No menu items!

Nu mai suport…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

… birocratia. Pe bune. Pentru orice chichita, care necesita o interogare a une baze de date, e nevoie de ore in sir de stat la cozi, numere de ordine, functionare plictisite, nervi de otel etc.

De ce trebuie o foaie, o adeverinta, orice… sa necesite 2-3 zile de frecat menta prin holurile institutiilor, cand ar fi extrem de simplu cu un sistem centralizat online… scoti la imprimanta ce ai nevoie si gata…

Whatever… uneori asa-mi vine sa-mi bag picioru’…

Previous article
Next article

22 COMMENTS

  1. Da ce crezi tu, să-ţi bagi piciorul e uşor? Trebuie adeverinţă că ai picior, apoi dovadă că ai plătit taxa de picior, că ai încălţăminte de iarnă pentru el ( asta numai dacă e zăpadă sau polei ). Toate astea având ca fundal inspiratul refren al lui Alexandru Andrieş ” Mai bine cu coadă decât fără “

  2. Am fost si eu sa mi-bag actele pentru somaj, sa-l iau si eu pentru o luna cat am stat acas ca deh!nu las nimic la stat. Am inceput sa plaaaaanngggg frate cat m-au umblat aia. Un sistem frate de trebuia la propriu sa te bati pe programari :-j .Imi venea sa-mi bag p..a.

  3. CM … =)) foarte amuzant

    Robert … nu zic ca nu e bine cum gandesti tu lucrurile, dar asta e perspectiva ta. Gandeste-te ca prin mana acelor persoane mai trec pe zi zeci de oameni cu diverse probleme, si e normal ca acesti functionari publici ( o sa ma numar si eu printre ei peste un an :)) ) sa fie frustrati.
    Oricum asta nu e o scuza, pentru ca exista niste responsabilitati si atributii ce le revin si trebuie sa le urmeze, printre care si respectul fata de cetateni.
    E adevarat ca atunci cand ai un pachetel pregatit pentru persoana respectiva, aceasta poate sa faca ca cele 2, 3 zile sa devin maxim 10 minute, dar asta depinde de fiecare. 🙂
    Asa ca stai linistit, bea un ceai asculta o melodie , nu are rost sa te framanti pentru astfel de lucruri minore, nu face bine framantarea asta. Numai bine.

  4. Se poate, de ce nu?!

    Un sistem in care sa nu te lovesti zilnic de problemele de care zici tu(ca si noi restul) presupune:
    1.taxe
    2.taxe
    3.taxe…

    Pentru a caror plata, asa numitii “corporatisti” (aprox 20-25% din platitori) ar avea bani sa contribuie, restul…vor iesi pe Dorantilor/Piata Unirii si unde se mai fac proteste in tara asta – varianta romaneasca a Wall-Street-ului.

  5. Si fiidcă tot urmează 1 decembrie să îmi exprim și eu părerea legat de banalul subiect numit chitanță în contextul românia…

    1 decembrie… tristă zi… Din cauza erorii de atunci suferă acum și Ardealul și Banatul… Pe când în Ungaria sau Austria lucrurile sunt ordonate, puse la punct, drumuri bune, vestigii istorice respectate, oameni ok, etc, etc…, România este un talmeș-balmeș unde totul este anevoios (chiar și obținerea acelui rahat de chitanță), aici totul se distruge, inclusiv ceea ce austriecii au construit în încercarea lor de a civiliza și aceste ținuturi (de exemplu Băile Herculane). Păcat că o astfel de eroare ce a fost 1 decembrie are consecințe precum, metaforic vorbind, a avut Cernobâlul pentru Ukraina. RIP!

  6. Birocratia a fost, este si va fi un motiv de frecus ptr. noi. Apropo de coada, ea e buna, tocmai, ca de plictiseala te invarti in jurul ei si incerci s-o prinzi. Si tb. sa vezi partea buna a lucrurilor: ai socializat cu lumea, ai vazut si cum sta treaba cu “introbagarea” in origini a functionarilor care se uita la tn. fie cu o privire sictirita fie cu o privire senina, de parca li s-ar fi dat restart la creier.

