No menu items!

Utilizatorii Paypal din Romania pot primi plati

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

O veste excelenta de care am aflat este ca utilizatorii Paypal din Romania pot primi de cateva zile incoace si plati.

Cel mai mare site care se ocupa cu intermedierea platilor si transferurilor electronice de bani oferea romanilor, incepand din Mai 2007, posibilitatea realizarii transferurilor de bani catre/dinspre utilizatori ai aceluiasi site, precum si plata produselor achizitionate de la sute de magazine online care accepta PayPal.

Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta fiind ca totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont la paypal.com il poate “incarca” cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. In momentul in care se adauga un card bancar contului de Paypal sistemul crediteaza contul curent atasat cardului bancar cu o suma de ordinul a catorva centi. Pe extrasul de cont, in dreptul tranzactiei efectual de Paypal apare un cod format din patru cifre. Acest cod trebuie introdus in contul de Paypal pentru a deven membru cu drepturi depline aka. verificat.

Banii vor fi retrasi din contul curent si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului. “Romanii au anumite reticente fata de folosirea cardurilor pe site-uri, iar PayPal le vine in ajutor pentru ca folosind acest serviciu nu-si vor mai divulga mereu datele personale”, spune Raluca Marinescu, consultant financiar.

Vestea ca Paypal a permis utilizatorilor din Romania sa si primeasca bani a fost una din cele mai bune vesti din acest an.

Lansat in 1998 (si cumparat de Ebay.com in 2002), serviciul de plati pe Internet PayPal a fost destinat cu precadere cetatenilor Statelor Unite, extinzandu-se extrem de repede si in tarile Uniunii Europene, precum si in Elvetia si Norvegia. Romania si Bulgaria au fost tinute in “stand-by”, pana prin Mai 2007. PayPal si-a extins serviciile la nivel mondial, peste 90 de natiuni avand acum acces la serviciu. Printre nou intratii in sfera de acoperire a site-ului se numara si Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Maroc, San Marino, Arabia Saudita si Vaticanul. O alta noutate o reprezinta folosirea serviciului si in spaniola, franceza si chineza. “Suntem extrem de incantati sa avem in palmares 190 de tari si versiuni in cele mai vorbite patru limbi,” a declarat, citata de Reuters, Dana Stalder, vicepresedinte al PayPal.

Conturile deschise de catre utilizatorii romani aveau totusi o restrictie majora: Nu se puteau primi bani. Odata incarcat contul electronic, utilizatorul poate transfera bani catre alte conturi PayPal sau poate plati diverse produse pe internet.

Probabil datorila numarului mare de tranzactii efectuate prin Paypal, aceasta de cateva zile a ridicat restrictia prin care Romania este pe lista neagra a tarilor care nu puteau primi plati. Acum, romanii isi pot crea un cont Paypal 100% functional, cu conditia sa aiba o carte de debit/credit valida.

Am retras deja cateva zeci de euro ca sa testez daca intradevar Paypal functioneaza. Se merge la Withdrow – se selecteaza cardul care va fi creditat, apoi se selecteaza suma si gata. In 305 zile banii sunt in contul curent care este atasat cardului din contul Paypal.

De ce este Paypal asa de important pentru webmasteri si nu numai?

  1. Multe scripturi PHP de directoare web, formulare de plata functioneaza doar cu Paypal.
  2. Foarte multi cumparatori se simt mai in siguranta folosing Paypal-ul. Astfel rata vanzarilor poate creste.
  3. Nimeni nu trebuie sa isi divulge informatiile personale.
  4. Paypal ste sigur si rapid.
  5. Nu sunt comisioane la cumparare.
  6. La retragere Paypal are un comision de doar 2 Euro.
  7. La primire de bani, Paypal percepe o taxa foarte mica comparativ cu alte procesatoare de plata.
  8. Se pot accepta donatii.
  9. Cumparaturile pe Ebay sunt simple prin Paypal. Prin Paypal iti poti vinde si masina folosind Ebay. 

Vestea ca Paypal a permis utilizatorilor din Romania sa si primeasca bani a fost una din cele mai bune vesti din acest an. In ultimii 3-4 ani, m-am luptat cu mai multe procesatoare de plata care dat fiind faptul ca suntem din Romania obisnuiau sa amane platile cu 15-30 de zile.

Astfel imi vine in minte o ipoteza. Tin minte ca odata o doamna dorea sa isi vanda goblenele pe Internet. Cea mai buna solutie ar fi fost Paypal deoarece este foarte permisiv cu gama de produse/servicii ce pot fi comercializate. Waw… oare cand vor aparea si la noi chirii, vanzari de masini, produse care sa accepte plata prin Paypal? Dar sa comand o pizza si sa platesc cu Paypal?

Ideea este foarte buna si viabiala. Toate tarile din vestul Europei si SUA folosesc Paypal ca modalitate de plata primara.

Cu drag
Robert

195 COMMENTS

  1. am cont pe paypal si totusi nu-l pot folosi deoarece nu-mi accepta nici un fel de carte de credit.Am incercat cu Un card visa BRD si un card visa epassporte.
    Nu stiu ce alte carti de credit sa adaug fiindk nu imi dau seama de ce nu le accepta , si mai ales ce gen de carti de credit accepta.

    • Buna ziua! Ta rog mult Robert G. ajuta-ma: mi-am facut un card visa de la raiffeisen si un cont paypal si am urmat toti pasii dupa cum ai spus tu. Problema mea este ca dupa ce paypal mi-a retras 1,50 de euro din cont, totusi nu gasesc codul respectiv din 4 cifre pe extrasul de cont. Se poate ca ei sa intarzie si sa dureze mai mult de 2-3 zile lucratoare asa cum mentioneaza in pagina lor pana ce-mi trimit codul respectiv? Au trecut deja 4 zile. Am fost la banca, am ridicat un extras de cont si la descrierea tranzactiei imi apar 6 cifre. Ar trebui oare sa mai astept sa-mi trimita codul din 4 cifre sau sa ii rog pe cei de la paypal sa imi retrimita codul, ca am vazut ca exista si optiunea asta in contul meu? Si introducand codul devin automat client verificat paypal? Iti multumesc anticipat!

      • este in tranzactie un cod de 4 cifre , acolo unde o blocheaza ei iti pun aia 1,5 euro in contul de paypal

      • Trebuie sa mai astepti un pic. Dupa vreo 6 zile mi-a aparut codul respectiv in extras pe raiffeisenonline.ro si l-am introdus la Paypal si a mers. Un pic de rabdare!

  2. Azi am vrut sa primesc bani de la un prieten din Cehia. De primit i-am primit, dar de retras de pe cardul care era asociat contului PayPal nici vorba. Cand am dat la Withdraw aveam 2 optiuni:

    1. Ori sa las banii in contul PayPal si sa-i folosesc la viitoarele cumparaturi
    2. Sa furnizez un IBAN sau o carte de debit/credit de pe care sa “trag” banii ulterior.

    Am vrut sa aleg a II-a optiune, DAR surpriza! Si aici aveam numai 2 optiuni:

    1. Cont bancar numai din US
    2. Card VISA.

    Pe primul evident ca nu-l am, iar ca si carti de credit/debit nu am decat Mastercard, optiune lipsa la Withdraw.

    Am ales sa-mi crediteze contul PayPal cu suma respectiva si am renuntat la a mai retrage banii din bancomat.

    Voi v-ati intalnit cu problema astA?

    Frustrarea si mai mare va apare cand voi fi nevoit sa primesc bani datile viitoare. Ori o sa am multi bani pe contul PayPal, ori o sa ma hotarasc sa-mi fac un card VISA.
    Ma obsedeaza ideea ca am si-asa prea multe carduri.

  3. Lao: Paypal nu va permita sa retragi bani pe carduri Mastercard. Ce carduri de debit accepta PayPal pentru retrageri?

    Banca Emitenta: Bancpost
    Tip card: Credit
    Model: MasterCard
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: Banca Transilvania
    Tip card: Debit
    Model: MasterCard Mondo
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: Unicredit Tiriac
    Tip card: Credit
    Model: MasterCard
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: BCR
    Tip card: Debit
    Model: Visa Electron
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da
    Moneda: RON

    Banca Emitenta: ING
    Tip card: Debit
    Model: Visa Electron
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da

    Banca Emitenta: Raiffeisen
    Tip card: Debit
    Model: Mastercard
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: ING
    Tip card: Debit /
    Model: Visa Electron
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da

    Banca Emitenta: Raiffeisen
    Tip card: Debit
    Model: Visa Electron
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da

    Banca Emitenta: Raiffeisen
    Tip card: Debit
    Model: Mastercard
    Moneda: USD
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: OTP Bank
    Tip card: Debit
    Model: Mastercard
    Moneda: EUR
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu.

    Banca Emitenta: Banca Transilvania
    Tip Card: Debit
    Model: Visa Electron (Euro 26)
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: Alpha Bank
    Tip card:
    Model: VISA
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: DA

    Banca Emitenta: Transilvania
    Tip card: Mondo
    Model: Mastercard
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Nu

    Banca Emitenta: Raiffeisen Bank
    Tip card: Debit
    Model: VISA Business
    Moneda: RON
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da

    Indiferent de cum este, eu cred ca este OK. Paypal pt Romania este un lucru f. bun.

    • Si eu am avut o problema asemanatoare cu a voastra , adica aveam ceva $ in cont de PP si nu puteam sa-i transfer in alt cont. Multumita VOUA cei de pe acest forum am reusit sa intru in posesia lor. Am insa o obiectie pt. bancile acceptante de retrageri de fonduri: Banca Transilvania permite aceasta daca ai un card Visa  adaugat la contul de PP( tot printr-o cerere ca si cea pe care ai facut-o la deschiderea, <atasarea> contului de PP la contul curent. Deci plati poti face cu un card Mondo ,insa retragerea doar pe un card Visa atasat contului de PP si verificat prin codul de 4 cifre.

      Multumesc voua tuturor.  

