No menu items!

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a murit

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

La 56 de ani, fondatorul Apple a pierdut lupta cu cancerul. Întreaga lume comentează știrea, de la președintele SUA, Barack Obama, la fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Steve Jobs, a revoluționat lumea prin binecunoscutele iPod, iPhone and iPad. Dar, în fața bolilor și-a morții cu toți suntem egali. Din nefericire, Steve Jobs a murit în urma complicațiilor cancerului pancreatic de care suferea din 2004.

Pierderea lui Steve Jobs este cea mai marcantă pierdere a acestui an, din domeniul tehnologiei.

Nu avem sansa sa facem multe lucruri, iar fiecare trebuie facut excelent. Pentru ca asta este viata noastra. Viata este scurta, apoi vei muri, stii? Si toti am ales sa facem asta cu vietile noastre. Deci ar fi bine sa fim ai naibii de buni. Ar fi bine sa merite. (Steve Jobs)

RIP Steve Jobs.
RIP Steve Jobs.

Reactii dupa aflarea anuntului mortii lui Steve Jobs:

“Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut un om incredibil. Fiti siguri ca Apple nu se va schimba. Steve a ridicat o companie si o cultura unica in lume si asa vom ramane, fiindca acest lucru se afla in ADN-ul nostru”
, a spus Tim Cook, CEO Apple.

“Il cunosc pe Steve de peste 30 de ani. Am fost colegi, concurenti dar si amici mai bine de jumatate de viata. Rareori, lumea are parte de oameni care sa aiba o influenta atat de semnificativa pe cat a avut-o Steve. Iar acest lucru se va resimti pentru multe generatii de acum inainte. Cei care au lucrat impreuna cu el au avut parte de o imensa onoare. Steve imi va lipsi enorm, sunt profund intristat de vestea mortii sale”, a transmis Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft.

“Am primit cu tristete vestea mortii unuia dintre cei mai mari inventatori americani. Steve Jobs a fost un vizionar. A cladit una dintre cele mai prospere companii de pe planeta, pornind din propriul sau garaj. Este exemplul perfect al ingeniozitatii americane”, a spus Barack Obama, presedintele SUA.

“Steve, iti multumesc ca mi-ai fost un adevarat mentor si prieten. Iti multumesc ca mi-ai aratat ca ceea ce este construit de tine poate schimba lumea intr-o zi. Imi vei lipsi”, a reactionat Mark Zuckerberg, CEO al Facebook CEO.

“Spiritul sau inovator si realizarile sale remarcabile vor ramane in amintirea intregii lumi”, G. S. Choi, sef al Samsung Electronics.

Așadar, de fiecare dată când vă veți folosi gadget-urile marca Apple, gândiți-vă la cel care a fost Steve Jobs. Se pare că noul iPhone 4S, este un nume care e prescurtarea de la iPhone for Steve.

17 COMMENTS

  1. Cred ca a fost un om care nu a ajutat numai la progresul tehnologiei, ci si economia unei natiuni, sa ne gandim numai la aportul pe care l-a avut si il are compania la PIB-ul Americii, plus , el a creat platforma iTunes de asemenea, ajutand artistii, facilitandu-le expansiunea. RIP

  2. “Sa lasi lumea un pic mai buna decat ai gasit-o”. Un proverb romanesc spune: “Despre morti numai de bine”!

    Robert, astazi nu sunt de acord cu tine. Ca Steve a fost un geniu, e posibil. Nu pot intelege cum un om se dedica cu totul tehnologiei uitand sa priveasca la cel de langa el. Se spune despre el ca nu a facut nici un act de caritate. In urma cu cativa ani, el insusi a facut un transplant de ficat.

    A luptat pentru viata, asa cum era normal. Pentru mine Steve se inscrie pe lista geniilor pe care nu le inteleg. Multi il laudau pe scriitorul Paunescu care a murit cu 2 milioane de euro in cont. Steve a fost unul din primii oameni ai tehnici dar a fost printre ultimii in a valorifica persoana umana.

