Acasă Una alta Schimb echivalent

Schimb echivalent

1010
0

Haide, haide sa uitam de tot. De mine si de tine, de tot ce ne leaga. Haide sa fim cum vrei tu. Doi oameni pe drumuri diferite, cu destine alaturate, dar care sa nu se mai intalneasca niciodata. Haide. Sa facem cum iti doresti tu, fara urme de regret si hai sa inghitim durerea, caci nu mai are niciun rost. Nu, nu incerca sa explici, cunvintele nu isi mai au rostul. Doar taci, macar acum pe drumul asta care ne desparte haide sa nu il mai murdarim. Nu are niciun rost. Haide doar sa analizam totul, sa ne gandim la clipele frumoase! Nu, nu mai ai niciun drept acum sa iti para rau, a incetat timpul, s-a oprit si a pornit apoi de la capat, dar cu alte persoane si alte destine, iar tu si cu mine nu mai suntem personaje principale.

Haide, vreau doar sa ramanem in amintiri, in dulcele si frumoasele rani ale sufletului, sa fim prezenti macar acolo si atunci cand privim in urma sa ne apese o mare si dulce durere, sa zambim cu tristete si sa ne gandim ca atunci, candva ne-a fost bine.

Nu, nu a fost imposibil, chiar deloc, a fost totul atat de normal si de perfect incat nici nu ne-a fost greu sa ignoram asta, am stat in ignoranta aceea, pana cand si tu si eu ne-am dus si tot ne-am dus, prea departe de ceea ce ar fi trebuit sa fie.

Iubire. Tristete. Durere. Ura.

Degeaba le simti, acum nu ramane decat resemnare. Odata ce ai pus punct intr-un capitol al vietii, nu mai poti sa stergi raul facut, ramane prea imbibat cu durere, iar mirosul care il emana, vezi tu…? Simti? Il gusti? Da, e prea putred ca sa iti mai placa.

Sa ii pui capat? Te rog, nu are niciun sens ceea ce spui. Acum ma amuza prea tare ca sa iti mai tin o predica, si apoi, nu mai are rost, nu mai reprezinti nimic, decat durere, o durere resemnata care va trai la nesfarsit nevindecata.

Oh, dar nu e trist, chiar deloc. E urma noastra. E ceea ce ne-a mai ramas, e ceea ce orgoliul si prostia noastra nu a distrus. E doar plata pentru iubirea noastra. In cel mai pur si proaspat stadiu, acum si pe vecie caci la final ramane tot durere…Sau poate ca nu.

Nu stiu. Nu mai vreau sa stiu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here