  4. Am cont PayPal si Visa Electron de la banka Eminenta Raiffeisen, treaba merge bine.
    Dar degraba trebue sa plec pe o perioada lunga in strainatate (SNG). Problema e ca nu stiu daca voi putea lucra, sa fac operatii electronice.
    E posibil deschiderea contului de pe alt IP aflat in strainatate? NU se va bloca contul PayPal?
    Multumesc Anticipat

  5. Roman V: Teoretic nu ai de ce sa iti faci probleme. Povesti de genu; s-au auzit cand un strain venea in Romania datorita fraudei frecvente. Ca sa fii sigur, suna-i si spune-le. Eu asa am facut cand am iesit din tara.

  6. Robert G : mersi pt afisarea cardurilor acceptate de paypal…eu imi fac acum visa card electron

  7. Salut, as dori sa va intreb cum sa fac sa folosesc google adwords, deoarece imi refuza cardul.
    pentru cei cunoscatori id de mess jedymaster1987
    Multumesc

  8. Am card Visa Electron la ING pe RON si nu pot sa il adaug la contul de PayPal.

  9. aceiasi problema am avut-o si eu Liviu … am renuntat la ING…. nu am cautat prea mult cauza pentru ca nu am prea mult timp liber pentru palavrageli .
    Raiffeisen Bank
    Tip card: Debit
    Model: VISA Business
    Moneda: RON

    Asta folosesc acum….

  10. Liviu: Ce mesaj de eroare iti da? Io zic sa ii suni pa aia de la Paypal si intreaba-i.

    Johnny: Da crad ce merge.

    Ariana: si, merge sa adaugi cardul in cotul personal de Paypal ? Esti din Romania?

  11. sunt din romania.am business account pe paypal si nu merge sa adaug cardul visa electron.tre sa mai indeplinesc vreo conditie?Serviciul clienti paypal e jalnic(raspund greu,atunci cand raspund…)

    • mergi la banca emitenta si cere datele on-line pentru card.eu am mondo,dar tot asa am procedat si a mers.bafta

  12. Ariana: incearca un VISA international, din acela care are pe apate CVV. E un numar din trei cifre. Trebuie sa mearga. Cat despre serviciulk de relatii cu clientii intr-adevar Paypal e cam dubios. Incearca sa dai de un numar de telefon. 😛

  13. Visa Electron merge. Trebuie pusi ceva bani pe el inainte. Vreo 2-3 euro pentru verificare.

  14. Am avut Mastercard mondo de la transilvania cu doua conturi atasate, ron si eur dar nu merge sa scoti banii de pe paypal pe el. Am inteles, am facut visa electron la ING si tot degeaba, nu merge. Spune “your card was denied from the issued bank” ceva de genul. Si eu tocmai ce l-am luat de la banca 🙂
    Am aplicat si pentru Visa de la raiffeisen, am vazut ca majoritatea care au acolo nu au avut probleme…

  15. Robert, tu vad ca spui ca ai reusit sa extragi pe un card Visa Electron de la ING. Dar ce moneda ai folosit? Eu am lire sterline, pot sa mi le scot pe cardul de la ING, cel in RON desigur?

    Faza e ca eu am folosit Mastercard pentru verificare, a mers totul frumos si am vazut intr-un final ca imi trebuie VISA. Zilele astea e gata, dar as vrea sa stiu daca merge sigur. Pentru ca am vazut ca e o taxa in jur de 12 euro ca sa fie adusi in contul de la PayPal inapoi daca banii sunt trimisi, si totusi tranzactia nu reuseste. Si sa incerc de N ori, pana reusesc inseamna 12 12 12 12 12… eh.

  16. Antonio, eu am retras pe un Visa de la Raiffeisen. Am retras USD, am primit lei, caci cardul era in RON.

    Tranzactia nu are cum sa nu reuseasca de vreme ce in contul paypal acesta apare pe lista cardurilor pe care poti face retrageri.

    Eu de exemplu aveam un MC si un visa, dar numai visa era afisat sa “withdrow”.

  17. Hai ca eu inca nu am terminat cu nelamuririle. Am incercat sa fac vreificarea cardului. Ok, mi-au luat cei 1,5 euro, am platit la BCR 10 ron pentru un extras de cont ( e drept, oricum aveam nevoie de el si de pe o luna inainte), vad ca tranzactia apare, voios introduc codul de verificare si…. surpriza! Codul este incorect! Il mai introduc odata, fac ca babele, verific de nebun, patru cifre, patru cifre, confirm, si, hopa, avertizare. Daca il mai introduc o data gresit, nu o sa mai pot folosi cardul respectiv! (Visa Elecron BCR)
    A mai patit cineva, ceva asemanator? Nu stiu ce sa fac. Nu as vrea sa pierd cardul asta, am contactat serviciul clienti, sa vedem ce mai zic si aia! Imi e teama sa mai incerc o data!

    • incearca sa scrii email la    cardproblems@paypal.com  dar e in limba engleza

  18. Draga Johnny,am o veste buna si un proasta 🙂 Voi incepe cu cea proasta, daca mai bagi inca o data pin-ul poti sa uiti de card. Am patit-o si eu si tot la BCR dar cu un VISA Clasic. Vestea buna este ca in circa 10-14 zile primesti un PIN nou generat de la cine stie ce statie interplanetara generatoare de pin-uri 😉 .. Important e ca nu pierzi nimic. Bafta!

  19. Mda, am citit la timp avertismentul care imi spunea ca mai am dreptul la o incercare si m-am oprit! Am luat legatura cu departamentul lor de relatii cu clientii, si astept.
    Am o intrebare, daca imi permiti. Spui ca in 10-14 zile primesc un PIN nou. In ce mod? Tot prin extrasul de cont? Multumesc mult!

  20. Nehhh. Trebuie sa il ceri de la banca si il primesti tot la banca, in plic sigilat. Asta e procedura standard. Cel putin asta era 😉

  21. daca scot de la BCR un card VISA Electron Junior va merge? sunt minora si nu pot primi altfel de card.
    am incercat la Translivania cu cardurile Visa Electron Global si MasterCard Mondo si nu sunt bune, apoi la Carpatica cu Visa Electron. Nu merge. Nu mai spun ca am incercat prima oara la BRD si am primit, spre indignarea mea, un card Cirrus, care e mai scump la intretinere decat toate celelalte trei carduri la un loc! Am pana acum patru carduri si sunt pe cale de a-l face si pe al cincilea! Nu vreau ca nici acesta sa nu fie bun.

    • daca ai master card mondo e ok.trebuie doar sa mergi lanca si sa ceri datele on-line pentru card.il va limita si contracta si atunci ai sa poti a doua zi dupa semnarea contractului.asa am facut si eu si am reusit.bafta si tie.

  22. Oana, pai uita-te in lista de mai sus, si vezi pe care il poti avea. ca sa functioneze cu primirea de plati prin Paypal.

  23. Am primit de la o firma cu care fac treaba pe net o suma de bani in contul meu pay pal.
    Dupa ce mi-aun retras de pe card-ul atasat contului pay pal 1,5 euro mi-au spus ca in 4 zile lucratoare imi trimit un nr din 4 cifre si nu il vad nicaieri in cont desii au trecut vre-o 6 zile lucratoare.
    Daca ma poate cineva ajuta cu vre-o informatie folositoare sa trimita un mail la nicuolah@yahoo.com
    va multumesc si va doresc toate cele bune.

  24. Nicu,

    Dute la banca si cere sa ti se dea un extras de cont pe ultimele 2 saptamani. acolo tre sa figureze si tranzactia de 1,5 euro, sau echivalentul in lei. In descrierea tranzactiei tre sa fie ceva de genu’: paypal****

  25. Mi-am facut si eu cont la BT si imi dau 2 carduri unul Visa si altul Mastercard Mondo(cu care au spus ca pot face plati pe net). Eu acuma lucrez la o firma pe net, care ma plateste doar prin PayPal. Acuma as dori sa imi retrag banii din firma.
    Se poate folosi Mastercard Mondo pentru a retrage banii din PayPal?
    Ajutati-ma va rog!Multumesc.

  26. KWY1200: Pai mergi la sectiunea withdrow, dupa ce in prealabil ai adaugat cardul Mondo si l-ai verificat prin sistemul lor, si urmeaza pasii si cardul tau ar trebui sa fie afisat acolo la optiunea de withdrow.

  27. Am cont pe paypal, am introdus un card de la ING visa electron, am o nelamurire, imi spune ca VOI PRIMI 1.5 EUR in cont si cand voi face extrasul de cont voi afla acel extended use number fabulos.
    Problema e ca nu am facut asta pentru ca am crezut ca il voi primi pe mail, nu stiu cum am inteles eu ca se poate si asa, contul mi-a fost alimentat, imi zice si data, dar nu am primit nici un numar. Acum, vreaus a il retrimit dar nu reusesc. De ce?
    Si alta chestiune, vreaus a introduc un alt card, la fel cu cel introdus inainte si nu mi-l accepta. De ce ?
    Va rog lamuriti-ma si pe mine.

  28. Dana:

    Mergi la ING si spunei sa iti dea un extras de cont al cardului tau visa. Daca e in lei, faci conersia si trebuia sa fie cava in jur de 5 lei. La descrierea tranzactiei trebuie sa apara ceva de genu’ ****EXPUSE, PAYPAL. Evident, stelutele sunt cele 4 numere de care ai tu nevoie.

  29. AM UN CARD VISA DE LA RAIFFASEN IN EURO SI LEI AS VREA SA STIU DACA POT SA PRIMESC BANI DIN STRAINATATE IN USD VA ROG SA MA AJUTATI VA MULTUMESC

  30. Cristi: Da poti.

    Si eu tot VISA de la Raiffeisen am, in lei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti faci un cont de Paypal si sa iti introduci cardul cand te inregistrezi. Vezi, sa ai pe card cam 2-3 Euro caci Paypal-ul va debita cardul cu o suma de 1,5 Euro.

    Tu va trebui apoi sa mergi la Raiffeisen Bank (sau poti suna la Telefon: 021-306.55.55 daca ai activat serviciul de Online Banking) si sa le intrebi pe “fete” de cele 4 cifre care constituie practic dovada ca tu detii acel card. Cele patru cifre apar in descrierea tranzactiei.