  7. Da …ai dreptate … M-am lovit și eu de problema aceasta de curand în încercarea de a înființa o companie…

    Totul este extrem de simplu … Adica, crearea ei dureaza vreo patru zile dar cum normal oricine care își face o firma vrea sa o și folosească se lovește de un proces care durează cam 3-4 săptămâni până să o poți pune în funcțiune.

    In SUA tot procesul durează o singură zi și aplicația se face online dupa care primești în cam o lună un control ca să fie siguri ca te-ai ocupat de documentele necesare !

    Asta este!

  8. E o bataie de joc. As intelege daca am fi cine stie cate sute de milioane, un miliard sau asa… dar la o tarisoara asa mica… cum naiba e posibil ca lucrurile astea care stau la baza unei bune functionari a sistemului de interactionare a statului cu oamenii e asa de prost conceput.

    Nu stiu cum era pe vremea lu’ Ceausescu… atunci daca aveai nevoie de ceva acte, foi, adeverinte etc… cum faceai?

    Acum, cand sistemul informatic este foarte ieftin, usor de implementat… la noi tot se merge pe sistemul vechi si comunist de stat la rand de la 6 dimineata, in frig, sa prinzi un loc in fata la aparatul care da bilete de ordine unde biroul de informatii este nea Caisa’, portaru’.

    Dracu’ s-o ia de tara de 2 lei.

  9. Da’ nu toate institutiile is la fel. De exemplu Camera de Comert ii OK, fete zambitoare, amabile, aranjate, parfumate, te rezolva pe un ton calm, prietenos, iti face, drege… contra unei taxe, evident, pe care primesti chitanta/factura. Dar mie mi-e perfect asa.

    La Finante se impute treaba. Merge foarte bine daca ai pile/dai o floare/o ciocolata etc. Daca nu, esti invartit s-acolo pana te ia dracu. Ti se spun ce sa faci in termeni contabili, pe care daca nu ii intelegi sau n-ai o contabila/jurist… e naspa.

    La CNAS e oribil. Risti sa petreci in compania altor nefericiti ca tine 2-3 zile pentru a obtine dovada faptului ca esti asigurat.

    Lista poate continua.

    Cel mai usor este sa platesti pe cineva sa faca munca asta in locul tau sau sa “impingi” ceva si-atunci, dintr-o data, acel “nu se poate domnule!” devine “pai hai ca vedem cum facem… veniti maine dupa {insert whatever here}”. 🙂

  10. So… this is Romania, tara pe care o iubim… Daca nu te trimit de la o usa la alta nu se simt ei bine… habar nu am, nu o sa inteleg birocratia asta niciodata. Totul ar putea fi mult mai simplu pt toti, si pt ei si pt noi… dar NU SE POATE, nu la noi

  11. @Robert sistem informatic? ROFL
    Am lăsat cartea de muncă la AJOFM pentru scanat , m-au scris într-un caiet de ăla cu coperţi jegoase şi flendurite , tabelat cu lentoare chiar în faţa mea. Pentru că mă plictiseam am întrebat de ce caiet când au atâtea calculatoare. ” Şi dacă se pierd datele din calculator ce ne facem?” ” Dar dacă vă ia foc caietul?” …linişte…
    Oricum pentru scanat 20 de pagini e nevoie de trei luni , aşa am fost programat.
    @GugălBoy . Am alergie la superioritatea asta ardelenească absolut fără motiv, şi asta clujean fiind. Uită-te în jurul tău, ardeleni sau bănăţeni de ăia civilizaţi şi disciplinaţi ne fac greutăţi zi de zi. La finanţe în Cluj, la CNAS în Timişoara, la Policlinică în Arad, la Primărie în Oradea ghişeele sunt deservite de ardeleni, lucrurile sunt organizate de bănăţeni. De ce atunci e la fel de scârbos totul?
    Da hai să ne uităm la Guvern premierul e ardelean dghea nost. Şi minte şi fură aşa cum greşit pretindem că numa dincolo de Carpaţi se face. Cum se face că nu s-a molipsit Bucureştiul de seriozitatea ardelenească de atâta amar de vreme în care a adoptat elite transilvane( Maniu, Goga, Vaida Voievod,Ciorbea, Boc)
    Baiu e undeva în profunzime şi e atât de contagios încât tot ce intră în contact cu pământul ăsta se strică. Suntem haotici, nehotărâţi, egoişti , asta de la Constanţa la Timişoara şi de la Zimnicea la Sighetu Marmaţiei.

