Acasă Homosexualitate În loc de prefață…

În loc de prefață…

1027
24

Am început a scrie un jurnal la vârsta de 15 ani. Am încercat şi mai devreme, dar rezultatele au fost patetice – scrierile mele aveau exactitatea unui jurnal de bord, şi poezia unui … jurnal de ştiri.

Nu am pretenţia că am scris vreodată ceva de valoare inestimabilă, sau nici măcar ceva nou; am scris însă ceea ce am simţit, ce au însemnat alţii pentru mine. Am notat în jurnal acele chestii care au avut cel mai mare impact asupra formării şi devenirii mele ca OM, ca PRIETEN, ca GAY.

După ce am scris mai bine de patru ani, timp în care am „împrumutat“ aceste pagini prietenilor celor mai apropiaţi spre a fi citite, ei bine, după aceşti ani, am cunoscut câţiva oameni, pe care azi îi numesc prieteni. Prietenii mei sunt convinşi că rândurile mele ar trebui publicate. Dar acesta nu este un motiv suficient pentru a mă convinge. S-a întâmplat însă ca cineva să fie schimbat după ce a citit rândurile mele. Schimbarea a survenit pur şi simplu prin aceea că a fost uimit să descopere că nu este neînţeles, că nu este singurul care trece prin anumite experienţe…  Eu, la rândul meu, am fost ajutat şi salvat prin cărţi…

Am hotărât atunci să public. Dar… nu am avut unde, până acum. De ce acum? Ei bine… azi împlinesc 33 de ani!

Am hotărât, dacă mă veţi primi în rândul vostru,  să public aici, pentru că am văzut o grămadă de gânduri înşirate pe hârtie (pardon, ecran) în cele câteva luni de când citesc acest blog. Am văzut că pe aici nimeresc o grămadă de oameni care încă nu şi-au format (asumat?) o identitate. Oare vă va interesa sau nu ce am de spus? Nu ştiu încă (probabil nici voi, însă mă simt dator să încep printr-o explicaţie)…

Am de gând să împărtăşesc cu voi, necenzurate (bine, voi cenzura poate puţin, pe ici pe colo, dar numai pentru a proteja intimitatea celor implicaţi) gândurile, „poeziile” şi dramele prin care am trecut, până când m-am descoperit pe mine însumi, cel care sunt azi. Pentru fiecare povestioară de sine stătătoare voi trece şi data la care a fost scrisă. Voi veţi decide dacă mă voi limita doar la a scrie despre identitatea mea ca gay, sau despre identitatea mea ca …. individ complex.

De multe ori am fost deprimat, supărat, dezamăgit… Nu am fost oare toţi, cândva, aşa? Oare nu suntem toţi suma trăirilor şi experienţelor de până acum?

Cred însă că povestioarele respective pot fi utile… Între timp, mi-am depăşit suferinţa mai mult sau mai puţin meşteşugit descrisă  (a se citi, mi-am găsit răspunsurile)… Am aflat cu certitudine despre mine că sunt gay. Am aflat cu certitudine despre mine că îmi pasă de ceilalţi. Am aflat că oamenii mă dezamăgesc doar din vina mea, atunci când le atribui calităţi pe care nu le au sau când am expectaţii nerealiste. Am aflat despre mine că sunt capabil să iubesc: iubesc un om de 7 ani de zile (OK, se vor împlini abia în aprilie!). Am aflat despre mine că pot construi un cămin alături de cineva, chiar dacă sunt „d-ăla”: locuim împreună din prima săptămână în care ne-am cunoscut.

Sunt oare un om în adevăratul sens al cuvântului? Sunt oare un bun prieten? Nu ştiu, şi nu voi afla cu certitudine nicicând…Măcar un lucru ştiu sigur, dincolo de orice incertitudine: sunt gay!

Selecţii din jurnal. Capitole publicate: | 00 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |

24 COMENTARII

 1. Eu unul as fi interesat sa aflu mai multe ,,detalii” adica voi urmari urmatoarele tale postari daca voi mai avea ocazia.
  Ai spus ca ai o relatie de 7 ani, asta arata despre tine ca esti un om echilibrat si norocos totodata.
  La multi ani!

