Acasă Intoleranta/Discriminare Mic Ghid Practic Anti-Discriminare

Mic Ghid Practic Anti-Discriminare

1045
4

Deja știe toată lumea de celebrul și ofensatorul articol scris de pițipoanca numită Mihaela Rădulescu, nu voi relua povestea, aveți mai multe detalii în ultimele două articole publicate pe blog.

În articolul ăsta vreau să fac un exercițiu de implicare civică și să propun un model de sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Conform Ordonanței Guvernului nr. 137/2000, mesajul Răduleascăi se încadrează la prevederile art. 2, alin. 5 și art. 15, iar contravenția este între 400 lei și 4000 lei și să publice hotărârea CNCD în presă (art. 26).

Sesizările se pot trimite și pe adresa de e-mail a CNCD: support@cncd.org.ro și cncd@cncd.org.ro

Puteți folosi și formularul electronic al celor de la Coaliția Anti-discriminare de aici.

 

SESIZARE

 

Către: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

În atenția: Președintelui Consiliului

 

Domnule Președinte,

 

Prin prezenta, subsemnatul NUMELE ȘI PRENUMELE, domiciliat în JUDEȚUL, ADRESA COMPLETĂ, formulez următoarea

SESIZARE

În temeiul art. 20, alin 1 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, solicit constatarea și sancționarea contravenției prevăzute la art. 15 din OG 137/2000 săvârșită la data de 5 aprilie 2015 de către numita RĂDULESCU-SCHWARTZENBERG MIHAELA, născută la data de 3 august 1969.

Consider că prin fapta ce face obiectul acestei petiții am fost discriminat și hărțuit.

Vă solicit ca, pe lângă aplicarea amenzii contravenționale, să dispuneți obligarea părții care a săvârșit fapta să publice, în mass-media și pe blogul personal, un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției, precum și orice măsură necesară pentru înlăturarea consecințelor acestei fapte.

De asemenea, solicit să mi se comunice modul de soluționare a acestei petiții.

În fapt, doamna RĂDULESCU-SCHWARTZENBERG MIHAELA a scris și publicat pe blogul personal, în data de 5 aprilie 2015, un articol ofensator și discriminatoriu, prin care hărțuiește direct persoanele care au o altă orientare sexuală, în special bărbații homosexuali, creând astfel un cadru intimidant, ostil, degradant și ofensator. Textul discriminatoriu poate fi găsit la următorul link: http://www.mihaelaradulescu.ro/traieste/adam-si-eva-toleranta-pe-la-spatele-normalitatii/

În drept, faptele descrise se încadrează în prevederile art. 15 a Ordonanței Guvernului nr. 137/2000.

Cele afirmate se pot dovedi cu textul existent pe blogul personal al numitei, care poate fi găsit la http://www.mihaelaradulescu.ro/traieste/adam-si-eva-toleranta-pe-la-spatele-normalitatii/

 

7 aprilie 2015                                                                                              Semnătura,

 

 

Președintelui Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

4 COMENTARII

  1. Mario, mulţumim pentru acest template. Eu am trimis mai devreme pe ambele adrese de e-mail notate de tine. Mă gândesc să facem o postare cu mai multe astfel de template-uri pentru mai multe situaţii, de exemplu către instituţii media, către companii, către partide politice sau alte instituţii şi care să ne fie la îndemână ori de câte ori se mai întâmplă ceva similar.

    Eu le-am menţionat în mail să nu-mi trimită răspuns scris la domiciliu, sper să ţină cont. Dacă doriţi şi voi la fel, eu am formulat aşa:

    „De asemenea, solicit să mi se comunice (doar online/nu doresc răspuns scris la adresă) modul de soluționare a acestei petiții.”

    • @Mario, tu ştii la ce procedură se referă aici: „vom cita partile, vom solicita punctele de vedere si intr-un termen rezonabil vom avea o decizie”? Va fi nevoie să ne prezentăm la şedinţa în care se va discuta cazul?

  2. Conform art. 20, alin. 4 din OG 137/2000, CNCD are obligația de a contacta „prin orice mijloace care asigură confirmarea primirii”, practica lor fiind inclusiv trimiterea prin e-mail sau prin telefon. Neprezentarea nu împiedică soluționarea cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here