    Apoi va trebui sa mergi inapoi in contul tau de paypal si sa completeri inregistrarea finala a cardului tau Visa.

    De retinut:

    1. Foloseste datele tale care sunt si pe CI.
    2. Foloseste un numar de telefon valabil, caci te mai suna cand cheltui mai mult de 30-40 USD.

    Oricum retragerile se pot face doar pe carduri Visa. Banii intra direct in contul curent atasat cardului de credit/debit. Cu Mastercard-uri se pot face doar plati.

    Fonduri nu se pot depune in contul de paypal creat in Romania. Doar cei care au un cont bancar in SUA pot depune bani in contul de Paypal.

    Daca se preconizeaza ca se va primi o suma mai mare de 2500 euro/usd (nu mai stiu exact) e bine de stiut ca exista o limita de primire. (receiving limit). Pentru a anula aceasta limita, trebuiesc upload-ate/trimite prin fax CI (sau pasapost, prmis) + scan dupa o factura (telefon, gaz, curent).

    Paypal nu spune nicaieri ca iti trebuie factura de la o utilitate, dar eu chiar ieri i-am sunat (acu’ si-au mutat sediu pt. UE in Irlanda) si “Ivana”, tipa cu care am vorbit zicea ca trebuie sa fie si o factura atasata documentelor pe care le trimitem prin fax la Paypal.

    O alta kestie: Suma maxima care se poate extrage intr-o zi este de 500 Euro.

    Alte nelamuriri??

  31. da va multumesc dar as vre sa va mi intreb ca am bani de la un joc de pe net si acolo imi cere nr de card si cvvsi nu poate sa imi dea din cauza ca cardu nui in dolari zice ca cvv nu e bun VA MULTUMESC INCA ODATA

  32. ATI MAI AUZIT PE CINEVA CA A CASTIGAT LA FREELOTTO AMERICA PE NET SI NU A PUTUT SASI EA BANI CA EU IS IN ACEASTA SITUATIE CA AM CARD VISA IN EUR SI RON SI IMI TREBUE IN USD CA ZICE CA CVV NU ESTE BUN DE CE CA NUI IN USD CARD VA ROG AJUTATIMA VA MULTUMESC

  33. Cristi si Mariana, sau Cristi si Cristi.

    1. Daca nu raspund in 5 minute nu inseamna ca trebuie sa scrii dinou.
    2. Nu mai scrie cu majuscule ca ma enerveaza la culme.

    Nu pa pricep la lotto si la jocuri. Sorry. Cauta in alta parte.

  34. Hauzi fah Marianooo, Fato nu mai scrie tuh cu litere MARI ca ma doare retina din creieri cand vaz.

    Apoi, tzatzo, io mi-s prosta, nu ma pricep la castiguri la LOTTO… io is analfabeta si nu cunosc litere si cifre decat la hEURO.

    Fah, scuza k tzam sters strike-uit commentu da ii odios.

    Hai fato te pup pe portofel.

  35. Salutare tuturor!

    Am si eu doua intrebari:

    1)
    Tocmai am devenit Romanian-verified si vreau sa fac o plata pt ebay. Am deocamdata in contul de paypal doar cei 1.5 euro virati in urma verificarii cardului, insa am fonduri suficiente pe cardul de debit.

    Deci, pentru a face o plata din contul de paypal, trebuie sau nu sa adaug fonduri in cont (optiunea Add funds)?

    Intreb asta deoarece primesc urmatorul mesaj cand incerc sa accesez optiunea pomenita mai devreme:

    “Add Funds is Not Available
    PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
    —–
    When you make a payment, PayPal charges the buyer’s credit card and instantly credits the seller’s PayPal account.”

    Sa inteleg ca ,in momentul platii, paypal retrage automat din cardul de debit atasat suma specificata?

    2)
    Vreau sa-mi fac un card de debit VISA pentru a retrage bani, deocamdata am verificat doar un MC pt plati.
    Ce-mi recomandati?
    ING VISA ELECTRON (RON) sau VISA ELECTRON de la Raiffeisen(RON)?

    Va multumesc anticipat!

  36. Marius:

    1. Paypal va debita cardul tau cand faci plata. Nu trebuie, de fapt nici nu poti, sa adaugi bani in cont.

    2. Visa de la Raiffeisen.

  37. salut!

    tocmai am reusit sa blochez un card pe paypal din cauza extended numberului(l-am bagat de mai multe ori gresit pt ca nu prea am inteles ce-i cu el…) si mi-au spus sa completez un formular si sa-l trimit prin fax sau ceva de genu..intrebarea e: cu alt card pot sa devin Romanian-verified(binenteles daca voi baga acel extended number corect) fara a le mai trimite nici un formular?

  38. Slevin, DA. Insa ar fi indicat sa suni la service provider-ul tau, sa iti schimbe adresa de Ip (sau o poti face si singur, schimband adresa MAC a placii de baza).

  39. mi am retras niste bani de pe pay pal cu withdrow, dar nu mi a aparut nimik pe card ( visa ING) …
    cand dau la detalii de pe pay pal sa vad, imi scrie completed….dar banii nu au aparut pe card
    ma ajuta cineva ms

  40. buna

    au trecut 5 zile de cand am facut o retragere, dar nu mi a aparut nimik pe card…
    problema este ca am vreo “5 claims”oare poate sa mi blocheze contul?
    vuoi mai primi banii
    ???
    Va multumesc anticipat!

  41. Robert am vazut ca te pricepi cat de cat mult mai bine decat restul dintre noi la probleme legate de paypal.
    Eu am un cont facut cu un card BCR VISA,sunt inca in stadiul de verificare desi au trecut aproximativ 2 saptamani de cand ma tot chinui sa termin verificarea contului.
    In data de 11 martie 2008 am primit pe baza extrasului de cont,acel cod de 4 cifre urmat de PAYPAL,care trebuia introdus pentru terminarea verificarii contului si ridicarea limitarilor.

    Acolo unde trebuie introdus codul am introdus un numar de forma ( 1234PAYPAL ).nu acesta este codul real,este doar un exemplu,insa eroarea pe care mi-o baga de fiecare data este urmatoarea :

    The PayPal code must be 4 digits. For example, if the code is 1, enter 0001 below. If the PayPal code is 12, enter 0012.

    Tin sa precizez ca,codul meu nu contine nici un 0 (zero) si este din 4 cifre.

    Printre altele am decis sa resolicit codul paypal,dar am apasat de vreo 2-3 ori pe buton,iar astazi la noul extras de cont am avut surpriza sa constat ca mi-a luat bani pentru fiecare data cand am apasat butonul (1.5 E ),dar codul trimis este acelasi si tot aceeasi eroare imi apare.

    De fapt si de drept cat dureaza verificarea aceasta si ce crezi ca nu este in regula cu modul in care am introdus codul ?
    TE rog daca te pricepi lasa-mi un mesaj cu o posibila solutie.Multumesc anticipat.

  42. Iuliane, teoretic nu are de ce sa iti dea eroare. Io ti-as propune sa ii suni, au office prntro RO undeva in Luxemburg… cred ca ei si specifica undeva ca acel cod uneori e eronat si atunci trebuie sunati. Probabil ti se va cere o copie scanata al extrasului de cont.

  43. Am inteles,am o alta intrebare :

    La trecerea de la contul personal la contul premiere,daca inca eram la statutul de neverificat,imi va bloca o alta suma si imi va trimite un alt cod care teoretic ar trebui sa fie diferit de cel pe care il primisem ulterior ? Astept raspuns multumesc.

    Mentionez ca in data de ieri (24 martie)desi nu eram verified,am ales sa upgradez contul la statut de premiere.

  44. Premiere practic iti permite sa si vinzi diferite servicii/produse. Diferenta intre premier si personal este ca atunci cand primesti o suma ti se percepe un mic procent din acea suna. Deci nu de pe cardul tau.

  45. Robert;nu imi este prea clar cu cardurile astea;lamureste-ma te rog

    Sa inteleg ca daca ai card visa pe cont in lei poti sa ridici banii?Nu esti obligat sa ai card in valuta?

    Intretinerea unui card al unui cont in lei este mai ieftina…

    Multumesc

  46. Mihai: DA

    Cant iti faci contul de Paypal pe Romania, spre final esti “rugat” sa iti introduci un card de debit sau credit. Visa este cel mai recomandat deoarece doar VISA are contract cu Paypal-ul, contract care permite paypal-ului sa faca depuneri directe in contul cardului. Astfel, doar cu visa (nu conteaza daca e in valuta sau lei) se poate face withdrow (retragere) de bani, in cazul in care cineva iti trimite.

    Totusi, trebuie avut in vedere ca exista o limita: 2500 Euro/an. Aceasta limita poate fi ridicata prin trimiterea unei copii a BI sau orice alt act de identitate care sa arate adresa cu care te-ai inregistrat SI o copie a unei utilitati (telefon, distrigaz, electrica…etc).

    Cam atat.

    R.

  47. salut .. am si eu o problema cu un card BRD Clasic in USD . Mi-am facut cont pe paypal.com si primesc un mesaj de eroare atunci cand trebuie sa validez cardul ( cardul e nou, are E-Commerce activat … si mai are destul disponibil in cont ). Mesajul de eroare e urmatorul:

    “Before you can add this credit card to another account, you must contact the PayPal Credit Card Team at cardproblems@paypal.com. A customer service representative will respond to your request shortly. If you would rather add a different credit card to your PayPal account, you may do so at any time. Thank you for your cooperation.”

    Va intreb pe voi pt ca am trimis mail la paypal dar nu-mi raspunde nimeni … A mai patit careva asa ceva si ma poate sfatui ? .. poate am gresit ceva (ceea ce nu cred ca m-am uitat de prea multe ori la datele din cont si totul e corect . Va rog nu-mi spuneti ca am gresit banca emitenta pt ca multa lume mi-a vorbit numai “de bine ” despre brd , iar acum incep sa simt pe propria-mi piele 😐

  48. Pai, un card nu poate fi adaugat decat la un singur cont de Paypal. De exemplu cum ar fi sa ai o adresa de Romania in care sa difere chiar si o cifra si sa ai acelasi card?

