No menu items!

Sondaj: Peste 50% din români nu şi-ar dori un vecin homosexual

Acelasi autor

Caravana “Serile Filmului Gay”

Serile Filmului Gay este festivalul de film consacrat în România care adună la Cluj-Napoca, la o singură ediţie, peste 70 de filme, scurt şi...

Fericirea are chipul tau II

Daca Nicolae Steinhardt a scris “Jurnalul fericirii”, eu il transform in “Fericirea are chipul tau II”. Cel putin pentru a sublinia o anumita stare de continuitate. In prima parte va descriam sentimentul si starea, acum vin insa cu o serie de completari care tin in buna masura de anumite conjuncturi ale vietii.

Fericirea are chipul tau…

Am dobandit prin el curajul de a spune lucrurilor pe nume si de afisa o stare de siguranta interioara care de cele mai multe ori lipsea din varii motive. Desi ii spun des ca il iubesc, simt totusi ca acest cuvant nu e suficient, e nevoie sa inventam noi si noi expresii care prin pronuntie sau scriere sa exprime astfel de stari superioare.

Trebuie batuti cu bastoanele

Albania a adoptat in februarie 2010 o lege impotriva discriminarii minoritatilor sexuale, care se simt victime ale intolerantei si agresiunii din partea institutiilor si...

Oameni de la care cica sa ai pretentii…

Ce s-ar putea comenta pe marginea unui status din partea unui om de la care, in principiu, ai pretentii? God...si eu care credeam ca...

Nenea Soros,  pe langa amenzile usturatoare pe care le incaseaza lunar, se tine si de sondaje cu scop “pur sociologic”. Românii sunt intoleranţi faţă de minorităţi etnice sau religioase, au tendinţa de a respinge tot ceea ce este diferit, fie că este vorba de preferinţe sexuale, de etnie sau de religie, sugerând o societate închisă şi cu o disponibilitate redusă de a accepta minorităţile, relevă un studiu al Fundaţiei Soros.

Potrivit studiului ”Religie şi comportament religios”, unul din şase români nu ar dori să aibă vecini musulmani, evrei şi maghiari, iar mai mult de jumătate din populaţia României nu ar dori să aibă vecini homosexuali. Dintre grupurile etnice minoritare doar cele maghiar respectiv, turco-tatar sunt mai intolerante decat etnia majoritara romaneasca.

Raportat la religie, datele indică o similaritate surprinzătoare a nivelului de intoleranţă între trei grupuri extrem de diferite – respondenţii de religie ortodoxă si catolica şi ateii sunt cei mai intoleranţi.

Tiganii şi sectanţii sunt respinşi de o treime din români, fiind a doua mare categorie respinsă de români. Rromii sunt singura minoritate respinsă de persoane cu educaţie superioară, persoanele cu cel puţin câţiva ani de facultate fiind mult mai intolerante decât media cu această minoritate.

Analiza profilului celor care resping minorităţi arată o tendinţă îngrijorătoare, adaugă autorii studiului, persoanele sub 30 de ani sunt mai intolerante decât cele peste 30 de ani. În geografia intoleranţei Oltenia şi Capitala sunt cele mai intolerante regiuni. Cea mai tolerantă regiune a ţării este Maramureşul.

Cercetarea ”Religie şi comportament religios” a fost realizată în cadrul programului Studii Electorale Româneşti ale Fundaţiei Soros pe un eşantion de 3.204 persoane, reprezentativ pentru populaţia ţintă, cu o eroare de +/- 1,9% la un nivel de exactitate de 98%.

Curat murdar ne spune grecul miliardar, iar eu ii raspund ca un clasic in viata (folosind versurile celebrului cantec popular):  “Si acum te-ntreb pe tine / Care-i om si care-i caine?”.  Pentru ca pana la urma sondajul in cauza ce rol are?  Ma refer la rolul din subsidiar, nu la cel afisat…

30 COMMENTS

  1. Dap, deocamdata nou sub soare, dar as fi vrut sa spui mai multe despre Nenea Soros, Fundatia Soros.. am mai auzit numele asta dar imi amintesc vag… spre nimic si mi-e lene sa googalez mai ales daca e rasist si homofob, nu ar merita efortul…

  2. Da măi. România.

    Uneori, sincer, nu mă miră nimic. Ceea ce ușor tragic, dar și avantajos pe alocuri.

    După al doilea război mondial, după anii grei de comunism în care nu aveam voie să fim altfel (nu noi – gay-ii – ci, în general, după îndoctrinarea religioasă (de care am avut și avem parte în contunuare)…după acești 22 de ani de la Revoluție încoace în care fiecare guvern a furat cât a putut mai mult și în care s-a avut grijă ca poporul român să rămâna la fel de euglenă… la ce să ne așteptăm?

