Acasă Zi de zi Medicatie transcendentala

Medicatie transcendentala

985
19

Medicatie transcendentala

Saru’ mana, domnu’ doctor! Am venit in legatura cu reteta pe care mi-ati prescris-o saptamana trecuta…
Am luat cate 3 MUI pe zi, asa cu mi-ati zis. Deja ma simt mult mai bine si stiti care e paradoxul? Ca si prietenul meu se simte mult mai bine dupa tratamentul pe care il fac eu… nu inteleg cum… in fine, altceva doream sa va intreb: daca nu am gasit la farmacie medicamentul ala Rovamycine, pot sa iau si MUI din astea normale??

19 COMENTARII

 1. Administrare:
  Dupa prescriptia asistentului: Adulti: 6-9 MUI (4-6 bucati a 15 cm MUI sau 2-3 bucati a 20 cm MUI) de 2-3 ori pe zi. Copii ( peste 16-20 ani)i: 1/2 bucati a 19 cm MUI pentru fiecare 5 kg din greutatea corporala, de 2-3 ori pe zi.

 2. Intr-adevar e haios… :))
  Insa aceasta este, poate deocamdata, doar un vis al medicine si prin extrapolare a intregii omeniri, de a avea un tratament sau chiar o vindecare apriorica.

  Nu m-am mai intalnit pana acum cu aceasta unitate de masura, sau cel putin nu in aceasta forma. Cel mai probabil ‘MUI’ acesta este fie un multiplu respectiv un submultiplu al UI (adica Unitati Internationale) care e o unitate de masura a substantelor cu activitate biologica.

  E mai ok sa scri ‘MUI’, adica Mega Unitati Internationale, decat sa scri 3000000 UI (trei milioane UI). Nu prea cred ca e vorba de submultiplu intrucat Micro se noteaza cu litera ‘m’ mic.

 3. Zino, e vorba de Milioane Unitati Internationale. Da’ nah, daca tu vrei Mega, mega sa fie. 😛

  Andutzu: Super. 🙂

  Petryk22: Da, ma e bulgaresc da io vreau sa-l patentez, sa-l fuck autohton. 🙂

 4. De altfel,ca orice medicament are si contraindicatii:
  -alergie la spiramicina.
  Efecte adverse: Rareori, fenomene digestive si, in mod exceptional, manifestari de tip alergic.

 5. Petryk22,

  Probabil ca testele au fost facute… pe animale ( cel putin alea preliminare ).
  Dar ca sa nu ai probleme vreodata, iti dau un sfat. Citeste intotdeauna cu mare atentie : Indicatiile si contraindicatiile fiecarui medicament.

  Din farmacie:
  ROVAMYCINE , comprimate

  Prezentare: Comprimate a 1,5 MUI (500 mg) – cutii a 16 comprimate. Comprimate a 3,0 MUI (1,00 g) – cutii a 10 comprimate.

  Indicatii: Angine, sinuzite, rinofaringite, otite. Bronsite acute si cronice, infectii pulmonare acute. Terapia profilactica si curativa a complicatiilor respiratorii ale gripei si bolilor eruptive. Toxoplasmoza femeii gravide si fatului. Profilaxia meningitei meningococice (la contacti). Profilaxia recidivelor de RAA.

  Contraindicatii: Alergie la spiramicina.

  Efecte adverse: Rareori, fenomene digestive si, in mod exceptional, manifestari de tip alergic.

  Precautii: Spiramicina este eliminata prin laptele matern. De aceea, se recomanda a intrerupe alaptarea pe perioada tratamentului mamei cu Rovamycine.

  Posologie: Dupa prescriptia medicului. Adulti: 6-9 MUI (4-6 compri-mate a 1,5 MUI sau 2-3 comprimate a 3,0 MUI) de 2-3 ori pe zi. Copii si sugari: 1/2 comprimat a 1,5 MUI pentru fiecare 5 kg din greutatea corporala, de 2-3 ori pe zi.
  A.P.P.:
  Producator: Rhône-Poulenc Rorer

  …este un antibiotic…FYI

 6. Petryk22: Alergie nu cred ca este, insa anumite efecte adverse se poate sa iasa la lumina. Daca creeaza dependenta? Stii bine ca fara acordul medicului nu se elibereaza. Am mai vorbit noi despre asta.

 7. Stai linistit Robert ca se dau si fara reteta ieri alantaieri mia dat farmacista niste pastile din categoria calmantelor nu dau nume 😛

 8. Informatile astea costa mey ai noroc ca te cunosc Fireman 😛 poliglot in cazul meu inseamna ca mi,am luat internet la buzunar 🙂 iar marmacia e la mall dar tu esti prea mic si nu-ti va da nimica zi mie ce vrei 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here