    Incearca un visa de la Raiffeisen, in orice valuta. Fa-ti un cont de paypal nou utilizand o alta adresa de mail si o alta parola.

  49. Buna
    Am un card Mastercard de la BRD. Incerc sa fac o plata cu el si imi cere codul paypal. Am incercat “resend paypal code” dar nu am primit nimic in mail. Nu stiu ce ar trebui sa fac.
    Multumesc.

  50. Sunt unul dintre nenumaratii oameni care s-au chinuit sa isi deschida un cont paypal pentru a putea efectua diverse plati on-line.Astazi (7.04.2008) dupa aproximativ o luna si jumatate am reusit in sfarsit sa devin VERIFIED si de asemenea sa fac prima plata pe ebay.

    Ideea este in felul urmator :

    1.Am card de DEBIT de la bcr (VISA) in EURO,DOLARI si in LEI.(m-am inregistrat cu cel in DOLARI)
    TOATE TIPURILE VISA SUNT ACCEPTATE DE PAYPAL !!! (cel putin cele de la BCR)
    2.Toata lumea care isi face prin BCR primeste acelasi COD pe EXTRASUL DE CONT : 3796PAYPAL
    Mentionez ca ACEST COD este GRESIT si pentru a obtine un cod corect trebuie sunat la directia carduri din cadrul BCR ( 021/3111001) si abia aici se solicita ADEVARATUL cod paypal.
    3.Cu acest cod se revine la pasul CONFIRM CREDIT CARD unde ATENTIE : nu se introduce codul urmat de PAYPAL cum arata in imaginile de jos,ci DOAR CODUL;in acel moment sunt 100% sanse sa deveniti VERIFIED.
    4.Din acest moment se pot face platile catre orice solicitant paypal.

    P.S. : Deocamdata nu am intampinat problema de a-mi fi blocat contul cum de altfel am citit in unele post-uri ca li s-ar fi intamplat unora.
    ATENTIE : pe cardurile in EURO si DOLARI @ BCR trebuie sa ramana tot timpul sumele de 50 DOLARI respectiv EURO,sume care nu vor putea fi folosite niciodata(garantie pentru comisioanele bancare).Oricum aceste sume sunt blocate de ei pana la inchiderea conturilor.

    P.S. 2 : Se mai poate folosi MASTERCARD de la Raiffeisen Bank in aceleasi conditii,doar ca nu trebuie sa tii bani in cont pentru comisioane (nu se blocheaza sume in cont). HAVE FUN DERBEDEILOR !
    A si apropo eu am bagat 3796 de vreo 20 de ori LOL si nu mi-a blocat contul (paradoxal) !!!!

  51. Vad ca se recomanda Visa de la Reiffeisen.
    Totusi eu am un Visa Electron la ING. Va merge sa fac plati si sa primesc plati in el?
    multumesc

  52. eu am sters de 3 ori un cont , deoarece nu a stiut nimeni sa imi explice ce e ..card statement …si cei de la paypal au blocat cardu, am scris un mail la cardproblems@paypal.com..am scis si motivul stergerii contului. nici un rasopuns , doar ca nu imi mai accepta cardul, intrebarea mea find de de, ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum pot debloca acest card pt a-l folori e un card in dolari reiffeisen mastercard

  53. Nu poti debloca un card blocat de Paypal. Cel mai bine este sa ii suni sa aflii motivul pentru care au blocat cardul tau in sistemul lor.

  54. Din tot ce am citit pe acest blog si am experimentat pe propria piele certe sunt urmatoarele lucruri:
    Sistemul bancar romanesc este la pamant cand e vorba de relatii clienti
    Casierele(operatoarele) de la ghisee parca`s batute in cap(unele nici macar nu au auzit de paypal) , iti recomanda carduri care nu sunt valide pe paypal,dar bani pt facut conturi si carduri ii scoti din buzunar,ca apoi sa afli ca e inutil,si apoi dupa ce faci scandal,iti recomanda alt card.
    Initial am facut un card Visa cu cont in dolari,care nu a fost valid, apoi un mastercard care a fost acceptat si am devenit verified member .dar cand sa transfer banii de pe contul paypal pe card, surpriza: nu merge decat pe card visa. acest lucru mi se pare o idiotenie ,din moment ce sunt verified member.
    banca la care am cardurile este BRD. am un sfat pt cei care vor sa lucreze pe viitor cu BRD. sa`i bagati in p***a masii pe BRD si cu tot cu e-commerce`ul lor care este un balamuc.Ciao

  55. Eu mi-am facut extra pentru PayPal un card la BCR – Visa Electron. Toate bune si frumoase, mi se iau cei 1,50 Euro pentru confirmarea cardului, primesc pe extrasul bancar acel cod format din patru cifre, de forma XXXXPayPal, asa cum scrie si pe site si introduc codul pe paypal.com, dupa ce intru pe contul meu. Se pare ca e gresit. M-am gandit ca poate am incurcat o cifra si il mai introduc o data atent. Iar se pare ca e gresit. Apoi ma avertizeaza ca mai am o ultima incercare, altfel imi va fi blocat cardul respectiv pe paypal. Asa ca nu am mai incercat si a treia oara. Mentionez ca primisem codul cam in urma cu o luna inainte sa il introduc. E asta oare o problema? Le-am scris celor de la PayPal, insa am primit un raspuns aiurea, care nu m-a lamurit.

    Ce e de facut? Mai cer o data acel cod?

  56. Da, asa ar trebui procedat.

    Io as scana un extras al contului si i l-as trimite lor, evident sa apara si acel cod de 4 cifre.

  57. Va salut,
    imi puteti spune va rog cate ceva despre acest pay pal?
    eu am un visa hagi limited edition de la BRD pe care l-am adaugat la contul paypal.
    treaba e ca nu poate sa il confirme cu toate ca am un amic caruia nu i-a comentat nimik la exact acelasi tip de card.
    Asadar, am facut contul, am atasat cardul, mi-au blocat 2 lei (1 dolar) si atat.
    Dupa cat timp se primeste confirmarea sau mai bine zis, dupa cat timp voi putea sa cupar si eu ceva de pe ebay?

    Daca am gresit undeva, va rog sa ma indrumati.
    Multumesc.

  58. Bodo:

    verifica extrasul de cont si ar trebui sa gasesti un cod de 4(patru) cifre pe care va trebui sa il folosesti sa iti “verifici” cardul.

    Apoi, practic poti cumpara de pe e-bay.

  59. incerc sa adaug visa electron de la ing pe paypal si nu mi-l accepta…precizez ca am bani pe el.Ce pot face sa rezolv problema asta?

  60. Nu va merge cu Visa Electron. paypal-ul (si nu numai) accepta carduri internationale. cere la banca creerea unui card Visa international. Vor sti “fetele” ce sa faca.

  61. spuneti`mi si mie ce tip de card si la ce banca sa imi fac pt a cumpara de pe e`bay. am avut la BRD si mastercard si visa,nu au mers,m`am mai plimbat si pe la BCR si ING,BT,nimeni nu stia ce anume este pay pal.

  62. Cristina ~

    Vezi mai sus o lista cu carduri care functioneaza cu paypal.

    Cel mai simplu este sa ceri la banca preferata crearea unui card VISA INTERNATIONAL.

  63. merge visa electron de la ing
    am facut cont la paypal de cind s-a deschis acu 1 an si ceva
    am inregistrat cardu de la ing , am facut verificarea codului , n-am avut nici o probl
    am fol. paypal ca sa fac plati , ca altceva nu ma lasau
    acuma am facut upgrade la premium si am toate optiunile
    o sa-mi trimita cineva acum niste bani pe care o sa incerc sa-i scot
    singurul lucru pe care nu-l poti face e sa incarci bani in contu paypal
    da , nici nu-mi foloseste
    banii ii incarci ca sa-i trimiti undeva , deci ii trimit direct din card pe adr. de mail a destinatarului.
    n-am nici o emotie ca n-o sa mearga ing debit card visa electron la withdraw pt. ca am inteles ca merge debit cardul de la transilvania.
    oricum cardul de la ing merge pe net aproape peste tot
    eu il fol. la cazinouri si pariuri
    avantajul e ca primesc banii tot pe el.
    pe site-urile de cumparaturi nici nu se pune probl sa nu fie acceptat

  64. am orimit banii , am dat withdraw , totul e ok , banii vor fi pe card in 5 -7 zile
    paypal complet functional
    card visa electron ing
    verificare cod de 4 cifre
    trimitere bani , primire bani , retragere pe card
    a,
    in final o mica probl.
    e o lumita pe withdraw , ca la moneybookers de 500 de eur
    aceasta limita se poate upgrada
    contact support si cu documente de identitate se mareste

  65. Salut!

    Am si eu o problema! Legata de validarea cardului pt contul paypal. Visa Electron BCR. Cardul e ok fac plati frecvente pe net. Am primit un cod gen 1234PAYPAL pe extrasul de cont. L-am introdus si zice ca nu e valid. L-am introdus de 3 ori si mi-a blocat cardul. Le-am scris si mi-au deblocat cardul si mi-au spus sa cer alt cod. Am cerut si nici acela nu merge. A blocat cardul iarasi. Le-am scris si l-au debloacat iarasi. Evident ca nu merge. Am cerut alt cod dar zice ca nu poate s ail dea mai mult de 3 ori. Cand scriu imi raspuinde acelasi mail idem d efiecare data ca s aurmez instructiunile. Prin urmare ce trebuie sa fac? Desfiintez contul si fac altul?Schimb cardul?

  66. Salut!

    Am rezolvat!

    Idiotii de la BCR schimba codul. Prin urmare ceea ce vedeti pe extrasul de cont n u este codul adevarat. Trebuie sa sunati la BCR si ei va dau codul real. Cei de la Paypal nu stiu lucrul asta si prin urmare ei sustin ca trimit codul bun!Bafta!

