Acasă Zi de zi Produsele BIO – Noul trend al românilor

Produsele BIO – Noul trend al românilor

961
2

În ultimele zile am ajuns de la multe ori la mall. La Iulius Mall Timişoara, ca să nu apară confuzii. Vis-a-vis de hipermarketul Auchan se găseşte un… aprozar. Pentru că alfel nu pot să numesc magazinul acela. Se numeşte ceva cu BIO…

Desigur, dobitocia cu mâncarea organică nu este absolut deloc nouă, motiv pentru care nu vreau să vin eu cu alte informaţii despre acest lucru.

Ceea ce mă irită la culme este prostia omenească. Alimentaţia BIO este una din consecinţele prostiei oamenilor. Acum câţiva ani bieţii ţărani români nu mai aveau voie să-şi comercializeze produsele, datorită faptului că acestea sunt imperfecte. Roşiile au pete, striaţii, sunt prea mari sau prea mici, prea lunguieţe sau prea rotunde, morcovii nu sunt drepţi, cartofii au dimensiuni si forme diferite ş.a.m.d.. Aşa că românul snob şi prost nu s-a mai dus la tanti de la piaţă, el merge, cel puţin timişoreanul, la Iulius Mall la aprozarul BIO. Degeaba e trântit într-o locaţie super luxoasă, mie tot a aprozar îmi arată. Şi mi se pare pur şi simplu scandalos, să te duci, dragă, la mall să-ţi iei ceapă şi cartofi.

Practic, aşa zisa mâncare organică, BIO, nu este altceva decât ce vinde şi tanti de la piaţă, cu excepţia, că BIO înseamnă şi o locaţie de lux, ambalaje frumoase, care costă mai mult decât roşiile şi ouăle şi snobism cu carul.

Deci, la un moment dat, tot ce este cultivat în mod tradiţional este de proastă calitate, nesănătos şi lista de aberaţii ar putea continua. Ni se bagă pe gât legume perfecte şi tot felul de produse, care nu numai că sunt chimizate până la refuz, dar nici nu mai au gust. Apoi mai trece o vreme şi apare nebunia alimentaţiei BIO. Acum ne întoarcem la alimentaţia de dinainte. Dar cum procedăm?

Pe lotul din care se va obţine cultura BIO este interzis să se folosească îngrăşăminte artificiale timp de 3 ani. Apoi plantele care vor fi cultivate, nu trebuiesc stropite cu pesticide şi o mulţime alte procedee. Abia atunci un produs primeşte eticheta BIO.

Toţi producătorii BIO se bat cu pumnii în piept că produsele lor sunt 100% naturale, cultivate ca pe vremuri, numai cu apă şi soare. Dar dacă e aşa, atunci de ce găsim în magazinele BIO roşii în toiul iernii? Oare şi sera face parte din natură?

Sincer, mă apucă scârba când văd toată nebunia asta pentru alimentaţia BIO. Noi, românii, încă avem ţărani, care vin la piaţă cu produse de grădină.

Nu mi se pare normal să mă duc la mall şi să-mi iau legume şi ouă dintre rafturi cu parfumuri, haine şi pantofi.

Las postul acesta aşa, aşteptând şi alte păreri.

Articolul precedentMiss Travesty Romania 2009
Articolul următorUrsul
Un male bitch uns cu toate cremele, greu impresionabil, alergic la prostie şi prost-gust, gay până-n vârfurile unghiilor, vertical şi după cum s-a mai zis cu sânge-n p**ă. Nu vă place de mine? Treceţi mai departe!

2 COMENTARII

  1. Au facut aprozar BIO in Mall?
    🙁
    Eu una prefer produsele de la tarani…Si o spun cu mana pe inima: In nici un restaurant de lux nu am mancat asa de bine ca la bunica acasa…

  2. Da, este o prostie de magazin, în corpul nou, fix vis-a-vis de Auchan. Tot aranjat, cu etichete colorate şi lădiţe de nuiele şi peste tot scrie cât casa ce înseamnă BIO! O tâmpenie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here