Acasă Zi de zi Grecia antică și joc(k)urile olimpice

Grecia antică și joc(k)urile olimpice

973
17

Că tot vorbea Fireman despre Japonia antică, mi-am amintit de un documentar pe care l-am văzut în urmă cu ceva vreme despre jocurile olimpice ale grecilor si cum erau ele în antichitate.

Atleții Greciei antice erai goi-goluți când concurau pentru a arăta lumii și lui Zeus caracteristicile fizice. De asemenea cu cât un atlet era mai… flamboaiant (zic, și io) cu atât era mai intimidant pentru adversarul nu foarte… flamboaiant.

Se credea că există o legătură strânsă între corp și minte (da, aia cu men sana in corpore sano care nowadays a devenit men sana in corpore barosano – de la McDonalds, normal) așa că atleții nu făceau altceva decât să se îngrijească toată ziulica.

Scrierile spun că aveau mare grijă de piele, acesta trebuia să fie curată și strălucitoare. În fiecare dimineață își frecau… corpurile cu ulei de măsline extre-virgin (presat la rece, normal) si nisip fin pe care femeile trebuiau să îl producă de unde știau ele. Normal că se ajutau între ei (atleții), la naiba. 🙂 Azi se folosește ulei Floriol când se iese în Bamboo și mult parfumel di firmâ.

După lupte îndelungate și competiții, își spălau sudoarea cu buretele (eco, cu găuri mari). LA FINAL PRIMEAU ȘI CORONIȚĂ.

Iaca și un link pentru mai multe amănunte.

Aș vrea să faceți un exercițiu de imaginație și să vă închipuiți cum ar fi dacă am teleporta un cârd de gay direct acolo ‘șa pe arenă. Hmmm?

Articolul precedentRâdeți toți de mine pentru că sunt diferit…
Articolul următorLa piel que habito
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

17 COMENTARII

 1. Adicălea io mă chinuiesc din toate cele să scriu un material serios, domle, și matale îți aduci aminte de olimpici pulărăi ăă ? Vasăzică eu scriu cu iz porno? :))

 2. NU stiu de unde asocierea asta a unei particularitati a stilului gotic cu-n penis mare. Poate pentru ca se formeaza o geometrie placuta ochiului, arcele avand aceasi forma de arc de cerc cu penisul mare in repaus.

  Acesta e stilul gotic flamboaiant cu arcele ce intra direct in stalp.

 3. Hahaha Ioi … Robert … aaa … tu vrei sa dai nastere la olimpiada de sex si nu stii cum sa o faci ? 😛

  Pai daca ai teleporta un card de gay pe vremea aia … doar imagineaza-ti ce ar iesi 😛

  Dar inschimb e nostima lenjeria lor :D. Mai are putin si li se vedea tot cand alergau. Si interesanta coama din cap.

 4. Avocatus decat sfinti mai bine sa pice Apolo sau de ce nu Castor si Polux.
  Desi daca te uiti bine nu sunt asa de Flamboaianti, cum spune Robert.

  • Cristy, am zis flamboaiant asa… oarecum metaforic, ca nu se aplica neaparat in contextul dat, deoarece flamboaiant tine de stilul gotic si anume „complicarea, imbogățirea si delicatetea decorului, ale carui contururi sugereaza forma flacarii”.

 5. Robert,asta în româneşte. Bănuiala mea e că din engleză ţi s-a tras . La ei flamboyant înseamnă colorat, înflăcărat( e din familia de cuvinte Flamme-flacără în franceză), jucăuş. Şi se aplică din plin personalităţii gay . Probabil aşa te-ai contaminat , oi fi citit vreun articol. Eu îmi amintesc de cuvintele spuse de Cher la începutul concertului de adio de la Las Vegas ” Ladies, and gentlemen…and flamboyant gentlemen…) vă imaginaţi că erau 80% din cei de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here