  67. Salut!

    Scuze ca raspund cu intarziere. O sa fie ultimul meu mesaj pentru ca am intrat pe acest site doar cautand un raspuns la problema mea.
    Raspunsul a fost unul pe cat de simplu pe atat de scurt si incorect spun eu: “Din motive de securitate”

    Treaba sta in felul urmator: eu cer codul de la Paypal si ei genereaza un cod sa zicem 1234 care ajunge in sistemul informatic al bancii. Banca “din motive de securitate” schimba codul si devine 5678 si acest cod apare pe extras 5678paypal etc etc. Tu introduci acest cod si evident ca dupa 3 incercari nereusite pt ca nu e bun codul iti blocheaza cardul. Si o iei de la inceput: mail la paypal sa deblocheze, ceri alt cod, banca schimba codul il introduci blocheaza cardul. Si tot asa. Cei de la paypal nu stiu. Eu le-am trimis poza cu extrasul de cont sa vada codul pe care l-am introdus. Au spus ca nu este cel corect. Cine are de auzit sa auda!Bafta!

  68. Buna!
    Am sa pun si eu o intrebare care poate suna cam aiurea …

    Ce informatii trebuie sa dau unei persoane pentru a putea sa-mi trimita bani prin PayPal?

    Am vazut ca un cont pe paypal reprezinta defapt o adresa de mail de genul nume@domeniu.extensie; adresa asta trebuie sa o furnizez? e suficient?
    Scuze daca e prea puerila intreabarea …

  69. Salut!
    Am si eu o problema va rog. De circa 8 luni am un cont pe paypal ( card bancar la Raiffeissen Bank _Mastercard )de pe care am facut pana acum cateva plati catre diverse persoane de pe ebay. In urma cu 14 zile am facut ultima plata catre o persoana din Anglia .Din pacate nu am primit produsul respectiv pe care l-am achitat prin intermediul paypal, iar persoana respectiva a fost nevoita sa ramburseze 100% suma . Problema este ca tranzactia (ramburarea sumei) este comfirmata de paypal insa banii nu se regasesc in contul meu bancar si nici nu pot folosi aceasta suma pentru efectuarea unei noi plati .Practic suma nu e de gasit . Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ?Va multumesc.

  70. stie careva dupa ce trimiti documentele: poza, ID number etc prin mail la paypal cat timp dureaza pana devii veridicat. e necesar sa trimiti si fax sau doar email??? multumesc

  71. buna, am sa va expun si problema mea, poate o sa se gaseasca cineva care o sa aiba vreun raspuns. cred ca au trecut deja 6 luni de cand ma straduiesc sa fac un cont paypal pt ro, mai exact am probleme cu adaugarea cartilor de credit. nu locuiesc in tara si respectivul cont am incercat sa il creez pentru parintii mei, pe care il port de cam tot atatea luni pe la toate bancile din cluj, cred ca au deja un arsenal serios de carduri. accidental am cazut intr o zi aici si in ultima faza i am trimis sa faca un Visa Electron de la Raiffeisen… zis si facut.. supriza.. aceeasi eroare : The card has been denied by the bank. And I ‘m gettin reeaaaaly tired. Am trimis si emailuri la ei, fara nici un raspuns insa, chiar nu pot sa mi dau seama ce se intampla, atata timp cat toata lumea sustine ca e ok.Inclusiv la banca am vb dar nimeni nu prea pare sa stie despre ce e vb. Ati putea sa imi dati vreo idee? MS

  72. cu respect
    am un cont pe paypal si doresc sa fac o plata de 1500 euro
    de ce i-mi spune ca limita e numai de 100
    trebuie sa fac vreo schimbare? va multumesc

  73. robert ai spus : In 305 zile banii sunt in contul curent care este atasat cardului din contul Paypal.
    ..ai scris corect ??305 zile ?

  74. Salut,
    Am vandut 2 bilete la un festival printr-un site din UK si voi primi prin Paypal contravaloarea in GBP. Este vreo problema avand in vedere faptul ca pe Paypal am conturi doar in EUR si USD?
    Voi putea apoi retrage banii din Paypal pe cardul atasat la Paypal care este doar in LEI?

    Multam

  75. detin un card Visa electron si am serviciul online activat …acolo apare suma de 1.5 euro retrasa de paypal pt codul de verificare ….e posibil sa apara tot acolo si codul de confirmare sau trebuie sa merg la banca pt un extras de cont …..inca ceva …am crezut ca acel cod il voi primii la adresa de mail si cred ca am apasat gresit si am mai fost taxat inca o data cu 1,5 euro ….in acest caz am primit doua coduri de confirmare ? daca da pe care sa l folosesc ?…ms

  76. bitza: Pai vezi ca acolo ar trebui sa fie, trebuie sa fie la detaliile platii ceva de genul: paypalexpose… si ceva cifle, patru mai exact.

    nu ai cum sa primesti 2 coduri de confirmare, si nu il primesti pe adresa de mail.

  77. ms pt raspuns am rezolvat cu codul…am primit 2 coduri pt ca m a taxat de 2 ori ….pt cei care utilizeaza raiffesenonline , nu aveti nevoie de extras de cont de la banca, primiti codul online
    mai am o intebare , vad ca pe paypal nu ai un IBAN ….ca sa ti trimita cineva bani in contul tau are nevoie doar de adresa de mail ?

  78. Buna , deci mi-am facut un cont la paypal zilele trecute . mi lam verificat tot tot si cand am vrut sa fac o retragere am avut o surpriza imi trebuia card Visa defapt pentru retrageri . daca stie cineva sa imi spuna acuma daca adaug acceluasi cont de paypal alt card de Visa trebe sa fac iara verificarea aceea cu codu de la paypal ..si asa mai departe ? astept un raspuns ms .

  79. buna tuturor!sunt incepatoare si doresc sa ma ajutati.VREAU SA INCERC PTC si tre’sa-mi fac cont la paypal .am incercat dar ma respinge.mi-am facut visa card la banca transilvaniei si mi-l respinge .ce trebuie sa fac? si cu alertpay am patit la fel:imi respinge contul bancar ce mi l-am facut saptamana trecuta.Cum vine asta?ce sa fac?

  80. am card de debit Visa Electron emis de Bancpost. lunar pe el primesc o suma de bani (100 euro-pensie ptr. handicap). pot deschide cont paypal pe el?

  81. Buna tuturor, am o problema cu paypal-ul ( cred ca toata lumea care il foloseste a avut o problema…) , povestea problemei incepe cam asa : vreau sa trimit niste bani in China, fiind comisioanele prea mari la banca am hotarat sa folosesc PayPal-ul , bun mi-am facut card la BCR (unde am cont si in RON si USD) cardul este Visa Electron, mi-am facut cont pe PayPal ( verificat /activ) totul bine si frumos pana am ajuns la partea cu banii, cand sa dau Add Funds primesc urmatoarea eroare : “You have requested an outdated version of PayPal. This error often results from the use of bookmarks” bun am inteles tara noastra nu se bucura inca ce acest beneficiu ideea e cum imi alimentez contul sa pot trimite? sper sa ma ajutati sa inteleg treaba asta urmand niste pasi, multumesc anticipat celor ce vor sa ma ajute .

  82. Am card de debit Maestro la Raiffeisen moneda Ron ,cine i-mi poate spune de ce nu este acceptat de PayPal???

  83. Inca ceva: Pentru ridicarea limitei de retragere am inteles ca trebuie copie dupa o factura de utilitati. Si daca nu am nici una pe numele meu?

  84. buna
    Cu toate ca acest forum este de ceva vreme o sa postez si eu cate ceva.
    Cred ca de 1 an ma tot chinui sa imi deschid un cont paypal cu diferite carti de credit
    In sfarsit am reusit cu un mastercard taifun de la BncPost
    Dar cand am vrut sa imi retrag banii de pe paypal si sa ii pun pe card am avut o problema .Imi trebuia un card visa sau un cont bancar dar avand in vedere ca sunt in romania contul bancar a iesit din calcul.
    Am un card visa electron de la epassporte dar nu il accepta din cauza faptului ca nu este conceput in romania .deci again v-a trebuii sa imi procur un alt card pentru withdraw money pe card. E o mare kktorie si nu inteleg de ce accepta carduri visa si mastercard daca mastercard nu merge sa withdraw banii pe el aiurea rau .deci cred ca avem nevoie de 2 carduri mastercard si visa . eu am incercat cu multe carduri visa sa imi deschid cont dar nu am reusit .
    In concluzie mastercard taifun de la BancPost pentru deschidere cont si VisaElectron de la Raiffeisen ptr withdraw.

  85. poate ma ajuta cineva. am account paypal si carte credit atasata si am putut trimite bani in strainatate,dar acuma va rog sa ma ajutati,am primit bani in account paypal bani se vad in accont paypal,nu stiu cum se procedeaza sa retrag bani/sai scot/sau mii trimite paypal direct pe cartea credit,

    va multumesc

  86. Salutare,

    am citit despre Paypal si retragerea banilor intr-un cont de card dar totusi am o nelamurire. sa zicem k am o suma in Paypal ( in dolari ), si vreau sa o retrag pe card, se converteste in RON sau trebuie sa imi fac cont de card in dolari ?

    multumesc

  87. Vrei sa verifici te rog Citez din articol

    > In momentul in care se adauga un card bancar contului de Paypal
    >sistemul crediteaza contul curent atasat cardului bancar cu o suma de
    >ordinul a catorva centi.

    1) Nu înteleg cum adica, “crediteaza contul curent atasat cardului” ?
    Esti sigur ca e corect, pentru ca a “credita un cont” înseamna ca eu, ca si client primesc bani în cont.

    2) Nu înteleg la care “câtiva centi” te referi ? La cei 1.5 euro ?

  88. Charles,

    Dap, (2) la aia 1,5 Euro m-am referit si (1) e “debiteaza”. Can am scris acest post, cu mult timp in urma. eram mai prostut(a).

  89. salut,

    Stie cineva sa-mi spuna de ce nu pot face nici o plata prin PayPal?

    Am o carte de debit Mastercard in euro atasata, verificata, “incarcata” cu destui bani, sa zic asa, iar cand trebuie sa platsc produsele pe care vreau sa le cumpar, imi da un mesaj de genul:
    “Sorry, your payment won’t go through. To make it work, you’ll need to add money to your account and pay with your PayPal balance.”

    iar cand incerc inca odata apare acest mesaj:
    “Your account information has changed. Either you clicked “Pay” more than once but the original transfer was already made, or you just received money. To check, please view your account History and make sure you want to perform this transaction.”

