No menu items!

Trupa de travesty Toxice

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Singura trupa de travesti din Cluj, Toxice se pregateste de plecare in Macao. Pana atunci isi exerseaza stilul in fiecare week-end in clubul Angels. Cererea pe piata a astfel de show-uri este in crestere dupa cum sustin membrii trupei, iar cele mai multe solicitari le au in jurul datei de 8 martie.

In continuare, o inregistrare (facuta azi si pe care am prelucrat-o si urcat-o pe youtube.com) pe care o gasesc absolut delicioasa din mai multe puncte de vedere:

[youtube]xxaTDZstd_Y[/youtube]

16 COMMENTS

  1. vvaaaiiii draga, tre sa ne travestim si noi:) (gestul cu mana)

    frumos reportajul 🙂 are dreptate

  2. FOARTE TARE fimule si are mare dreptate! NU cred ca as putea face asta, dar sunt de apreciat!
    Tare mi-as dori sa vad un show de-al lor…poate vom ajunge si noi !

  3. Kaan: Io am vazut show-ul lor. E interesat.

    Dr. Paul: Pai exact asta e ideea: ele nu sunt fete. Ei sunt barbati gay sau hetero. Uita-te dear la filmuletz. 😛

  4. Robert, Multam!
    Paul…pai da…tre sa treci peste multe complexe (de gay) ca sa o poti face…Gayii incearca sa se delimiteze de tot ce inseamna feminin tocmai de teama de a fi catalogati. Succes!

  5. Lucian, sunt ferfect de acord cu tot ceea ce spui in filmuletul de mai sus. Inteleg. Insa eu am o nedumirire: cum se face ca la majoritatea dintre cei care fac travesti sunt tipi la care si in afara “scenei” se mentin aceleasi gesturi, vorbe de… diva?

    Adica acele “mamiii”, “pisiii”, “pizda” raman in picioare.

    Crezi ca rolul e furat sau mai degraba baietii sunt furati de rol?

  6. Multa bafta,poate vine si ei prin Queens cand are programul mai lejer . 🙂 Pupici pe obrajiori . 🙂

  7. “vine si ei” :))) robert, la intrebarea (ca) cum se face ca la majoritatea care fac travesty etc etc… raspunsul e ca fac exercitii, se antreneaza pt show-ul urmator 🙂

  8. Bafta si…nu va lasati “manipulati” de frustrarile si angoasele prea multora dintre noi – indiferent de orientarea sexuala!!!
    Mult succes si in “Las Vegas”-ul Chinei!!!

  9. :))) va rog sa nu va luati de cei care nu trecu’ pe la ora de gramatica… sunt sigur ca ei trecu’ pe acolo… dar ei face pe jmekerii.

    ps: m-am uitat la filmuletz; chiar de-aia am zis ca sunt cam muschiuloase ‘fetele’.

    voi subscrie si eu la comentariul lui robert cum ca unii trav se cred pe scena si atunci cand nu sunt.
    guess they just love them spotlights!

  10. Robert, multi dintre cei care fac travesty in Romania o fac pentru ca se simt femei. Nu vreau sa dau nume. Se simt bine asa..si le place. Tocmai de asta au gesturi, aere si expresii simandicoase. Din cauza unora ca ei, fenomenul nu a fost inteles corect. Au denaturat lucrurile.
    Travesty, drag queen nu inseamna femei fatale. Doua exemple de show de travesty ca la carte:
    http://www.youtube.com/watch?v=IdF0xwasQUU
    dar mai ales al doilea:
    http://www.youtube.com/watch?v=m2IsJwkW0_k
    Asadar..pe scena nu e nevoie de femei fatale! Cine se simte, sa stea acasa sau/si sa-si faca operatie de schimbare de sex. Travestiul e cu totul altceva…

  11. Lucian,

    Sunt de acord cu tine (pe de-o parte). Insa sa nu uitam ca si limba romana joaca aici un rol. Nu exista un termen care sa defineasca specific fenomenul “drag queen”, dupa cum nu exista unul nici pentru “female impersonation” – respectiv ceea ce fac mai toate fetitzele de la noi; toate sunt puse la categoria Travesti (generalizat) care, conform DEX, spune:

    TRAVESTÍ1, travestiuri, s.n. Interpretare a unui rol masculin de către o femeie sau a unui rol feminim de către un bărbat. ♢ Loc. adj. şi adv. În travesti = deghizat sau deghizându-se pentru a juca un rol opus sexului său. [Var.: (rar) travestíu s.n.] – Din fr. travesti.

    De aici pleaca confuzia, nu de la libertatea unui individ de a-si gasi forma propice de exprimare; sau de preferintele unuia sau altuia.

    Eu am inceput prin 2000, cand inca mai era la moda tipul de travesti pe care il preferi tu. Cu timpul insa, am invatat sa apreciez toate formele imbracate.

    Daca tot dam exemple…

    RuPaul – cel mai cunoscut artist drag-queen in viatza – poate trece foarte usor drept une femme fatale` in mai toate pozele, videoclipurile si prestatiile lui.

    Acele “femei fatale” pe care le ataci fac parte din “female impersonation” – ai dreptate in privinta unora… ar trebui a stea acasa. insa sunt multi care sunt foarte buni in ceea ce fac.

    Cat despre “pozitia ceainicului” si alte gesturi efeminate invocate mai sus, acestea nu sunt neaparat legate de travesti, ci mai degraba de mai toti tipii efeminati, fie ca se imbraca cu hainele sexului opus sau nu.

    k.

  12. Ai perfecta dreptate Kaballa! Nu avem termen in romana pentru “drag queen” (genul pe care eu il prefer) si nici pentru “female impersonation” (care ar putea fi tradus cu – imitator).

    Aceste femei fatale de care vb. daca ar incerca sa-si imita “idolul” (gesturi, look, haine, machiaj special – sa semene cat mai leit cu cantareatza – ) ar fi super! Si ar fi travesty… Dar majoritatea incearca doar sa se miste lasciv pe respectiva melodie. Nu cred ca aduc vre-un aport actului artistic in sine. Si mai grav e ca multe chiar se cred femei…

    O vedeta din strainatate care face travesty de foarte multi ani si care are o trupa (AfterDark – in Suedia) mi-a spus ca cel mai important secret pentru a face travesty e: sa tii minte intotdeauna pe scena ca esti un barbat!

Comments are closed.

Vezi si...

Suicide= Depression mismanagement

De când au apărut ştirile de la ora 5, şi diverse site-uri şi studii am observat că numărul de oameni suficient de nefericiţi încât să îşi ia viaţa e îngrijorător. Dacă mai adăugăm presiunea la care se simt supuşi cei ce de-abia au realizat că sunt gay şi ne...

Articole din aceeasi categorie