Acasă Zi de zi Dumnezeu a spus: „Sa fie lumina!” dar Filipas s-a opus

Dumnezeu a spus: „Sa fie lumina!” dar Filipas s-a opus

951
4

Sambata. Afara e rece, sau cel putin asa percep eu. Am venit pana la Ramon. Am intrat in bloc, am aprins lumina. La etajul unu ma intampina domnul Filipas, un om trecut de 70 de ani, cu o palarie in mana, si se ia de mine ca de ce am aprins lumina pe casa scarii ca doar nu e noapte. Intr-adevar, era ceva lumina (atat cat sa nu te impiedici de scari) insa mie nu imi place obscuritatea. Ori intuneric bezna, caz in care folosesc telefonul pe post de lanterna, ori lumina caci de aceea e pus intrerupator (si becuri) pe scara blocului.

Oare… cat costa energia consumata decurs de un minut de cinci becuri (care se imparte la numarul de locatari)? Cred ca ar trebui sa se scoata intrerupatoarele si sa se bage ceva cu scanat de retina (doar retina locatarilor sa fie stocata in baza de date) si ceva pe baza de fise de cinci bani pentru ‘ailalti, adica aia ca mine. Vrei lumina pe casa scarii? Bagi banu’.

Oricum, totul e pe bani. Uneori si un zambet il primesti doar daca ai bani. Oare voi apuca ziua in care vor fi contoare pe aerul pe care il inspiram?

Cu bine… si nu mai aprindeti lumina pe scara lui Ramon ca vine capcaunul de la unu si face gura. Cred ca o sa ii pun Poxipol pe vizor si in gaura cheii. 😛

Articolul precedentCui ii pasa de o marioneta?
Articolul următorConvorbire … cu mine
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

4 COMENTARII

 1. normal ! dupa subiectul „fericirea”, trebuia sa vina vorba si de bani.

  care e relatia fericirii ciu banii? cum se transeaza ea? va spun eu–cu toporul. anume, prin violenta simbolica.

  de vreme ce banii simbolizeaza puterea absoluta, deschiderea spre orice (chiar daca nu asta sunt, banii asta simbolizeaza), iar relatia fericirii cu puterea nu e una inocenta, rezulta ca intre fericire si bani exista o relatie cel putin promiscua. (de genul: e o fericire sa ai lumina, dar o nefericire ca lumina sa fie pe bani. evident, cu aplicatie la cazul de fata, nu se poate spune ca fericirea e pe bani atata vreme cat mai exista si lumina naturala.)

  prin urmare, fericirea este o curva, si inca una de joasa speta. va sa zica, se lasa dorita, iari apoi fuge cu altul.

 2. Aha deci mai traieste. Foarte bine ca s-a luat de tine, cineva trebuie da faca ordine in blocul ala, e debandada acolo de jos pana sus. Si inca ai dat de varianta light, nu te mai mira atata, se poate si mai rau.
  Totului tot costa in ziua de astazi, trebuia sa pui 50 bani in cutia de corespondenta a asociatiei, unde se ajunge daca fiecare aprinde becul ziua? Si precis ca la tine pe scara nu faci asa 🙂 Te mai si revolti, in loc sa fii incantat de cunostintza…

 3. zau ca esti haios….si imi place tare mult cum pui problema. poate daca ar exista mai multi ca si tine viata ar fi mai interesanta. Ca zau uneori am impresia ca traiesc intr-o lume unde nu ai voie sa fii fericit .:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here