Acasă Cluburile gay Un ghid gay al Europei. Gratis!

Un ghid gay al Europei. Gratis!

1189
2

gay_europe_mapPoate că titlul e puțin pretențios. Spartacus rămâne cel mai bun ghid al călătorilor gay însă ce-i de făcut când nu nu avem de gând să plătim și să cărăm cu noi ditamai ghidul pentru o simplă vacanță? Internetul este evident cea mai accesibilă soluție. Dar parcă nu am prea vrea să folosim net în roaming decât dacă nu avem încotro. Și uite-așa am pus eu cap la cap o soluție pentru tabletă/smartphone complet gratuită (smartphone sau tabletă va trebui totuși să vi le cumpărați dacă nu le aveți deja…) și care nu cere nici un gram de internet atunci când călătoriți!

Mai intai de toate, aveți nevoie de o soluție offline pentru hărți. Eu prefer maps.me dar Android a primit recent un jucător important: Here de la Nokia (fost Navteq). Cred că și Google Maps poate descărca hărțile offline dar mie mi s-a părut mai simplu să folosesc maps.me. Indiferent ce aplicație folosiți, ea trebuie să fie capabilă să descarce hărți atunci când aveți o conexiune la internet (acasă sau în hotel) și să le puteți folosi atunci când nu aveți. O altă cerință importantă este ca aplicația să poată deschide fișiere de tip .kml, un tip de fișiere folosit de Google Earth.

Acum tot ce mai aveți nevoie este un asemenea fișier care să includă cât mai multe baruri, hoteluri, restaurante și cluburi gay din cât mai multe locuri. Deși nu am în plan să le fac nici o reclamă, soluția pe care am găsit-o este cea oferită de Patroc.com Din nefericire ea nu include decât marile metropole sau destinații turistice europene în special din Vest: Amsterdam, Antwerp, Bruxelles, Paris, Madrid, Granada, Barcelona, Valencia, Sevilia, Sitges, Gran Canaria, Lisabona, Copenhaga, Praga, Roma, Napoli, Bologna, Florenta, Milano, Zurich, Viena, Berlin, Dresda, Hamburg, Munchen, Cologne, Leipzig, Stockholm și Londra adică 29 de zone urbane. Dar tot e mai bine decât nimic. În schimb dacă aveți Google Earth sau alt soft de care am zis deja, puteți să vă adăugați voi propriile locații. Vestea bună e că acest ghid ad-hoc e actualizat la nivelul lui ianuarie 2015. Informația pe care o găsiți pe site-ul lor despre fiecare locație este inclusă în acest fișier. De obicei informațiile includ programul de funcționare, link spre website-ul clubului/hotelului, un mic review/descriere, taxe de intrare, cam ce gen de lume găsești acolo, etc. Adică taman ce ne trebuie. Dacă faceți site-ului cu pricina o vizită  veți găsi la fiecare oraș câte o hartă. Tot ce am făcut eu a fost să descarc toate hărțile pe orașe și să le pun grămadă în același fișier. Rezultatul: Descărcați-l de aici!

Articolul precedentWill and Grace, serialul meu de suflet!
Articolul următorThe Normal Heart
Made in Romania. Plecat in Berlin in echipa de dezvoltatori Planetromeo.com. Sunt un lenes fara pereche si scriu doar pentru ca uneori nu mai rezist ideilor care urla sa iasa. Ador prostia pentru ca ne ofera atatea momente vesele si ne face sa ne credem mai inteligenti decat suntem.

2 COMENTARII

  1. Un spațiu destul de mare nu are nici un oraș marcat, nici nu e de mirare.
    Încă un lucru la care suntem pe primul loc în Europa, alături de primul loc cu cei mai mulți analfabeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here