Acasă Zi de zi Până și roboții ne iubesc!

Până și roboții ne iubesc!

976
0

Google a văzut deja steluțele noastre. Voila:

și

Despre ce este vorba?

Este vorba despre Google rich snippets, o chestie creată de ei prin care încearcă să creeze o punte între cineva care caută o informație și cei care oferă acea informație. Rich snippets de la Google functionează pe baza a niște standarde foarte bine definite (microdata microformats sau RDFa).

Astfel, toate chestiile care sunt recenzabile (filme, muzică, localuri, locuri, organizatii, business-uri) pot beneficia de avantajele rich snippet-elor. Utilizatorii unui serviciu isi pot da cu parerea despre ceva, Google vede acest lucru, si transmite informatia mai departe si o afiseaza in motorul de cautare. Astfel, cineva care cauta „gay” sau „gay romania” sau orice legat de nisa asta că DarkQ apare primul mereu, va aparea exact ca in printscreen-urile de mai sus. Puteti testa cautand pe Google.ro. 🙂

Chestia e că lucrurile trebuiesc să fie pe bune, fără date false samd. De aceea am implementat sistemul „Părerea ta„. Nu există nicio garanție că Google va afica rich snippet-urile chiar dacă ele sunt implementate, insă se pare că o face extrem de repede pentru site-urile vechi, cu autoritate, cum este si DarkQ.

Avantajele pe care le au aceste snippet-uri, sunt ca orice rezultat al unei căutări, devine automat atractiv din punct de vedere vizual si ca după sute de recenzii este de incredere. Uite:

Vedeti diferenta? Pe lângă faptul că Google, care ia in considerare peste 300 de algoritmi diferiti cand afiseaza vreun rezultat pentru un cuvant cheie, considera că DarkQ e mai relevant si decat Wikipedia (pentru anumite cuvinte de cautare, desigur), afișează și voturile voastre stranse de la părerile scrise. Și, evident că totul înseamnă mai mulți vizitatori, mai mult trafic, mai multă interactiune.

Super, nu?

Articolul precedentCuvinte nenăscute
Articolul următorEu și cu fetele. Jeeeezus!
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here