Acasă Zi de zi Daca…?

Daca…?

981
1

Daca fericirea ne cauta pe noi si nu ne gaseste pentru ca ne jucam prea mult de-a baba oarba? Daca fericirea cauta in noi tot ce cautam si noi in ea? Daca fericirea vrea fericire?…

Articolul precedentHome
Articolul următorDe ce nu sunt un blogger adevarat?
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

1 COMENTARIU

  1. Inclin sa fiu de acord aici cu conceptia hedonista conform careia fericirea(placerea) este scopul vietii. Toti oamenii, fara exceptie o cauta, o doresc. Fericirea este un bun inascut, este dezirabila prin ea insasi. Asadar, consider ca fericirea nu poate cauta in noi ceea ce cautam noi in ea, caci asta ar insemna sa umanizam conceptul, plasandu-i Fericirii nevoi, poate chiar si o jumatate dupa care sa tanjeasca. Cred, ca intre fericire(placere) si dumnezeu exista un semn de egal.
    Banuiesc ca intrebarile tale s-au nascut din iluzia conform careia ‘nevoia exista’. Noi oamenii nu avem trebuinta de nimic decat de noi insine, prin noi insine. Totul este o iluzie, iar Adevarul nu-l putem trai decat prin iluzia lipsurilor. Noi aflam Cine Suntem, prin imaginea Celui ce Nu Suntem. Cum altfel mai poti fi fericit, daca nu ai fost trist? Cum poti tu fi blond, daca eu nu sunt brunet?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here