    Omul creaza idoli, iar idolii uita omul.

    Pentru orice inventie a fost platit, insa milardele de dolari nu a putut sa le ia cu el. In fata mortii suntem cu toti egali. Sa nu ne construim viitorul sau numele pe suferinta umana. Lucrurile iniferent de performanta lor nu pot inlocui omul.

  3. Steve Jobs a fost un creator de jucării pentru adulți. Ceea ce e mai puțin evident este faptul că, în mod regretabil, pentru el omul a devenit o jucărie.

    Jucăria este instrumentul prin care se acționează îndeobște asupra copiilor pentru a le domestici acestora pofta de joacă. Prin jucării, jocul însuși este ținut sub control. Copiii care au multe jucării uită să se mai joace cu adevărat. Ei încep să se identifice într-atât de mult cu minunile pe care le învârt între degete încât devin în scurt timp prea tehnici pentru a mai putea gusta minunea.

    Simțurile li se ascut, inteligența lor devine una rece și formală, iar simțirea începe la un moment dat să-i părăsească. Acesta e drumul lung al plictiselii, pe care copilul zilelor noastre se angajează încă de la primul contact cu jucăria dragă. Sedus fiind de mirajul tehnologiei (care-i devine o a doua piele, dacă nu chiar un al doilea sex), copilul are o experiență precoce a “maturității” – o maturitate robotizată, de sinteză. Într-o bună zi, cel mic se trezește că a devenit un adult fără copilărie, tânjind după o jucărie mai adevărată decât toate jucăriile, când de fapt jucăria sa pierdută e bucuria jocului. Nu e de mirare, atunci, că jucăria perfectă i se pare a fi chiar omul, singura „jucărie” care nu-l plictisește, pentru că ascunde în ea misterul acelei pofte de joacă ucise încă din fașă.

    Ajuns rătăcitor prin propria sa viață, transformată subit într-un imens muzeu al jucăriilor trecute (plăcute odată, apoi abandonate din plicitseală și date uitării), copilul devine un adult pierdut. Creșterea sa e o creștere în imaturitate, ajungând astfel – paradoxal – să devină tot mai copil pe măsură ce îmbătrânește.

    Gadget-urile ne fac să ne ratăm copilăria. Steve Jobs și-a ratat-o, evident, pe-a lui. Mereu în căutarea unei satisfacții estetice și funcționale, omul acesta a trăit ca o umbră. A oferit semenilor săi posibilitatea unei extinderi fără precedent a simțurilor, ambiția sa fiind aceea de a le pune lumea la picioare. Nu s-a gândit, sunt sigur, la faptul că darul ingeniozității sale era totodată o formă de a pune cătușe lumii acesteia, înlănțuind aventura spiritului uman cu povara demistificării vieții. O lume care devine tot mai accesibilă este, totodată, o lume a protezelor. Dăruind funcționalitate și atractivitate, Steve Jobs aproape că a desăvârșit o operă de decondiționare și imobilizare a lumii. Expansivitatea sa nemaiîntâlnită sperie azi prin faptul că lasă să se întrevadă, printre dârele succesului de public, o încremenire a lumii în proiect.

    E greu de crezut, de acum, că se mai pot naște copii. Din păcate, din adulți care n-au apucat să fie copii nu se pot naște decât copii care nu vor apuca vreodată să se maturizeze. Suntem deja o societate de copii bătrâni. Așa se explică sticlirea acea stranie din ochii celor pentru care joaca a devenit o pasiune aproape morbidă. Orice este joc și totul merită jucat pentru cel care a devenit, el însuși, o jucărie. Numai că viața face în așa fel încât, din când în când, câte o stea căzătoare ne face să urâm lumina orbitoare de neon. În liniștea nopții, ajungem uneori să ne retrăim copilăria. Așa cum n-am avut-o niciodată.

