Acasă Una alta Un fel de „DACA” romanesc!

Un fel de „DACA” romanesc!

989
9

Daca citesti iti dai importanta, daca nu citesti esti incult.

Daca injuri esti prost educat, daca nu injuri de ce nu o faci.

Daca bei esti alcoolic/betiv, daca nu bei esti direct de la manastire.

Daca mananci esti gras, daca nu mananci esti rahitic.

Daca esti bine imbracat ai bani/fite, iar daca nu esti bine imbracat esti sarac.

Daca plangi esti slab, daca nu plangi esti insensibil.

Daca muncesti si ai salar bun, te-ai angajat pe pile, daca nu muncesti, esti lenes.

Daca ai luat o nota buna ai copiat, iar daca nu ai luat o nota buna esti prost.

Daca stii sa gatesti o faci prost, iar daca nu stii din nou esti prost.!

Asta e acel „daca” romanesc! Cel mai de „2 lei” pe care il aud mai mereu. E folosit de romanul invidios, romanul care uraste, romanul care nu poate trai pentru persoana lui fara a-i critica pe ceilalti! Doar ca acel roman nu se uita si in curtea sa, prefera sa vada filme in curtea vecinului. Stiti ca toti ar trebui sa ne limitam in vorbire, uneori ma limitez si eu, pentru ca mama mai zicea ca e bine sa lasam de la noi, uram vorba mamei deoarece uneori lasam prea mult de la mine. Acum las, las putin de la mine desi as avea cateva animale din jungla amazoniana despre care as vrea sa va vorbesc! Dar vorba aia:”Taci si inchide ochii”..!

P.S. Voi v-ati confruntat cu acest „daca”?

9 COMENTARII

 1. Daca nu povestesti despre fotbal, daca nu te imbeti cel putin odata pe saptamana si daca nu stii mai nimic despre masini, esti gay.
  Mai ales daca nu palavragesti despre tatele cu curul unei fete. 🙂

 2. Depinde a cui părere contează pentru tine. A celor care apreciază că citeşti sau a celorlalţi, a celor care te vor simţit sau a celor care te vor nesimţit, etc.

 3. Acest „daca” ma omoara.Oamenii nu se strofoca sa te cunoasca.Pun etichete instant de la prima discutie,din primele gesturi.Unii reusesc sa te cunoasca cu adevarat si sunt uimiti ca au gresit. Altii raman cu impresia gresita (majoritatea).
  Datorita faptului ca imi plac baietii nu discut despre cururi, tate si cat de mult as vrea sa „le ciufulesc maimutica” unor mimoze fara minte mi s-a spus intr-o zi ca daaaca nu o fac sunt gay. Uite ca aici a avut dreptate persoana in cauza, dar unii nu sunt asa si doar nu le place sa isi puna pe masa ideile. Am ajuns la concluzia ca cei de varsta mea sunt uneori mai homofobi decat cei de varsta parintilor mei. Mai ales fetele. Am o singura explicatie pentru asta: le este frica de faptul ca le vom rapi baietii/barbatii ;)).

  Sincer nu stiu daca mai merita sa sper ca Romania va deveni o tara mai… ok.

 4. CM – Am invatat acum mult timp ,ca parerile celorlalti sa nu mai primeze in viata mea !Cand ma refer la ” acel daca romanesc” incerc sa scot in evidenta nepasarea si lasitatea celor care judeca si prefera sa arunce cu pietre inainte de a cunoaste .!

 5. Mie nu mi-a zis nimeni că sunt incult după ce i-am zis că urăsc să citesc. Nu mi-a zis nimeni că sunt bețiv după ce am băut câteva beri. Nu m-a luat nimeni la socoteală dacă mâncam, mă îmbrăcam bine sau prost, luat note bune, etc. Se pare că lumea mea e mult mai roz/gay decât a multora de pe site 🙂

  Am auzit altele, în schimb:

  Dacă te fuți cu băieți ești gay, dacă te fuți cu fete ești hetero.
  Dacă mănânci numai legume ești vegetarian, dacă mănânci multă carne ești carnivor.
  Dacă am verighetă pe mână sunt căsătorit, dacă nu am sunt necăsătorit.

 6. Ca sa fii fericit, trebuie sa treci peste acele „daca” din articol… De altfel, cred ca la originea acestora sta furia si nerecunostinta celor care judeca… sunt furiosi pe ei insisi si nerecunoscatori fata de partile bune pe care viata le ofera… Iar aceasta e o reteta pentru o viata nefericita cu garantie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here