 2. La Multi Ani!

  Sunt sigur ca fiecare ar aprecia sa-ti citeasca memoriile,am fi foarte recunoscatori pentru efort, eu unul, cu siguranta.

 3. Nu cred ca s-ar supara cineva daca ti-ai impartasi fragmente din jurnalul tau, ar fi un act oarecum curajos. In final e decizia ta de a-ti publica o parte din intimitatea gandurilor, trairile si experientele de viata sunt preferatele mele. Nu trebuie sa ceri voie nimanui in a posta astfel de subiecte, pentru mine ar fi o onoare sa te citesc, mai ales daca voi avea ceva de invatat sau daca voi avea subiecte la care sa meditez. So, go ahead!

 4. La mulți ani! Și da, ești binevenit în rândul nostru. Și da, aștept și eu paginile din jurnalul tău. Poate voi prinde eu însumi curaj să public ceva „amintiri din copilărie”. Eu am rupt la un moment dat toate paginile, de teama de a-mi aminti de ele. Însă sunt vii în memoria mea.

 5. La Multi ani!

  Ai stofă de scriitor. Deja m-ai facut curios.
  Consider însă că există o mică problemă. Ar trebui ca de fiecare dată când publici câte o poveste să apară oarecum în același topic, asta pentru a da o formă unitară jurnalului tău.

  Succes.

 6. Ps- pe 25 ianuarie eu si partenerul implinim fix 3 ani de cand ne-am vazut prima data face-to-face 🙂 . De locuit impreuna,,,, nu chiar din prima zi, ci dupa 2 ani si ceva .

 7. 🙂 Mulţumesc şi de urări (şi vă doresc şi vouă multă sănătate în primul rând, şi mult echilibru, şi… să fiţi iubiţi când vă doriţi, de către cine vă doriţi şi aşa cum vă doriţi) şi de primirea călduroasă.
  Nu m-am aşteptat să fiu primit aşa de repede… Şi încă nu m-am gândit la un aspect: „foiletonul” meu (O fi lung? O fi scurt? 😛 ) ar trebui să aibă o frecvenţă de apariţie… Cât de des v-aţi dori să postez?

  @yaron: doar norocos, slava domnului! 😛

  @FireMan: Eu nu le-am rupt… am parolat fisierul si am uitat de el… Si mi-am adus aminte ca exista cand am inceput sa citesc DarkQ. Si m-am gandit ca aici s-ar pune praful peste gandurile mele intr-un mod mai.. artistic 🙂

  @Avocatus: m-am gandit la asta, dar… inca nu am gasit categoria adecvata. Am ales pentru povestirile mele „homosexualitate”, „oameni”, „povestiri” si „zi de zi”. In fiecare din ele se regaste cate o motivatie. Daca crezi/credeti ca ar fi cazul sa ma limitez la o singura categorie, astept propuneri 🙂

  @Adi: tot inainte! candva poate ma apuc sa povestesc si inceputurile relatiei noastre („jurnalul”) meu se opreste cu cativa ani inainte de a-l cunoaste pe EL) 🙂

 8. La Multi Ani, Razvan! (cu intarziere)
  La Multi Ani, Adi, si prietenului tau! (mai devreme)
  Razvan, scrii grozav… Atat de sincer si de profund… de-abia astept sa mai citesc de la tine!
  Adi, unde v-ati vazut prima oara f2f (intr-un magazin, intr-o librarie, intr-un bar / restaurant)? Sunt doar curios 😀 daca vrei / poti sa spui…

 9. Cu la fel de mare întârziere, mulţumesc tuturor pentru urare!
  Să fiţi sănătoşi, să fiţi iubiţi când vă doriţi, cum vă doriţi şi mai ales de cine vă doriţi!
  Mă repet? Deh, vârsta!
  Deşi teoretic urarea de mai sus nu includea si pe RobertG, Alex P şi AndRey 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here