    Am incercat sa trimit sume mici sa vad daca functioneaza, dar nimic 🙁

  90. am si eu o intrebare?
    mi am facut cont paypal,l am activat.am un card mastercard de la ing.pb e ca nu pot sa mi dau seama cum sa adaug fonduri.am incercat sa fac o plata crezand ca pur si simplu imi ia bani de pe card j face plata respectivului vanzator,insa nici asa nu a mers?\
    cum procedez?
    ms anticipat

  91. Am si eu o itrebare legata de paypal,de ce imi ia mie comision de primire a banilor?am un site mypublicity.dap.ro cineva mi-a facut o plata de 0.40$ din care eu am primit doar 0.09$ de ce?stie cineva?eu am postat un buton generat de paypal pt plati mai exact este o donatie din cate stiu eu nu ar trebui sa ia comision!nici mie nici altcuiva!Multumesc mult si astept raspuns.

    • 1. Comisionul de primire bani in contul de PayPal e in procent sau in suma fixa + procent in functie de tipul contului (cauta sectiunea “Fees” din contul tau)

      2. Comisionul de retragere numerar din contul de PayPal pe card e in suma fixa si se plateste in plus fata de comisionul de primire bani

      3. Ii doare fix in spaclu ca e donatie, PayPal a blocat FARA AVERTISMENT SI FARA EXPLICATII zeci de mii de dolari constand in donatii facute de oameni din toata lumea pentru victimele tsunami-ului din 2002 si au dat drumul la bani numai cand au fost pe punctul de a pierde procesul la Washington deci nu te astepta la vreun tratament preferential :))

  92. Buna.Am si eu o intrebare, dupa ce mi-am activat cardul am pus si codul de verificare,cum fac sa alimentez cardul papypal(mentionez ca am banii pe card mastercard)Vreau sa fac comanda de pe un site international dar nu stiu cum sa procedez .Multumesc

  93. Visa Electron de la Transilvania merge fara probleme dar trebuie sa va setati limitele pt tranzactii online. Sunt client BT si pot zice ca ofera servicii la nivel cel mai inalt. Sper sa ramana asa.

  94. Am card de la Raiffeisen(visa electron) pt lei si dolari dar nu imi este acceptat, imi da “This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”
    ce pot face?

    • cristina, uite cateva posibilitati:

      1. Paypal verifica cardul in sensul in care face o interogare virtuala a soldului. Daca soldul e 0 (zero) se poate sa iti dea mesajul care ti l-a dat.

      2. Mergi la Raiffeisen Bank si intreaba-i (insista putin, pana dai de cineva competent) daca tipul tau de card poate fi folosit pentru Paypal, si daca DA, intreaba-i daca nu cumva e restrictionat by default de banca utilizarea pe Internet a cardului. (se poate si asta)

      Parerea mea e ca tipul de card pe care il ai tu, nu poate fi folosit pe Internet, decat la bancomate.

      Sa ne spui cum ai rezolvat-o.

    • Asta e mesajul clasic pentru carduri goale (sold 0).

      1. Incarca 10-15 RON pe card

      2. Suna la Raiffeisen – serviciul carduri si intreaba daca Electronul tau e deblocat pentru tranzactii pe internet

      3. Tot la Raiffeisen – serviciul carduri iti vor explica motivul pentru care a aparut mesajul de eroare

  95. Eu am carte de credit si visa electron si master card, ambele emise de banca transilvania si nu le primeste pe nici una. (am si credit si tot degeaba). ce as putea sa fac?

    • Visa Electron nu e ok pentru Paypal. Mastercard-ul ar trebui sa mearga, da o fuga pana la banca si intreaba-i. Teoretic ar trebui sa iti mearga.

      Succes.

    • Banca Transilvania e banca? 😆

      Incearca Visa Electron de la Raiffeisen sau de la BCR sau Visa Classic de la Alpha Bank etc…

  96. banca a spus ca e ok pt.paypalsi visa si master.mersi pt incurajare,dar as vrea mai mult numarul de telefon de la ei,sa-i sun si sa vad ce nevoia fac 🙁

    • Ca sa contactezi Paypal-ul trebuie sa te inarmezi cu putina rabdare. Uite asta e pagina lor oficiala:

      http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-phone

      Din ce stiu eu visa electron nu e bun ca e limitata utilizarea pe Internet (multi functionari de la diverse banci habar nu au ca unii oameni vor sa cumpere ceva online… ). mereu, la orice banca sa ceri card international… nu conteaza valuta. Ceeea ce e important e ca poti retrage bani din paypal doar pe VISA. Spune-mi ce-ai rezolvat,

      Cu bine.

  97. 😥 aici am fost deja si mi-am facut cont si degeaba,tot nu pot sa continui,iar nr.de tel.e din USA.mersi oricum.

  98. am fost la banca,le-am spus la ce imi trebuie cardul si au zis ca pot sa folosesc cardurile la tranzactii paypal.ce mai pot sa fac?

  99. deci,am reusit cu master card,dar a trebuit sa iau de la banca emitenta datele on-line pentru card(master card mondo)

    • De principiu pachetul de baza cu care te inregistrezi pe PayPal e cont curent in RON + card Visa / M-C atasat.

      Merge si cu card fara cont curent atasat (Visa Virtuon de la BCR de exemplu sau Mastercard prepaid de la Posta Romana) dar e indicat sa folosesti un cont curent.

      Pachete cu care m-am inregistrat eu la PayPal: cont curent in USD + Mastercard atasat de la RBS, card simplu Visa Electron BCR, card simplu Visa Virtuon BCR, pachet cont curent in RON + Visa Electron atasat de la Raiffeisen, pachet cont curent in USD + Visa Classic atasat de la Alpha Bank si Mastercard Credit de la Alpha Bank (card de credit).

      In toate situatiile specifici la banca faptul ca doresti cardul sa fie autorizat pentru tranzactii pe internet si faci un depozit initial de minim 10 RON pentru verificarea cardului (PayPal iti ia 1.5 EUR de pe card la inregistrare si ti-i crediteaza in contul lor ca sa te verifice)

  100. Pentru a verifica contul PayPal, ce pasi trebuie urmati, pe ce butoane (optiuni) trebuie apasat ? Este prima data cand fac un cont PayPal si nu stiu cum sa-l verific. Multumesc celor care-mi vor raspunde.

    • Te ghideaza el: ai un buton get verified sub Welcome, Your Name. Trebuie sa scrii card number, security code si expiration date si sa alegi tipul de card. Iti va retrage 1.50 euro care ii vei primi inapoi. Din pacate, cardurile pentru studenti nu merg (cel putin de la BRD, la ING nu am incercat inca, dar cred ca e la fel). Succes!

  101.  
    3  INTREBARI LEGATE DE PAYPAL ( MA REFER STRICT LA CONT VERIFICAT )
    1. ARE PAYPAL LIMITA LA PRIMIRE BANI, DACA DA, CARE ESTE ?
    2. DACA AM 5000 DE DOLARI IN CONTUL DE PP SI EU AM LIMITA EXTRAGERE  PE ROMANIA DE 2500 DE EURO…DIFERENTA O POT TRANSFERA IN ALT CONT VERIFICAT IN INTENTIA DE EXTRAGERE?
    3. DACA TREC DE PASUL 1 DE VERIFICARE ( CARD BANCAR ) SI LE DAU SI O COPIE SCANATA A UNUI ACT + FACTURA UTILITATI…..CARE O SA FIE NOUA LIMITA LA EXTRAGERE ?
    VA MULTUMESC ANTICIPAT
    ELENA D.

    • 1+3 Nu exista limita de primire bani la PayPal; exista limita de cheltuieli de 100 EUR / an pentru cont neverificat si de retragere pe card 500 EUR / zi pentru cont verificat
      2. NU TRANSFERA BANI DINTR-UN CONT AL TAU IN ALT CONT AL TAU! ITI VOR BLOCA CONTURILE SI NU MAI RECUPEREZI NIMIC SAU IN CEL MAI BUN CAZ II RECUPEREZI PESTE 6 LUNI
      4. PayPal e cea mai imputita metoda de primit bani de pe tot internetul, eu sunt momentan in proces cu PayPal Luxembourg; foloseste moneybookers daca vrei sa fii sigura ca mai vezi ceva din banii aia.

  102. 1. Din momentul in care contul este verificat, teoretic nu exista limita de primire.

    2. Limita de extragere pe Romania este de 500 USD/zi cu taxa aferenta de 2 euro/extragere, indiferent de suma extrasa. Deci, chiar daca retragi 100 USD sau chiar daca retragi 450 USD, taxa tot 2 euro va fi. In cazul tau, daca ai 5000 USD in cont, ti-i retragi in parti a cate 500 USD. Eu nu as recomanda sa te joci cu 2 conturi pe acelasi nume… cred ca se poate dar nu iti pot da detalii.

    3. 500 USD/zi cum ti-am zis, daca nu iti verifici contul nici nu vred ca poti retrage bani deloc.

    PS:  Nu e nevoie de CAPSLOCK. Putem citi si fara. 😉

    Toate cele bune.

    • Multumesc pentru raspuns Robert …in mare a fost util
      Dar problema mea defapt este una singura….deci nu ma mai refer la extragere din cont…cu  asta m am lamurit ….(2500 )500 euro sau dolari pe zi ..dar sigur sunt euro. Eu ma refer la primire….vroiam sa stiu daca pot primi in cont 7-8 mii in cont.
      Caz concret…primesc 7000 scot 2500 si vreau sa stiu daca mai pot jongla cu diferenta in alte conturi …
       
      Multumesc anticipat

      • Evident ca poti jongla mai ales daca acele conturi spre care trimiti restul sumei nu sunt tot pe numele tau: poate fi sot, prieteni, colegi etc.

