1319664670  (îl voi lăsa așa – dacă vreți îi dați voi c/p –  pentru că materialul oferă IMAGINI ȘOCANTE de la fața locului). Urmărind aceste imagini nu pot decât să rezonez cu autorul articolului de la linkul roșu și sa zic mulțumesc Doamne, că totuși m-am născut în Romania și nu în vreun stat musulman sau african.

Acestea au fost frânturi ale unor exemple greu de descris. Ca ei sunt MULȚI cei care în tăcere își duc crucea.

Să spunem o rugăciune și să transmitem un gând bun lor, celor care chiar pătimesc în dorința (oarecum ironică) de a fi liberi. Și totuși obțin libertatea, pentru că dincolo de moarte nu mai e niciun lanț, nicio barieră, este eternitate, vecie. Doamne ajută!

Update!

 

 

12 COMENTARII

 1. După ce am citit articolul tău am simțit nevoia de a asculta „I need you to listen” de Marty Haugen.

  Singura soluție este educația, educarea maselor corect.

 2. Aici ai foarte mare dreptate. Am citit si eu niste stiri despre Leonard Miron si mi-e scarba cand vad ca si oameni cu educatie il acuza, am citit comentarii de la niste linge-pizda care cereau moarte homosexualilor. Nu arunca cu piatra, caci de piatra vei muri (dar asta nu o stiu marii evlaviosi)

 3. A ucide in numele religiei inseamna a interpreta religia in mod gresit. Da-mi voie sa-ti spun ca Vechiul Testament a fost depasit. Tel Aviv e cunoscut ca unul din orasele cele mai deschide fata de homosexuali. E nedrept sa ucizi in numele unui stat, a unei legi umane.
  Eu cred ca s-a comis o greseala: de prea multe ori punem pe spatele altora poveri pe care nu le merita.
  Nici o persoana nu are dreptul sa sufere vreo discriminare datorita orientarii sale sexuale.

 4. @Avocatus .. nu am cuvinte.. cred ca devi un luptator al iubirii LUI.

  @castillo, e bine ca ne aduci aminte de aceste lucruri, prea multi dintre noi cred ca nepasarea e legitima.
  Preferam sa ne latram, muscam intre noi. Yeah.

 5. Nu am vazut asa ceva in viata mea, nu pot sa cred am ajuns aici. Domnul sa ne ajute! Acceia nu sunt oamenii aceia sunt draci care nu il au pe Dumnezeu.

 6. Eu sper ca acei DEMONI numiti din greseala „oameni” sa nu mai poata dormi niciodata visand CONTINUU cum acel tanar sufer in chinuri ars de viu! SPER!

 7. Deci nici sa nu comentez la asa ceva. Nu-i de mirare ca in 2 zile nu ma mai vede africa la fata. Din toata experienta asta am sa fac tot posibilul ca macar in Romania sa se trezeasca lumea la realitate. In orice caz aici am intalnit persoane mai deschise la minte decat cele din tara noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here