    😎

  4. Grid

    azi mi-a zis un preot urmatorul lucru: “mijloacele de comuniare sunt instrumente ale diavolului”.

    Nu pot fi intru-totul de acord cu el, dar nici nu pot sa-l contrazic in totalitate, o umbra de adevar exista. Ai dreptate atunci cand vorbesti despre joc. Pierdem prea mult timp cu viata virtuala si ne traim prea putin viata de zi cu zi.

    Am inceput sa ingropam: fie timpul, fie experiente umane, frumosul, viata, “copilaria”, tineretea, tecutul s.a.m.d. am devenit niste gropari.

    In ultimii ani tehnologia a inlocuit omul. Cu ce il poate ajuta pe un somer o inventie daca acea inventie elimina dintr-o fabrica 20.000 de oameni? Dusmanul omului post modern a devenit insusi inventia. Ea in loc sa-i vina in ajutor, l-a eliminat.

    Orice inventie este buna atat timp cat nu inlocuieste omul.

  5. Mie mi-e dor de vremurile când era numa’ fix. Și toate telefoanele arătau și sunau la fel. Și ce feerie era când suna telefonul, că nu știai cine te sună… 😛

    @Avocatus – păi banii i-au mai dat lui Steve Jobs cam doi ani de viață. În 2009 a făcut un transplant de ficat, în condițiile în care el era bolnav din 2004. În 5 ani de chimioterapie (2004-2009) ficatul ți se cam duce dracu’. Este împotriva standardelor medicale să dai un ficat unui bolnav de cancer pancreatic. Vai ș-amar. Oricum, Dumnezeu să-l odihnească în pace.

  6. @Robert, in ultimul timp tot se apeleaza la prelevarea de organe, salvarea de vieti bla. bla, bla,

    Pe langa munca ingenioasa putea omul sa investeasca si in sanatate sau sa ofere o mana de ajutor celor mai saraci ai planetei. Sunt multi volunatari care fac bine in Africa unde sunt milioane de copii bolnavi de SIDA. Vezi activitatea medicilor fara frontiere etc. Acesti oameni sunt mult mai saraci ca el, dar cred ca au o inima mai mare.

    Nu vreau sa fiu prea dur prin afirmatiile mele, ci catusi de cat realist.
    PANTA REI! Totul trece……..

  7. Despite accumulating an estimated $8.3 billion fortune through his holdings in Apple and a 7.4 percent stake in Disney (through the sale of Pixar), there is no public record of Mr. Jobs giving money to charity. He is not a member of the Giving Pledge, the organization founded by Warren E. Buffett and Bill Gates to persuade the nation’s wealthiest families to pledge to give away at least half their fortunes. (He declined to participate, according to people briefed on the matter.) Nor is there a hospital wing or an academic building with his name on it.

  8. Sa ai atatia bani si sa nu ajuti saracii … eu, din putinul meu rup des cate un leu din portofel si il dau la o batrana pe strada ca mi se rupe sufletul cum o vad acolo umila si neputincioasa, si el, care probabil nici nu stia sa scrie suma averii pe cifre…
    A ajutat la avansarea tehnologiei, dar a oamenilor care aveau nevoie…? In fine, ciudat, nu ma astept sa imi raspunda oricum. 😛 .

  9. Totusi, poate a facut acte de caritate sub anonimat, stiu ca exista si astfel de persoane asa ca… ce a fost a fost.

Comments are closed.

Vezi si...

Confuzeishan

Corelarea in viata de zi cu zi este absolut imposibila pentru mine. Cei care puteti sa va organizati viata si sa fiti pregatiti orice, tot respectul si va invidiez pentru stramosul vostru comun, Batman. Saptamana trecuta n-am ajuns in Queens din pacate, o prietena s-a decis ca sambata este o...

Articole din aceeasi categorie