Acasă Stiri Sistemul de inregistrare DarkQ schimbat total!

Sistemul de inregistrare DarkQ schimbat total!

1017
13

Dupa ce am povestit cu editorii/administratorii DarkQ, am decis sa schimb sistemul de inregistrare total. Am implementat asa numitul sistem de aprobare, la care au access doar administratorii si editorii.

Inregistrarea este deschisa oricui, Insa, am implementat cateva „bariere”:

Un user care vrea sa se inregistreze trebuie sa:

 1. Aiba un e-mail valid (un e-mail de confirmare este trimis care va contine un link pe care tre’ sa dea click, altfel nici nu va ajunge pe lista de aprobare). Utilitatea acestei functii este sa evitam inregistrarea autorilor cu e-mailuri false, spammeri, etc.
 2. Sa includa o mica descriere, Biographical info. Fara ID-uri de messenger, numere de telefon, etc.
 3. Sa explice, in cateva fraze, de ce doreste un cont pe DarkQ. De ce crede ca aportul sau ca autor va fi unul util.
 4. Sa fie de acord cu termenii si conditiile utilizarii site-ului.

 

100

In momentul in care un user completeaza toate campurile (campul de „Explica, in cateva fraze, de ce doresti sa ai un cont pe DarkQ!” impune un minim de 100 caractere – adica sa ne dam seama din cateva fraze ce si cum… ce-i poate capul, cum scrie, etc.) ii va apare asta:

200

In adresa de mail va sosi un e-mail de genul:

300

 

Dupa ce userul da click pe link-ul respectiv, ii va aparea mesajul urmator:

400

Numai dupa aceea, va aparea in aria de administrare a editorilor la:

500

 

Se da click pe utilizator si se verifica ce a inserat el p-‘acolo. Daca pare ca are mansarda intreaga, gen:

600

 

Apoi, este optiunea de aprobare sau refuzare a aplicatiei:

700

 

 • Daca aplicatia este refuzata, userul va fi notificat, ca editorii darkQ nu considera ca ar aduce un aport blogului dar ca poate sa comenteze linistiti.
 • Daca aplicatia este aprobata, primeste ceva de genu:

Untitled-14

Deci, cam atat.

Editorii si administratorii sa verifice din cand in cand lista de aplicatii si sa decida cum cred ei ca e mai bine: Utilizatori > Aprobare utilizatori noi.

P.S.: Roy Cohn a fost avansat la nivel de administrator (RobertG, Fireman, Grid, Roy Cohn).

De ce am implementat acest sistem?

Pentru a evita pe viitor inregistrarea cretinilor, analfabetilor si a celor care cred ca DarkQ e un fel de Romeo.

Pareri, comentarii, sugestii?

 

Articolul precedentRaport 2013: The gayest year in gay History?
Articolul următorCine sunt eu?
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

13 COMENTARII

 1. Felicit initiativa si la mai multe.

  P.S. Am observat o mica greseala in articol, care ar putea fi corectata… las mai jos pasajul:

  3. Sa explice, in cateva fraze, de ce doreste sa ai un cont pe DarkQ. De ce crede ca aportul sau ca autor va fi unul util.

 2. Felicitari pentru modificarile pe care le-ati facut in ultimile zile.
  Era timpul ca ele sa aiba loc mai ales ca o perioada deloc neglijabila lucrurile nu prea mai decurgeau asa bine pe site. Tindea sa devina un fel de bazar cu „da toate”, dar „da toate d’alea naspa”. :))

  P.S. Welcome back, RobertG! Se simtea lipsa scriiturii tale din plin.

 3. Nu știu câte cereri de înregistrare sunt săptămânal, dar dacă nu sunt foarte multe poate că n-ar strica trimiterea automată a unui e-mail către editori/administratori în urma fiecărei cereri de înregistrare, asta pentru ca „aplicanții” să nu aștepte foarte mult aprobarea sau respingerea înscrierii lor.

  De fapt, chiar dacă la un moment dat cererile zilnice de înregistrare vor deveni foarte numeroase, primirea automată pe e-mail a cererilor ar putea fi suspendată printr-o debifare, ceva, în panoul de control.

