No menu items!

Puțin, despre Serile Filmului Gay 2011

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

La sfârșitul săptămânii următoare la Cluj-Napoca va avea loc cea dea VIII-aediție a Serilor Filmului Gay. Ca de fiecare dată, diverse tabloide au scris despre mărețul eveniment, ceata homofobilor e revoltată că “acu’ le trebe’ și filme”, Lucian Dunăreanu “verifică banda”, scrie pe site-uri, sună în stânga și-n dreapta… ca de fiecare dată.

Ce poate face omu’ la Serile Filmului Gay? Păi să vizioneze filme, bineînțeles. Io îndrăznesc să presupun că mare înghesuială nu va fi la filme pentru că, deși ele ar prinde bine în tabloul bicolor al gay-ilor, nu prea există interes.

Fiind curios cu ce vine nou ediția din acest an a SFG, l-am rugat pe Lucian D. să-mi zică ce și cum…

Cu ce vine nou, SFG 2011?

Editia de anul acesta a festivalului de film Serile Filmului Gay cuprinde ca si pana acum un program variat, din care fac parte 37 de filme din 15 tari, 2 expozitii, o prezentare de moda in prezenta Catincai Roman precum si un spectacol de teatru al actorului Claudiu Oblea din Arad.

Suntem mandrii ca anul acesta avem in competitie nu mai putin de patru filme romanesti, (n.r. inclusiv Noi Doi) ceea ce demonstreaza ca usor-usor iesim din tiparele deja formate si suntem deschisi schimbarii. Avem si doua seriale, fiind prima editie cand organizam o noapte intreaga destinata exclusiv fetelor. Le invitam asadar sa vina cu paturi, perne si mancare si sa petreaca toata noaptea vizionand un serial TV iar intre pauze sa participe la un concurs inediat. Pop corn-ul le este oferit gratis. Totodata, in acest an, lasam rusinea si vorbim deschis despre SEX.

 

Cum crezi că se raportează comunitatea gay din România la SFG?

Cred cu tarie ca avem nevoie de astfel de evenimente. Si in acelasi timp cred ca este nevoie de timp sa ne educam si sa ne acceptam, in primul rand, noi pe noi, pentru ca ceilalti sa ne poata percepe asa cum suntem. Inca din 2004, festivalul este o “investitie”, un mic pas care noi trebuia sa-l facem, pentru ca in timp sa ne consolidam o cultura LGBT romaneasca. Dar cu toate acestea, festivalul este un mijloc mai putin brutal prin care ceilalti iau contactul cu noi, un mijloc cultural care aduce laolalta iubitorii de film si arta. Prioritar pentru noi este, asadar, feedback-ul pe care il primim din partea celor care nu fac parte din comunitatea LGBT.

Si ca sa raspund intrebarii, inca suntem reticenti provocarilor. Refuzam sa iesim in fata, refuzam sa ne dezvaluim asa cum suntem, purtand doar mastile anonimatului pe site-uri de socializare destinate comunitatii LGBT si refuzam sa participam la evenimente, desi, cum am specificat mai sus, au scopul de a ne ajuta in primul rand pe noi sa ne acceptam pentru cine si ceea ce suntem, fara sa ne mai ascundem dupa deget, doar din frica tiparelor prestabilite ale societatii.

 

Cateva cuvinte despre parteneriatul cu PSI România.

SFG este unul dintre putinele festivaluri organizate în totalitate pe baza de voluntariat, cei implicati fiind voluntarii echipei “Eu sunt! Tu? Cluj” ce s-a format si consolidat in cadrul programului cu acelasi nume al PSI Romania. Aceasta echipa si-a propus organizarea editiei SFG 2011, iar PSI Romania este unul din principalii finantatori ai acestui festival. Cu toate acestea, contrar informatiilor eronate via internet, organizarea si deciziile organizatorice se iau la Cluj-Napoca exclusiv de mine si colegii mei.

 

Gala premiilor gay va fi sau nu scoasa din SFG?

Asa cum am mentionat si in programul festivalului, si in acest an va avea loc mult disputata Gala a Premiilor Gay din Romania. Interesul pe care unii sau altii il acorda acestei decernari de premii, initiata in 2003 de Angelicuss, nu poate decat sa ne flateze si sa ne faca sa organizam in acest an o gala… cum nu ati mai vazut. Parol!