        Toeretic din momentul in care primesti niste bani in contul tau de Paypal… ii poti folosi la ce vrei tu: cumparaturi, plati catre alte conturi Paypal, cadou, facturi Paypal, etc. Toate acestea sunt modalitati de a trimite bani din contul tau si de a nu retrage toata suma. 😉

      • Nu lucra cu sume mari pe PayPal fiindca vei ramane fara ei si fara nicio explicatie!

        Mie mi-au blocat un cont cu 300$ si un cont cu 500$ si a trebuit sa-i dau in judecata fiindca nu vor sa-mi dea nicio explicatie. Din fericire hotararile instantelor judecatoresti pronuntate in Romania ramase definitive sunt cu caracter executoriu pe tot teritoriul U.E. deci pot sa ma judec cu ei aici in tara.

        Asculta ce spun eu, PayPal nu e o metoda sigura de a primi bani! Foloseste moneybookers sau foloseste Western Union dar nu PayPal fiindca ramai fara bani in 5 minute.

        PayPal trebuie folosit numai daca vrei sa cumperi ceva de pe Ebay.

    • Nu, moneda cardului tau poate fi oricare inclusiv lei, conversia se face automat la cursul VISA / M-C care este foarte apropiat de cursul BNR.

  103. Am si eu un card de la Banca Transilvania, Visa Electron “Euro < 26”. Nu-mi merge deloc sa platesc ceva pe Internet. Oare nu e compatibil cardul cu Paypal?

  104. @Florinho: nu accepta cardurile de studenti/tineri gen euro26, brd isic, etc. Cel de ING studcard il accepta pentru ca apare in baza de date ca si card normal (am fost ieri la ing).

  105. Poate cineva sa-mi extraga bani din card, prin intermediul contului PayPal, fara ca eu sa fiu de acord si sa-mi dau vreun accept ? Multumesc.

    • In principiu:

      1. Paypal nu procedeaza la extragerea de bani fara autorizatie de pe cardurile utilizatorilor, cel putin in Europa nu

      2. Daca cineva iti fura contul de PayPal, el poate face niste plati pe internet cu banii din contul tau, dar acele plati sunt reversibile (“report unauthorized account activity”)

      3. Altfel nu se poate

  106. SALUT ROBERT AM SI EU UN CONT DE PAYPAL AICI IN ROMANIA SI NU AM AVUT PROBLEME CU EL AM CARD ING IN EURO ATASAT SI VREAU SA TE INTREB AM SI EU 70 DE EURO SI VREAU SAI RETRAG IN CIT TIMP INTRA BANI PE CARD SI MAI VREAU SA TE INTREB SE POATE IN ROMANIA SI TRANSFER IN CONTUL DIN BANCA CU RESPECT ALIN 

    • Poti sa retragi pe card VISA, din cate stiu eu, orice valuta. ING ce card iti face pentru cont in Euro? Faza ii ca daca ai VISA atasat contului in EURO primesti suma in Euro, iar daca nu, primesti cei 70 de Euro convertiti directi in RON.

      • salut. am deschis un cont paypal la care vreau sa atasez un card de debit visa BCR. intrebarea mea este daca la paypal imi trebuie personal account sau bussines account. si care ar fi mai avantajos? cardul de debit cum e cel de la BCR sau cel prepaid de la raifasen parca. multumesc.

    • Poti sa retragi banii din contul de PayPal pe orice card Visa, inclusiv pe un card virtual sau card preplatit (Visa Prepaid de la Raiffeisen de ex.)

      In Romania nu ai optiune de retragere in cont bancar, acea optiune este numai pentru useri din Statele Unite.

  107. salutare daca ziceti ca paypal blocheaza conturile la retragera de sume mari ce-mi recomandati pentru niste retrageri mari pe card care sa nu ti blacheze contul moneybeckers este bun pentru sume mari sau alertpay

  108. am si eu o problema …am primit pe cont paypall 300 euro … a dat withraw acum o saptamana … si inca nu au ajunt banii pe card … am visa de la CEC …imi da si mie cineva ceva detalii … cat mai dureaza sau ceva de genul ….+

  109. Mi-am facut un card:
    Banca Emitenta: BCR
    Tip card: Debit
    Model: Visa Electron
    Am putut retrage bani din contul de PayPal: Da
    Moneda: RON
    Spuneti-mi daca merge!
     
     

  110. buna ziua,
    Am un cont facut din 2009, dar intre timp am uitat parola iar contul l-am avut la mastercard dar l-am inchis.
    Va rog sa ma ajuta-ti sa dechid contul si schimb contul, sau sa anulez contul acesta si sa deschid altul.
    Va multumesc

  111. Buna, am cont pe paypal am inecrcat sa platesc  pt cumpraturi de pe net din China si nu s-a putut …mi am retras banii si i am pus pe westen uniuon, acum suma a crescut si nu mai este rentabil sa pun banii pe Westen Union, de aceea as vrea sa mearga de data asta Paypal ul,China sa fie probelma??ca si tara deoarece cei de la paypal nu mi au putut raspunde de ce sistemul a blocat tranzactia, precizez ca am folosit card de la unicredit tiriac visa electron prima oara si acum am raiffeisen visa elcectron, ma poate ajuta cineava? multumesc antcipat!

  112. Am o probleme. Cand incerc sa transfer bani dintrun site PTC pe card-ul inregistrat in contul paypal imi spune ca tranzactia nu poate fi finalizata si sa aleg alt card.
    Aceasta problema este dic cauza contului paypal sau e ceva cu card-ul si tree rezolvat la banca.
     
    Am un Visa Electonic de la Banca Transilvania

  113. Salut. Am facut un cont paypal avand un webcard de la ing. am lasat 10ron pe card, paypal mi-a extras 3,26 si tranzactia apare a fi in desfasurare. Contul paypal imi apare activ insa contul de webcard este blocat. Este normal sa se intample asa? cat timp dureaza verificarea paypal, au trecut deja doua zile… Contul se deblocheaza de la sine sau trebuie anuntata banca?

  114. Buna ziua! Ta rog mult Robert G. ajuta-ma: mi-am facut un card visa de la ing si un cont paypal si am urmat toti pasii dupa cum ai spus tu. Problema mea este ca dupa ce paypal mi-a retras 1,50 de euro din cont, totusi nu gaseam  codul respectiv din 4 cifre pe extrasul de cont.  dar dupa ce  am intrudisa de 3 ori  codul gresit cardul mi-a fost anulat  in paypal  , am intrat in home bank si imi  arat codul respectiv , dar dupa un timp mi-a disparut , te rog ajuta-ma si pe mine k nustiu c sa ma mai fac 🙁  Iti multumesc t!

    • Cel mai bine este sa mergi la banca sau sa ii suni ca mai nou stiu despre ce e vorba.
      Codu’ ar trebui sa fie in detaliile/numarul tranzactiei. De ex: ro337654xx1234 (unde 1234 va fi codul pe care il cauti).

      Succes.

      • multumesc robert g ,  t mai deranjez  cu inca o intrebare daca nu te superi:D   cum pot  lua legatura cu cei de la pay pal  in afara  sa trimit fax , ca nu am de unde:D  sau sa-mi dai un sfat cum as putea sa-mi reintroduc acelasi card:D iti multumesc

  115. salut vreau sa dau o comanda de pe ebay si din cate am auzit imi trebuie un cont paypal. primul pas din cate am citit este sa-mi fac un card, si totusi care este cel mai avantajos pt ceea ce vreau eu? multumesc anticipat

  116. Salut
    Am inteles care e treaba cu Paypal dar vreau sa stiu cum e mai bine sa ai contul in RON sau USD. Ma gandesc ca daca tot primesc USD in Paypal contul la banca sa fie tot in USD – adica fara diferenta de curs USD-RON.

    Cu respect,
    Dan

  117. Merge cu cont si card la Ing, am card visa in ron, deci sa va explic la contul paypal poti atasa orice card visa sau mastercad in orice moneda trebuie sa ai bani in el sa retraga o suma ptr verificarea tranzactiei si ca tu esti titularul lui suma care o vei regasi dupa cateva zile in contul Paypal, poti baga orice suma in paypal dar peste 100 de usd iti cere sa le trimiti copii dupa o factura poza de pe buletin e o banca totusi, voi dupa ce astati cardul luati un extras si copiati cele 4 cifre de pe extrasul cardului si le introduce-ti pe contul de paypal il gasiti in dreptul tranzactiei de verificare de 1,5 euro, dar in maxim 4 zile faceti asta altfel o luati de la capat ca sa scoti bani din contul de paypal atasezi doar card VISA cel de la ing in ron e ok, ideal este sa iti faci cont in euro , ptr ca romania primeste doar euro degeaba ai tu in paypal lire sau usd ca se face schimbul tot prin euro, Suntem TARA EURO.

    Plata la comercianti prin paypal e ideala poti sa iti recuperezi banii pe produs dc e deteriorat dc nu ajunge etc, trebuie sa faci poze la produs, etc gasiti pe site la ei, spor la cumparaturi

  118. Dragilor…am tot citit cu atentie cam tot ce s-a scris ….dar stiti cum este …mereu mai gasesti ceva de intrebat…deci:

    1/ am parcurs etapele cu verificarea contului…adevarat era o problema cu cele 4 cifre ..dar a mers;
    2/ acum am urmatoarea problema…cei de la Paypal mi-au retras din contul meu in lei / deschis la Raiffeisen/ echivalentul a 1,5 eur care au aparut adevarat in contul meu de Paypal…aacesti bani inteleg ca sunt ai mei si se pot utiliza ptr plati de servicii
    3/ ce comision percepe PATPAL cand se fac transferuri de bani…am citit ca daca scrii ca suma reprezinta GHIFT nu se mai percep speze
    de PAYPAL
    4/ eu daca primesc in USD niste sume in contul PAY PAL cum sa le transfer in contul meu il LEI de la banca…si cardul VISA e tot ptr lei. Cei de la Raiffeisen zic ca trebuie neaparat sa am si un cont in valuta (USD sau EUR)ca sa pot primi banii de la PAYPAL…cum ziceti voi ca va trimiteti banii in contul bancar…cei de la PAYPAL fac ei concersia in LEI si vireaza leii la banca ta din ROMANIA
    Multumesc aticipat

  119. Daca un binevoitor se va milostivi si va raspunde la comentariul anterior trimis la 16:49 am bifat casuta de jos ca sa pot urmari raspunsul..inteleg ca totusi cei de la paypal opresc minim 2 eur la fiecare tranzactie deci la sume mici nu prea renteaza.
    Multumesc anticipat.