  Eh, dacă nici modificările astea nu o să rezolve nimic (că înșelătoare sunt căile DarkQ) probabil că vom ajunge să organizăm și concursuri de admitere, eventual finalizate cu jurăminte, gen „pledge of allegiance„.

  P.S. ~ Anunțăm onorata clientelă că intrările pe ușa din dos nu sunt permise, nici măcar pe bază de poză. Doar la condei vă căutăm. Și prin buzunare, să n-aveți fițuici.

  😎

 4. Deja mă consider printre fericiţi. Am intrat în club înainte de închiderea porţii cu sita cu criterii.
  Grid, n-a spus nimeni nimic despre originalitate până acum, deci s-ar putea să se poată cu fiţuici.

 5. @grid, mie imi vine mail, ca sunt setat ca superuser@ cu mail-ul de admin@ si nu pot pune mai multe.

  Dar e ok asa. Mergi la Utilizatori > Aproba utilizatori noi alegi tab-ul „Aplicatii de inregistrare in asteptare

  O sa vezi acolo un utilizator, „alinionut„. Click pe el.

   

  Zice el asa: „Sociabil,i-mi place muzica,sa petrec weekendul cu prietenii” – despre el, apoi motiveaza dorinta de a avea un cont asa: „Vreau acest cont deoarece sunt gay si vreau sa socializez cu lumea,sa vorbim despre tematica gay...”

  Io ia-s da DENY, clar.

  Nu-i asa ca-i misto sistemul? 😀

   

 6. CM ~ (re: #5)

  La fițuicile din fițe m-am referit, că fița-i tot un fel de copiuță, atâta numa’ că umflă bine buzunaru’.

  Acu serios, io dacă văz pe vreunu’ că prea le zice din cărți la autodescriere, nici nu stau la discuții… Să zică domn’e din suflet de ce vrea omu’ să se bage! Și să se vază clar care e legătura ‘mnealui (sau ‘mneaei) cu blogu’ aci de față.

  De-aia am zis că, dacă tot e cu admitere, măcar să lase catindații toate bagajele la ușă.

  😎

 7. RobertG ~ (re: #6, #7)

  Sistemul, ca sistem e dat dracului, evident! :)) Unde-i sistem, apar negreșit și victime. Ăi de nu intră îs victime pentru că-s lăsați pe dinafară, iar ăi de-au apucat să intre devin repede victime începând degrabă a se-ntreba în ce s-au băgat. Una peste alta, atracția sistemului goes on.

  În rest, aștept și eu ca incontinența para-sinusoidală a universului transvers cu situs inversus să-și reverse în continuare reverberațiile plurirenascentistice asupra tronsonului umanitar al acestui blastom nonșalant-nonconformistic numit DarkQ.

  😎

 8. Atatea sisteme de securitate, de parca darkq e un site NASA. Oricum darkq a decazut mult, nu mai e ce a fost candva, no ofence, iar toate tentativele de redresare sunt in zadar, parerea mea 🙂

 9. Ba cam are dreptate baiatul, Titanii ce luptara sa creeze pe DarkQ, au cam disparut sau se multumesc, rezuma sa mai scrie cate un comentariu uneori.
  Noroc cu Roy Cohn si pustii cu dramoletele lor ca altfel murea Regina in uitare ca Printesa din padurea adormita.
  Macar la Printesa apare un Fat Frumos calare pe acel Cal alb dorit de toti gaii din lume si printr-un sarut dragastos patimas o trezeste din somn pe Printesa, asa cum isi doreste fiecare gay de pretutindeni, ca apoi sa traiasca fericiti impreuna pana la adanci batraneti.

 10. Da ! Trebuia sa ma familiarizez cu publicatia asta inainte de-a-ncerca inregistrarea. I-am subevaluat consistenta si-am actionat sub impuls. Scuze !

  p.s. Ca administrator, sa iei public in deradere aplicantii e un gest nedemn, @ RobertG (#6).

  p.p.s. Ma bucur c-am gasit un loc unde oamenii-s cu capu’ pe umeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here