 

Ce reprezinta pentru tine SFG?

Este copilul meu de suflet, care a implinit 8 ani. Am pornit de la premiza ca este nevoie de un inceput, ca avem nevoie de vizibilitate, si de a fi vazuti si dintr-o cu totul alta perspectiva, diferita de cea din cluburile de noapte sau iesirile in strada.

 

[box type=”success”]
Așadar, dacă sunteți clujeni sau sunteți în trecere vă recomand să mergeți să vedeți câteva filme, să cunoașteți câțiva oameni, un fursec, o măslină, o gogoașă.
[/box]

33 COMMENTS

  1. Lucian Dee pare un tip destul de cool, merita putine aplauza ca se strufoca pntru comunitate desi privind in ansamblu, sunt putini cei care ii dau curs invitatiilor, proiectelor, in fine asta e alta discutie, ideea e ca si eu fac parte din inexistentii comunitatii. Asta e.

    Actorul Claudiu Oblea…hmmm il stiu p-asta. E si el gay (probabil stiati), unul cool la profil, dar in particular (pe net ma refer!), …bleah !

    • Am avut si eu un video cu cafeaua lui Claudiu O. Dar a trebuit sa il scot pentru ca, desi el a vrut, cei ce l-au filmat (nush ce site de 2 bani, cu pretentii) nu au fost de acord ca locul in care s-a filmat, si anume o cafenea oarecare, sa fie asociat cu cuvantul “gay”.

      Si da, Lucian e un baiat bun.

  2. Nominalizarile cand le anunta? Macar asa de fatada ca oricum premiile sunt acordate dupa preferintele lui Dunareanu.

    • Vali, nu se mai anunta in acest an. In plus, Lucian nu are nici o legatura cu premiile, poate, decat in aparenta. Nu stiu de ce-ti bati capu’… are vreo importanta pentru tine vreun premiu dat de un grup de oameni foarte bine inter-link-ati intre ei, unde exista un singur finantator… ? Gandeste-te si tu. ca sa dai un premiu trebuie sa ai niste oameni care au capacitatea de a aprecia, in mod OBIECTIV (ca asta e cuvantul cheie) calitatea unui om, produs, program, site etc. Spune-mi tu mie, dintre toti cei de acolo, cine este capabil de asa ceva?

      In acest an sunt 100% convins cam cine va castiga. uite, eu fac un pronostic:

      Melodia gay a anului (româneascã): nu stiu.
      Cea mai obiectiva emisiunine TV (cu tematica LGBT): ceva cu Solcanu sigur.
      Cea mai sexy femeie: Catinca Roman?
      Cel mai sexy barbat: Catelul lui solcanu (kidding)
      Creatorul de modã al anului: Catinca Roman (100% positive)
      Premiul pentru activism LGBT: Tudor Kovacs (aici ar fi pe merit, ca da, s-a zbatut omu’)
      Premiul pentru promovarea culturii LGBT: Aici SFG ar trebui sa fie.
      Cel mai bun mijloc de informare al comunitatii: Angelicuss sau Totalgay (adevarul e ca nu exista site de stiri LGBT in adevaratul sens al cuvantului)
      Cel mai bun blog gay al anului: Amales (pentru ca o tipesa d-acolo e in juriu la filme si amales e axact pe stilul ala “bun” care n-are nici o parere, petreceri in soho si delirio care sunt super linkate cu PSI)
      Cel mai popular drag-queen din Romania: nu stiu…
      Best gay party: ori ceva din soho, ori ceva din delirio, ori petrecerea de la mister gay facuta de… psi.
      Organizatia anului: PSI… evident (la drept vorbind, ACCEPT-ul in afara de gayfest e… invizibil. Proiecte ioc, vizibilitate ioc… in plus, ACCEPT e la marginea prapastiei).
      Evenimentul anului: ceva ce s-a petrecut in soho, delirio si a fost facut de… PSI.
      “Omul anului” pentru sprijinirea comunitatii LGBT din România: loredana groza, catinca roman sau solcanu.
      “Bila Neagrã”: Pentru Ideea ca a zis ca voluntarii PSI vand prezervativele care ar trebui sa fie gratis. :))

  3. Robert la cum ai descris, eu as redenumi – Bitchy Awards 2011 ! Lol

    Catinca Roman nu e cantareata mai. Dar inteleg , a fost prezenta la nush ce eveniment si trebuie sa-i facem un …cum dracu denumise Smog chestia aia pornoasa? Cuvantul ala nou…in fine.