  120. @GIL,

    Raspuns la pct. 2/: Da asa este.

    3/ daca trimiti o suma ca si GIFT nu se percep taxe. Dar nu poti plati orice ca si gift. de exemplu nu poti plati un serviciu ca si GIFT. GIFT merge de exemplu daca eu iti transfer tie… sau tu la un amic samd. Comisionul de retragere este de €2.00 EUR. Limita de retragere/zi este echivalentul a 500 de dolari. Asa ca, mai bine stai pana se aduna in jur de 500 si retragi atunci, ca nu are sens sa retragi cate 50 de dolari din care vei pierde cate 2 euro.

    Taxele sunt dupa cum urmeaza:

    Daca tu cumperi ceva de la un comerciant, nu se percepe nici o taxa. Dar comerciantului i se percepe de la 1.9% la 3.4% (cu cat e mai mare suma, cu atat e mai mica taxa) + €0.35 EUR

    4/ Utilizezi functia Withdraw. Cardul trebuie sa fie VISA neaparat. Poate fi in orice valuta pentru ca banca oricum va face conversia in moneda contului. Avantajul tau ar fi sa ai un cont in dolari daca dolari scoti ca sa nu pierzi comisioane de conversie intre valute (ca banca oricum foloseste niste cursuri de rahat).

  121. Multumesc tare mult Robert… in principal totul e destul de clar dar ar fi urmatoarele probleme…

    1/ daca ai cum am eu, card VISA la Raiffeisen care e legat de un cont in RON… si eu doresc sa retrag o suma in USD sau EUR din contul meu de PAYPAL pe care banca Raiffeisen sa o converteasca in RON eu pot cere aceasta retragere de la PP/ eventual cu pierderea sumei de 2 EUR la retragerea banilor si eventuale speze de ransformare cerute de Raiffeisen.

    2/ este util sa imi fac la banca un cont in EUR … oricum nu costa nimic si nu trebuie sa depui initial bani in valuta respectiva in el… si sa notific suplimentar si acest cont catre PAYPAL. Dsa asta inseamna ca cei de la PP sa trimita banii cont in EUR .. care nu e legat de cardul VISA ? Sincer nici cei de la banca nu au stiut cum sa ma lamureasca … ei spun ca nu exista card ..VISA pe care sa fie transferati EURO sau USD.

    Multumesc anticipat

    • Gil,

      daca ai un card legat de un cont curent in RON, indiferent de ce vei retrage din paypal (USD, EUR), banca va converti in RON. Nu se pierde foarte mult, asa fac majoritatea.

      Nu stiu nici eu exact, dar da, cred ca in Romania conturile in RON au toate atasate carduri VISA si cele in valuta pot sa fie VISA sau MASTERCARD. Ideea e ca pe maretcard nu poti retrage bani, numai pe VISA. Deci, tu poti avea atasate contului de paypal cate carduri personale vvrei, Visa sau mastercard, dar nu vei putea retrage bani decat pe VISA, te intreaba cand scoti pe care card vrei.

      O alta optiune este sa iti faci un cont in Euro sau USD intr-o alta tara din UE, si sa ii atasezi card visa, ca acolo se poate, din surse sigure iti spun.

      Io zic sa incerci varianta cea mai simpla, un card VISA atasat unui cont in RON.

  122. Pe scurt. Am vandut un cont al unui joc xxx. Persoana respectiva mi-a trimis banii – insa nu am reusit sa-i scot pt. ca intre timp tot el, dupa ce s-a vazut cu contul meu.. a scris celor de la paypal ca nu si-a primit “cadoul” si isi mai cere si banii inapoi de la mine prin paypal.

    Ce se poate intampla? Cum imi recperez banii blocati de paypal cand acest “hot” sustine ca nu a primit nimic? il pot da eu in judecata, el pe mine sau paypal pe noi toti? 😛

    Astept o parere n raspuns… ceva urgent.

    Merci.

    • Kiki, nu se vand chestii intangibile via PayPal… folosesti Escrow de exemplu.

      Teoretic suna-i eventual pe cei de la paypal si explica-le ce si cum. Vezi ca paypal cu face tranzactii pentru jocuri si xxx. Poate ai noroc, desi ma indoiesc.

      Ce mai poti face este sa incerci a iti redobandesti contul pe care l-ai vandut. Contacteaza fiema jocului si spune-le ca cineva ti-a furat contul. 🙂

  123. am o intrbare… am trimis $ prin paypal la cineva si din gresala mea am trimis la o adresa de mail care nu e inregistrata..cum pot sa imi recuperez banii pe care i-am trimis daca adresa nu exista? va multumesc

  124. Buna,
    Am cateva nelamuriri in legatura cu acest cont Paypal,
    –>Am atasat cardul VISA de la ING in RON, astept inca acel cod de 4 cifre pentru a il valida.
    –>Codul il pot vizualiza in contul de paypal dupa 48 de ore sau trebuie sa il cer bancii?
    –>Dupa validarea cardului daca eu doresc azi sa platesc in lume undeva ceva, si nu am bani in cont, ma duc sa imi alimentez contul la banca cu lei, trebuie sa astept din nou acel cod 48 de ore pentru ca paypal sa imi vada acei bani si pentru a putea face plati?
    Multumesc

  125. Iuliana, pai ti-au luat de pe card aia 1,5 Euro? Daca da, vezi extrasul de cont bancar pe ultimele zile, acolo, in dreptul acelei transzatii ar trebui sa ai acel cod de 4 cifre.

    Codul nu il poti vedea in contul de paupal, ca acolo tre sa il bagi? Pricepi? la banca, normal. Spune-le ce vrei, ca avem deja paypal de ani buni si duduile alea ar trebui sa stie ce si cum.

    Nu, dupa ce ai verificat o data, nu mai trăbă altă dată.

    Cu plăcere.

  126. ma poate ajuta si pe mine cineva cu un nr de tel de la paypal romania ? sau niste date de contact ? ms…si La multi ani ptr noul an

  127. nu conteaza..si de altundeva
    hai sa spun si de ce am nevoie .am cont paypal fct in UK dar nu l-am mai folosit de vreo 2 ani si cardul ala a expirat.acum vreau sa imi modific datele de la un nou card de pe romania dar la optiune am vz ca imi da voie doar UK sau SUA …si ma mai intereseaza daca pot primi bani pe cardu de romania de la utilizatorii de pe uk .

  128. Am atasat la contul meu de paypal un mastercard din strainatate, de la Choice Bank Limited, imi pot pune bani pe el ? e un fel de payoneer card…

  129. Buna ziua!
    Se poate, va rog, sa imi spuneti:
    1. Daca pot primi bani prin paypall de la clientii romani rezidenti in Romania(mentionez ca este vorba de magazin online)??? Ideea este ca vreau sa vand produse, prin paypall, in Romania(am inteles ca este ilegal)
    2. Care este numarul de contact unde pot suna pentru informatii paypall?
    Va multumesc,
    Cu respect, Marian!

    • Cum sa fie ilegal sa folosesti un procesator de plata?

      Numarul nu il stiu, dar eventual fa-ti cont si contacteaza-i apoi.

  130. Buna ziua, am un cont paypal.
    Si contul este limitat.

    Limited Account Information
    Your account is still limited. Why?

    Si cand dau pe “Why?”
    Ma duce pe o pagina si scrie.

    Why is my account access limited?

    Your account access has been limited for the following reason(s):

    (Your case ID for this reason is PP-001-623-225-633.)

  131. Nu pot da click pe niciun CASE ID ca nu are link pe case id.
    Daca ma poti ajuta da add: xxxxx sau scrie daca nu doresti sa ma bagi in lista.

    • Am sters. Vezi acolo jos pe undeva ca au un link, Contact. vezi ce scrie pe acolo si scrie-le ce si cum. Iti raspund in maxim 1 zi. Succes.

  132. Salut. Am si eu o problema! Cineva mi-a trimis o suma de bani dar din pacate nu am verificat daca cardul i-mi este verificat..si din cate am inteles nu pot sa primesc banii atata timp cat nu este verificat. Acum 2 zile am verificat cardul si totul e ok. Am primit si suma de 1.5 euro in cont dar banii pe care trebuia sa ii primes de la persoana respectiva nu au aparut inca… oare este nevoie de mai mult timp pentru ca paypal sa-mi adauge in cont? Multumesc!

  133. Cum fac sa scot banii de pe paypal? Va rog, puteti sa ma ajutati?

    Am bani pe paypal si am vrut sa-i retrag si nu am putut. Am atasat cardul, mi l-a acceptat si mi-a cerut un cod pentru a ridica restrictia de depunere si am mers la banca sa il iau. Cand am vrut sa pun codul mi-a cerut sa atasez cardul inca o data si cand l-am atasat inca o data mi l-a respins. Imi spunea ca cardul nu este bun si ca sa atasez alt card

  134. Buna RobertG
    am citit toate posturile dar nu am gasit solutia.
    I-am trimis niste banii mamei mele pe Paypal(pe care-l folosesc f mult aici in UK) fara sa stim ca doar Visa merge.cele de la banca Reiffeisen nu au ajutat-o cu nimic.
    intrebarea este:daca isi face un Visa de la Reiffeisen poate sa adauge cardul nou si sa retraga banii de pe Paypal fara ca cel vechi sa fie verificat din motivele explicate mai sus?
    ms mult

Comments are closed.

Vezi si...

Sunt o ciudată…

Sunt o ciudată, sau poate că sunt o persoană normală într-o lume de ciudați, sunt o visătoare incurabilă și o iubitoare de frumos. Îmi doresc să văd viața zi de zi cu aceiași ochi plini de inocență din copilărie, să mă pierd în amănuntele vieții uitând esențialul, pentru că...

Articole din aceeasi categorie