    Nu vezi, ăștia încă se omoară între ei să atingă o bucățică din sfințenia moaștelor Sfintei Paraschiva(?)… îs capabili să te taie pentru două prosoape… păi atunci, e normal. S-a îngropat sau s-a alungat din țară aproape orice urmă de valoare, pentru că valoarea nu vinde… proștii nu au urechi pentru bun, util, civic.

    Adică e normal să fie anormal și normalul e considerat naivitate, o chestie pe care doar cei fraieri o mai au.

    În același timp, nici nu știu dacă un om poate accepta ceva care i se repetă în fiecare zi că este diferit. Instinctual cred că mulți spun NU.

    :-((

  3. Popor de rahat. Pupă cruci și icoane la biserică apoi se omoară pentru un metru de pământ, mai ales ăia prin Moldova pe acolo :no: :no:

  4. Nu trebuie să uităm că „Fundația Soros pentru o societate deschisă” e un ONG bine plătit, care trebuie să-și justifice banii cumva.

    Sondajul ăsta nu reușește să spună, din păcate, că românii au totuși un talent nebănuit în a accepta aproape toate lucrurile cu care nu sunt (sau zic că nu sunt) de acord.

    Soros-omul nu-i grec ci maghiar de origine, iar interesul lui față de fundația-i omonimă din România e, probabil, minim spre inexistent. Contextul apariției rezultatelor acestui sondaj (facut prin luna iunie) o avea vreo legătură cu „crima rasială” de la Giurgiu, care de fapt nici nu-i nici rasială, nici crimă propriu-zisă, ci mai degrabă o bătaie terminată prost între tembeli bine drojdiți. Dacă era ceva discriminare la mijloc, sigur nu mergea americanu’ în club să se distreze alături de ghiolbani. Mai degrabă aș zice că era prea bine integrat în comunitatea locală, de-a stârnit invidia băștinașilor…

    😎

  5. @Grid azi parca te-ai coborat printre oameni, folosind un limbaj mai simplu.

    @Gugal, ei pupa icoane dar tu ce pupi? Nu spun ca sunt prea pudic. Din pacate multi credinciosii care vin in Biserica nu sunt educati. Nici eu nu pot sa-mi inchipui cum te rogi la Doamne, Doamne si il calci in picioare pe cel de langa tine!

    Cat priveste articolul de azi am doar o singura idee. Una din poruncile de baza ale Bisercii suna cam asa: „Iubeste-l pe aproapele ca pe tine insuti”. Daca pentru cei care au raspuns sau acest sondaj a iubi inseamne a fi intolerant, a elimina oameni din societate pe criterii nu stiu de care inseamna ca nu au inteles ce fel de credinta traiesc.

    Azi e duminica asa ca mai treceti pe la Biserica!!!

    Cei care sunt gay/lesbi,/tigani/ evrei sunt invitati la o cafea!

  6. @GugălBoy, eu sunt din „Tinutul Moldovei” si te asigur ca nu stau lucrurile chiar asa. Doar pentru ca presa afiseaza ce-i mai rau din acest popor nu inseamna ca asta este si realitatea.

  7. @Avocatus, sunt gay si am fost la biserica. Si pe tot parcursul slujbei am stat in altar, si habar nu am daca este un lucru bun sau nu avand in vedere ca „traiesc in pacat” (P.s. comment-ul de mai sus l-am scris cand nu era preotul atent la mine) :))

  8. Pe mine chiar ma bucura sondajul asta, ma asteptam la un..90% sa aiba o reactie negativa fata de un vecin homo..50% cred ca e chiar bine

  9. Eu am o reactie negativa fata de colegul meu gay si fata de colega mea str8, nush poate ca-i gay?!

  10. Un vecin homosexual ar fi cel mai frumos lucru care mi s-ar putea intampla vreodata.
    Proud girlfag here.

  11. Acocatus, mai degraba nu putem noi urca cateva scări, acolo, ca să avem acces la odaia lu’ grid. Nu trebuie el să se coboare ca luceafăru’ lu Eminescu, că doar n-o fi (sper) plin de Cătăline p-aci. :-))

    Domyno
    scrie comentarii din biserica. Now, that’s awesome dude! 😛

  12. @Ayu: te inteleg. Eu am numai mosi si babe in vecini. As fi mandra sa am vecin un gay.

  13. Ba se pare ca eu o duc mai bine cu vecinii.
    Am unul gay declarat si vreo trei bi, trei de care stiu eu, ca daca or mai fi cativa se stiu ei.
    Si intreb si eu ca sa ma aflu in treba;
    La ce coiaiele mele ne trebuie un sondaj care sa-mi spuna ca 50% dintre vecini nu ma suporta? Cand acum mai nou in democratia asta turbata, cand de multe ori nici nu te intalnesti cu vecinul de palier, daramite sa sti cine-ti sunt vecinii de scara, cu exceptia celor care au masina si parcheaza pe locul tau !