    E o noua oportunitate de a se oganiza o mare petrecere. Mi-ar fi placut si mie cred, sa merg, sa fiu activ in vreun fel (nu va ganditi la prostii! ) dar… pentru ce? Ca aia buni stau ascunsi, in fata sunt zuzele si divele. Ne, nu a regasesc intr-o poza cu 50 de alti gay.

    Am observat un lucru, prea multe site-uri care de fapt nu spun nimic, fac schimb de linkuri, il pupa in gaurica pe Ricki Martin ca a iesit din gaura WC-ului, mai un sondaj mic… cam nimic de baza. Dar banuiesc ca e vorba de acoperirea unei arii mai mari in retelele online…

  4. Si stii ce a inceput sa ma irite? Ca toate site-urile aseta se fac remarcate in primul si primul rand, ostentativ si agresiv, cu culorile specifice curcubeului.
    Pai stau si ma gandesc, poate un prost cu prejudecatoi din 100 intra pe site, n-are ce sa inteleaga decat sa isi intareasca prejudecatile si fuge cand vede paleta aia de culori. E avertizat oarecum “atentie, aici e zona gay, marsh, n-ai ce cauta! Ieee fetelor, hai inapoi la petrecere ca suntem diveeee”. Lol.

  5. Vai Robert dar cred ca daca mi-ai explica tu cum merg lucrurile alea as avea o dupa-amiaza tare misto ! 🙂

    Vor sa ofere premii? Pai sa realizeze un voting online ! 😀

    • Lasa ca iti explic, da’ nu acum. Asteapta sa vezi cate din pronosticurile mele se adeveresc si ne bagam impreuna la pariuri online, ne ajuta Rediam ca stiu ca-i place. Voting-ul online nu merge ca se pot folosi proxy-uri si ies eronate.

  6. Shait, sunt varza, plicti-obosit si n-am ce face, uite si tu ce de greseli am facut mai sus in scriere!! Vai mie. Gata am tacut.

  7. Cea mai populara travestita: Amalia Popa.
    Cel mai bun blog: DarkQ.
    Melodia gay a anului: Narcotic Sound and Christian D – Danca Bonito.
    Creatorul de moda al anului: Mihai Felician, sau Boté.

  8. btw cand ne luam o data la disecat organizatiile gay din ro? da asa cu documentare inainte, cu informatii veridice si verificate cu tot tacamul jurmalistic?
    ca au luat-o razna…

    • un_tip, nuuu… n-are sens. Parerea mea e ca atat Accept-ul cat si PSI-ul chiar au facut niste chestii frumoase. Si au si cativa oameni competenti. De ex. Cristi Branea e probabil cel mai competent om din PSI. In rest, de ce sa disecam? Fac ce fac, e meritul lor pana la urma. Oricine ar face la fel.

  9. a… si am uitat: dunarenenu’ sper ca brand-ul asta l-ai inregistrat ca iara apare vreunu care te ajuta online si ti-l fura;
    de fapt la asta e nevoie de munca si cunostinte nu merge doar cu un bar si barbati in rochite de seara.

  10. @ robert nu zic ca nu au facut si chestii bune; departe de mine asa ceva’ cand ziceam a diseca nu ma refeream la conotatia negativa. pur si simplu o analiza cu plus si cu minus;
    de la rezultate la mancatoria interna; in 1997 la o intalnire a accept la Sinaia a fost invitat un doctor in istorie gay. spre rusinea mea nu imi aduc aminte numele si o arhiva a accept nu exista; stiu ca era gay si stiu ca se ocupa in cadrul muzeului holocaustului din washington exact de partea dedicata prigonirii gaay-ilor de catre nazisti; si spunea ca este mandru de noi ca actionam din entuziasm pentru eliminarea art 200; zicea toata placerea asta va disparea atunci cand vom fi macinati de politicile din interior si de bani cum se intampla cam peste tot; din pacate s-a ajuns acolo parerea mea.

    desi cred ca se putea face mai mult nu neaparat la capitolul ‘programe’ cat la capitolul prezenta, impact si rezultate
    si cu o floare-doua nu se face primavara; pentru cristi tot respectul; l-am si mentionat intr-un comment acu cateva zile ca fiind un varf–desi in umbra.

