Acasă Zi de zi Prostia e de vita nobila

Prostia e de vita nobila

970
6

Daca „Diavolul se imbraca de la Prada” inseamna ca Jiji se becalizeaza de la Maybach si Mutu se metrosexualizeaza de la D&G? Pai? Noi ne metroinfodistram de la ce?

In fine, acest post este dedicat dislocarii unui etasament limitat la limita dintre matricea interstitiala si care se spiraleaza spre … aa… care este. Atat.

De multe ori ma uit pe Google sa vad ce mai cauta oamenii si ma cutremur asa vreo 4-5 grade pe scara „matriciala amniotica interstitiala spiralata” cand vad ca in top-uri planeaza ca un deltaplan cautari de genu’:

 • pot sa raman insarcinata cu degetu’?
 • cum isi dau seama fetele ca sunt virgin?
 • dupa cat timp de vorbit pe messenger pot sa-i cer telefonul ca sa nu par penibil?

…si alte cautari extrem de interesante. Precum Steua Nordului, Google nu te lasa la greu nici chiar dupa ultima noapte de joaca, intaia noapte de barbat.

De exemplu pentru „ce e prostia” google are multe „variante de raspuns„: „Rezultatele 1 – 10 din aproximativ 2.010.000 pentru ce e prostia. (0,26 secunde)

In ultima vreme cred ca unii s-au virusat cu vreo bacterie buclucasa. Mereu am admirat oamenii inteligenti dar intr-o oarecare masura si pe cei mai putin inteligenti. Ceea ce m-a disperat insa intotdeauna a fost FUDULIA, snobismul neuronal. Am multe intrebari legate de revolutia franceza aka. neuronul fitos dar lent, si cred cu inversunare ca prostia se trage dintr-o radacina nobila.

Asta inseamna ca din moment ce exista atata prostie printre noi, oamenii trebuie sa o aprecieze tare mult de o practica atata. Daca nu ar fi asa sa fie posibil ca si prostia sa fi fost supusa rasturnarii valorilor?

Acum prostie este Prostia iar Cinstea a devenit cinste.

Se tot spunea ca daca prostia ar durea atunci ce s-ar intampla. Adevarul e ca ea intr-adevar doare iar strigatele ei se aud foarte bine. Dar aceste zgomote capata o aura de misticism in urechile multora si atrage si privire si gandire.

Cate chestii nu au devenit „cool”? Cica e cool sa traci strada pe rosu, e cool sa scrii/vorbesti extrem de complicat, e cool sa ai telefon mobil cu memorie mai mare decat PC-ul de acasa, e cool sa fii cool.

De ce lumea imi seamana cu turnul din Pisa?

Articolul precedentSolitudine, dragostea mea
Articolul următorTicalosi si oameni de buna credinta
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

6 COMENTARII

 1. S E C U N D A N E N A S C U T A

  In sertarele gandurilor
  nu mai incap cuvintele
  de-anvalmaseala cheilor
  secundei nenascute.

  Cu prima am incuiat
  timpul in umbra.

  Cu cea mai grea
  lumina-adormita-n frunze
  si peste noi.

  Cheia cu frunze de culori
  ne-a-ncuiat secunde
  in trairi.

  Pe alta
  s-au incolacit serpii tamplei
  in zvacnet de prim sarut.

  O cheie ruginita
  neadormita-n intr-un colt
  inchide oglinda apei totale
  din care nu ai baut.

  Sub cea mai usoara
  traieste jaru-n care-a ars
  secunda noastra.

  Nenascuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here