  12. Mi se pare aiurea sa regreti lucrurile astea, pana la urma daca treburile ar fi fost oricum altcumva cei mai multi dintre noi, cei care comentam pe-aici, nici nu ne-am fi nascut :-s

  13. Ce vina are Stefan sau Viteazu sau Tepes ca Romania e asa? Bai, nu va suparati pe mine, cei care au fost la vot si din astea… Uite eu am o intrebare: OARE, ROMANIA E MANDRA DE ROMANI? Asa trebuie pusa intrebarea si nu invers…ROMANIA sigur NU e mandra de romani. E o tara superba de la peisaje, la resurse naturale, mare, munte si clima… Faptul ca e locuita e problema! Nu credeti?

    Eu nu ma dau patriot, eu nu sunt mandru ca sunt roman ci spun ca romania e o tara OK! 2 la mana du-te prin bulgaria, rusia, mai la est asa sau prin tarile asiatice si o sa vezi ca aici traiesti in paradis… plus ca viitoru ti-l mai faci si tu nu tre` sa astepti totul de pomana doar ca traiesti intr-o anumita tara.

    Deci no offence pic de respect fata de ceea ce a fost, cer timisorenilor un RESPECT `89!

  14. Deci, cu alte cuvinte trebuie sa induram. C-asa e viata. Sa ne chinuim pana crapam.

    Pana termini facultatea esti cat de cat ok, după aia intri in… Viața. Casatorit sau nu, prunci, rate, lipsa banilor, veșnic neimplinit. Intrebare… What 4?

  15. Era dragutz daca dadeai drumul la postul ala cu 1 dec! As fi vrut sa vad in ce directie mergea treaba! Acum poti sa-i dai delete ca a trecut momentul!

  16. Sunt de acord cu Gabriel, da viitorul trebe sa ti-l faci si singur. Problema e ca daca reusesti sa-ti faci un viitor, statu te jupoaie, dar cand vine vorba sa ajute cam greu. Conducerea e de vina.

  17. @adrianmihai
    handsome stiu ce inseamna sa te jupoaie statul roman si totusi nu ma plang. robertG stie la ce la refer destul de bine cand ai doua firme pe cap si din micro intreprindere ai devenit platitoare de impozit… dar totusi, tu ca om iti faci viitorul singur!

  18. In Romania, oamenii au un fel ciudat de a se simti superiori celorlalti. Sunt chiar indoctrinati de propriile familii sa nu ii respecte pe ceilalti, e un soi de educatie in sensul “totul pentru tine”. Aici intra si datul de mita, si rasismul, si toate fobiile.

    Practic cresc generatii intregi de Eric Cartman.

    Admit ca tara este saraca, dar sunt ASA de multe lucruri pe care le-am putea face, care nu costa absolut nimic si care ar schimba viata in mai bine. De exemplu punctualitatea, oameni care chiar sa foloseasca calculatoarele alea din primarie la ceva, profesori care chiar sa predea in licee, poate-poate nu pica toti BAC-ul din nou.

    Eu credeam multa vreme ca generatia mai batrana vor imbatrani/muri si ca cei tineri vor face lucrurile “cum trebuie”. Mi-am pierdut definitiv speranta cand un fost coleg de facultate cu cativa ani mai mic decat mine a incercat sa ma mituiasca.

    Dimpotriva, astia mici sunt (in medie, evident) si mai nerespectuosi si mai slab educati. Iar mai mult de o generatie nu am avut rabdare sa astept, viata e finita.

Comments are closed.

Vezi si...

3(trei) gânduri despre bisexualitate

Prietena mea cea mai bună mă sună într-o seară să-mi spună că un prieten de-al ei tocmai i-a spus că e asexual! Fata asta cunoaşte câte un reprezentant al fiecărei sexualităţi: persoane homosexuale, transgender, bisexuale, şi alte ramuri pe care nici nu ştiu să vi le spun. Eu nema!...

Articole din aceeasi categorie