Acasă Zi de zi Dependent sau nu de calculator?

Dependent sau nu de calculator?

980
13

Acum cam o săptămână, am primit un link de rahat de la o fostă colegă de generală și a avut grijă să îmi trimită un link pe care eu să îl accesez și să îmi fut calculatorul. Știu că sunt rău și că poate ar fi trebuit să nu mă încumet la a da click pe link-ul resectiv, însă am făcut-o. Prin urmare, am încercat să bag un antivirus și logic că nu am reușit să fac așa ceva și în final am ajuns să mă uit cum al meu calculator se aprinde și se stinge singur mereu, continuu și enervant.

Am luat decizia de a îmi cumpăra unul nou, și azi, la cam o săptămână distanță am calculator nou. Deci uite cum se duc banii de concediu.

Momentan nu pot posta nimic, fiindcă sunt puțin cam distras de servici și de muncă, dar promit că am să vin cu ceva frumos.

 

13 COMENTARII

 1. Cum zice si Robert trebuia sa instalezi Windows-ul din nou si programasele. N-are nimic, poti sa-l refaci si sa-l vinzi sau sa-l tii de rezerva.

 2. Exista si virusi care iti pot de exemplu distruge hard-disk-ul, placa de baza etc. dar e putin probabil sa fi nimerit tocmai la acestia si in niciun caz nu distrugea tot calculatorul.
  Propun PC-ul mai performant pentru Romeo ca sa se afiseze pozele mai rapid 😛

 3. Nu reprezinta daune fizice, doar ca eu nu ma am cu ajustarea lui si am decis ca unul nou e mai bine, era sivechi si cam la 2-3 luni il stricam ca sa ma exprim corect. 🙂

 4. Nu se poate ca o aplicatie, de orice fel ar fi ea (inclusiv. virus), sa strice vreun harddisk in sensul fizic. Ceea ce poate sa faca insa este sa suprascrie sectoarele de boot/tabele de partitii de pe primii cilindri (presupunand ca nu e forba de un HDD flash).

  Nu e foarte greu de reparat, dar pe Windows ai nevoie de o aplicatie care sa iti dea acces la disc in format „raw” (eu folosesc Linux si din pacate nu stiu sa-ti recomand vreo una).

  Bine, si e o idee sa stii ce faci pe acolo daca e sa ai vreo sansa sa il faci la loc 😀 (si in functie de ce sistem de fisiere aveai si de gradul mediu de fragmentare, poti eventual sa iti recuperezi si datele).

 5. Daca vrei sa iti recuperezi datele de pe fostul HDD, iti recomand sa faci rost de un livedisc de Linux (Ubuntu, de exemplu, ar fi o alegere buna), sa bootezi de pe el, si sa iti copiezi de pe HDD-ul vechi datele care te intereseaza/pe care le mai vezi.

  Nu iti monta HDD-ul vechi in Windows, pentru ca nu poti controla ce face device driver-ul cu discul si s-ar putea sa ai un exploit chiar la driver.

  Sau da-i un pachet de tigari cuiva si te ajuta el.

  Spor!

  • Io n-am incercat niciodata sa recuperez date (mereu am copii de rezerva ca lucrez cu vreo 4 HDD-uri legate in RAId 2×2 si ce face pe primul RAID mereu e copiat si pe celalalt) dar cred ca e al dracului de migaloasa treaba…

 6. De fapt sursa mananca HDD si nu exista virusi care il distrug si cumparati-va un internet security nu conteaza firma numai sa il cumparati.

 7. Si iubitul meu a reusit sa distruga datele de boot/tabele de partitii pe pcul lui… asa ca m-a rugat sa repar 😀
  Dar cred ca sunt putini care nu sunt dependenit de pc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here