    Acum daca stai la casa si ai 5 vecini, dintre care 3 babe bagacioase, ai puso, ca alea iti numara si prezervativele aruncate la gunoi.
    Asa ca fiecare cu norocul lui la vecini, dar parca tot mai bine este intr-un oras mare si sa locuiesti la bloc, iar daca se poate nu intr-un bloc cu pensionari.

  14. Dar poate construim ceva cartiere pentru gay si atunci o sa avem numai vecini unul si una.

  15. @Robert, perfer limbajul simplu. Am citit de multe ori ceea ce a scris Grid si pot sa spun ca am ramas cu putin (fie ca nu m-am straduit sa inteleg, fie nu m-am obosit sa caut).

  16. Robert, data viitoare am sa vin la tine si te voi ruga amabil sa-mi traduci teoriile lui (chiar daca se va exprima in limbajul lui Eminescu).

    • Avocatus, nu cred că cineva, indiferent cine, trebuie să fie pe înțelesul tuturor.

      Hai să revenim la topic-ul articolului, te rog.

  17. Acum zau, cum mama dracului sa nu fie denigrata si huiduita comunitatea LGBT? Atata timp cat posturi tv de mana a 15a, precum Otv-ul, vor avea subiecte gen “prima criminala care recunoaste ca e lesbiana” sa nu ne asteptam la prea mult respect…

  18. Avocatus fara suparare, ca sa-l intelegi pe grid trebuie sa faceti inca un conciliu ca la Niceea.
    Acum o forma de gluma’;
    daca spui asa, „Iubeste-l pe aproapele ca pe tine insuti” si daca tu mai tragi cate o laba in dorinta ta, asta inseamna ca trebuie sa masturbezi si pe aproapele tau?

  19. @Crisy. Hai nu fi rautacios. In ultimile 2 sap. m-am abtinu. Asa ca incerc sa-l iubesc si pe aproapele. Nu e usor oricum.

    Voi incerca sa fiu echilibrat.

  20. Avocatus asa m-ai facut sa rad cu echilibratul tau, tu ai spus-o cu alt sens dar asociata faza de mai sus cu echilibrul/balanta, balanta care are doua prelungiri ect. :laugh:
    Ah te ispitesc avoactus ca daca pana acum masturbai numai un aproape, acum deja ai doi aproape si asta musai ca sa fie un echilibru.
    :laugh:
    PTIU, PIEI SATANA.

    Avocatus, da cu agheasma si fa o rugaciune pentru sufletul meu mare si dragastos, dar nazbataios cateodata. :-*

  21. Lol :laugh: Cristy … numai la prostioare iti sta gandul cateodata ( mai des ) .

    Da Avocatus repede cu agheasma, da repede cai hot :laugh:

  22. Geografia intoleranţei Oltenia şi Capitala sunt cele mai intolerante regiuni. COORECT! :-/

  23. Oricum nu inteleg… de ce sa te deranjeze minoritatea vecinilor? Eu nu am nicio treaba cu vecinii mei pt ca sunt niste nesimtiti in proportie de 70%. Nu vad ce influenta negativa ar putea avea daca as avea un vecin homosexual, musulman sau maghiar. Totul se rezuma la educatie, in conceptia mea. 😉

  24. Fundatia Soros a finantat cateva programe pentru integrarea minoritatilor, din cate stiu e vorba si de in jur de o suta de milioane de euro pentru integrarea tiganilor in Uniunea Europeana. Banuiesc ca sondajul acesta vrea sa masoare, in timp, rezultatul dat de aceste programe, si se adreseaza mai putin romanilor, care cunosc deja situatia. Eu ma numar printre suporterii acestei fundatii, cred ca in esenta obiectivele lor sunt onorabile.

    As mai avea ceva de adaugat, si cred ca postul acesta e un loc nimerit: cand ii vine cuiva ideea de a semna un articol scris de o alta persoana, ar fi firesc sa fie citata si sursa textului, sau macar sa apara niste ghilimele. Citarea sursei ar putea avea si un avantaj, de pilda in cazul in care valoarea textului este sub valoarea noului ei autor.

Comments are closed.

Vezi si...

Things from my head

Nu am fost niciodata genul de om care să se ocupe cu descrieri; în primul rand deoarece nu consider ca vocabularul meu este suficient de dezvoltat pentru ca sa pot descrie cu exactitate imprejurimile in care ma regasesc, iar in al doilea rand deoarece nu este fizic posibil să...

Articole din aceeasi categorie