Acasă Zi de zi Altă casă…

Altă casă…

1028
8

Azi, o zi splendidă, bineînţeles, ca oricare alta.

M-am trezit după un somn lung şi câteva vise (care au pus un rămăsag, cred…). După ce am trecut în revistă tot ceea ce am de făcut azi (cumpărat cafea, cumpărat un creier nou şi alte mărunţişuri) am măsurat viteza de încărcare a tuturor site-urilor şi am rămas pe gânduri. Puţin.

Am rămas pe gânduri pentru că (deja) sunt mult prea multe query-uri pe server şi având chef să fac ceva constructiv (în afară de a bea o a doua cană de cafea) am „googălit” după un serviciu bun de web hosting în România.

Acest blog nu prea îşi are locul pe un server din SUA deoarece 95% din vizitatori sunt din România şi nu prea are sens sa meargă cererea de afişare a informaţiei până în SUA şi apoi înapoi în România, pe monitoarele noastre. Soluţia? Mut blogul pe un server situat în România.

Am gasit o firmă, m-am jucat puţin cu nervii unui anumit domn „Adrian P.” după care am transferat tot site-ul pe noul spaţiu de gazduire. Tot domnul „Adrian P.” mi-a spus asa: „viteza conexiunii la Internet de care beneficiează serverele noastre este de 100 Gbps”.

În circa o jumătate de oră am schimbat toate setările, am mutat site-ul, am mutat baza de date. Acum parcă darkq.net se încarcă mult mai repede şi imi place asta.

Această mişcare este bună şi din punct de vedere al optimizării paginilor web deoarece din câte am citit Google ţine cont şi de ţara în care este hostat un site. De exemplu e bine ca un site care are conţinut în limba engleză sa fie găzduit în SUA, unul care care conţinut în limba romană sa fie găzduit in Romania s.a.m.d.

Melodia zilei (uneori îmi place să ascult o singură melodie pe „repeat” atât cât stau la calculator) este Buddah Bar – Siddharta. De fiecare dată când o ascult am impresia că ultima oara cand am ascultat-o i s-a pierdut vreo notă, vreo nuantă pe undeva. 😛

Să comentaţi să îmi spuneţi dacă darkq.net chiar se încarcă mai repede în browser-ele voastre (teoretic aşa ar trebui) sau doar mi se pare…

PS. Acesta este primul şi ultimul post pe care îl scriu cu diacritice.

Cu drag,
R.

Articolul precedentSi baietii plang cateodata…
Articolul următorFara bye-bye…
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

8 COMENTARII

 1. siamo in diretta ??
  eee?!

  tee !?
  buddha bar siddharta e un album de fapt o compilatie sunt 3 volume out.
  fiecare volum contine 2 cd si fiecare cd cate 12-16 slagareee !
  🙂
  sa stii Robi-One-Kenobi ca merge mai repede site-ul.
  thank you

 2. vai ce mi-ash dorio si io sa scap de orele astea de cucuvea …
  sa urmez ciclu” solar al vietzii
  tzel greu de atins.
  somn ushor !

 3. un click si voilla , aproape instant. deci se simte . oricum ma gandeam sa schimb provideru cand vedeam ca incarca asa greu pagina – home page`u de altfel – ( joke ) 🙂

  btw, sweet dreams

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here