Acasă Zi de zi LGBT în cifre

LGBT în cifre

1109
2

The Pew Research Center, unul dintre cele mai importante centre de cercetare sociologică din SUA, prezintă o serie de studii despre comunitatea LGBT și percepția globală față de aceasta. Mai jos am strâns cele mai interesante rezultate ale studiilor lor.

La ce vârstă v-ați conștientizat sexualitatea? Dar când ați ieșit din dulap, dacă ați ieșit?

ScreenShot003

Rezultatele studiului sociologic realizat de către cei de la Pew Research Center arată că în SUA vârsta medie a homosexualilor care conștientizează că sunt „altfel” este 10 ani, iar în cazul lesbiencelor și bisexualilor este 13 ani. Vârsta la care bărbații ajung să fie siguri că sunt homosexuali este 15 ani, iar în cazul femeilor este 18 ani. În cazul bisexualilor, vârsta medie este 17 ani. Putem observa astfel că bărbații ar ajunge mai repede să conștientizeze propria sexualitate.

ScreenShot001

 

Sursa: http://www.pewsocialtrends.org/2013/06/13/the-coming-out-experience-age-when-you-first-thought-knew-told/

Toleranța față de homosexualitate în cele mai religioase state din lume.

ScreenShot009

 

 

Acceptarea homosexualilor în societate 

Putem observa că statele occidentale sunt cele mai favorabile, iar cele din Orientul Mijlociu, Asia, în special statele musulmane, și Africa sunt profund împotrivă. Nicio noutate aici.

ScreenShot007ScreenShot008

2 COMENTARII

  1. Este mult mai complex subiectul, sincer mă așteptam măcar cel puțin la o opinie de-a ta, un punct de vedere, ceva acolo, o măslină o scobitoare, o/un ceva mai mult, după cum ne-ai obișnuit până acum.

  2. Şi eu sunt abonat la newsletter-ul de la PEW dar se pare că nu am observat studiul ăsta. Cifrele vorbesc de la sine.  Ce am observat eu e că la vârstele în care schimbi prefixul (20, 30, 40, 50 de ani) coming-out-urile sunt mai numeroase. Aceste vârste sunt prilejuri de a face o autoanaliză mai profundă şi de a decide că vrei să trăieşti viaţa pe care ai visat-o şi, cu mai mult curaj, să faci nişte schimbări şi să fii mai des tu!

    Foarte foarte utile graficele astea! Mulţumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here