  11. Am-Ales e de curand aparut pe piata LGBT romaneasca si cand am vazut ce au, pe site, mi-am zis ca: nho, asta-i buna! Echipa editoriala e formata din fete iar acum sunt mega ravasite fara farduri pe fata in pregatirea petrecerii lor de expansiune editoriala online, de la Cluj.

    Fetele promit totodata ca vor veni si la Timisoara, pentru ce? Nu stiu si nici nu ma intereseaza!

    De restul nu discut, pentru ca nu ma prea pricep la tabloidele noatre insa cu siguranta dupa evenimentul monden unde se va intinde covorul rosu de la gara cluj-napoca pe toata strada Horea pana in centru, se va scrie mult!

    Iata si pronosticul meu, nu prea diferit de cel a lui Robert G.

    Melodia gay a anului (româneascã): Catinca Roman (doar interpretarea ei)

    Cea mai obiectiva emisiunine TV (cu tematica LGBT): Solcanu, iaca si emisiunea:

    Cea mai sexy femeie: Catinca Roman
    Creatorul de modã al anului: Catinca Roman
    Premiul pentru activism LGBT: Tudor Kovacs
    Premiul pentru promovarea culturii LGBT: SoHO?
    Cel mai bun mijloc de informare al comunitatii: Angelicuss sau Totalgay
    Cel mai bun blog gay al anului: Zonagay.net si Amales(sa am bulan).hu
    Cel mai popular drag-queen din Romania: Laura Palmer
    Best gay party: after part Mister Gay Romania
    Organizatia anului: PSI… EVIDENT.
    Evenimentul anului: Hai sa fim again bulangiste la Praga.
    “Omul anului” pentru sprijinirea comunitatii LGBT din România: Loredana Groaza sau Catiinca Roman
    “Bila Neagrã”: Pentru Ideea ca a zis ca voluntarii PSI vand prezervativele care ar trebui sa fie gratis sau Robert Gombos (motivul il gasim sau daca nu il inventam)…

  12. Robert G am ales sa fim bulangiste chiar nu ai prins firul? Era o parodie, cam tot site-ul este o parodie. Da bine pt imagine… Dar, ne vorbim noi cand ne-om vedea!

    • Tomi, nu, nu merg… as fi vrut sa vad cateva din filme dar lucrez si nu pot veni in timpul saptamanii, iar in weekend nu e nimic care sa ma atraga. O sa merg la ai mei candva si o sa trec prin Cluj sa ne vedem.

      Cat despre ovatiuni si mentiuni… nu, merci. Nu cred in obiectivitatea evaluarii premiilor, nu e nimeni care sa aiba capacitatea de a judeca drept… asa ca… nu-mi trebuie, nu ma bag, nu ma intereseaza.

  13. Aseara am citit postul asta si revim de dimineata cu o intrebare: unde pot sa vad “Noi Doi”?

    Am tot chinuit Google-ul vreo 20 minute dar n-a iesit nimic pana la urma pentru ca nu sunt chiar doua cuvinte foarte search-able :D. Iar numele regizorului apare preponderent pe afise.

    Sunt super super curios despre acest film, am vazut trailerul si nu prea mi-a placut, dar vreau sa il vad pe tot.

    P.S. Nu este o optiune pentru mine sa vin fizic la o proiecte, dat fiind ca nu stau momentan in Ro.

  14. Martin, nu stiu. Nu cred ca se poate vedea online. Uite, vorbesc cu Cristi P. să văd care îi situația… poate se poate pe DarkQ.

  15. “Lasa ca iti explic, da’ nu acum. Asteapta sa vezi cate din pronosticurile mele se adeveresc si ne bagam impreuna la pariuri online, ne ajuta Rediam ca stiu ca-i place. Voting-ul online nu merge ca se pot folosi proxy-uri si ies eronate.”

    Da, da…mă ofer eu sa fac cotele, atât pentru offline cât și pentru timp real, online. Să vedeți palpitații și senzații. Mai tare m-ar interesa să organizez pariurile pentru circul de după…de eram eu acolo, pfiuu. 😀

    Singura problemă ar fi fost dupa încheierea sesiunii de pariere, când și-ar fi făcut mascații apariția și m-ar fi săltat pentru pariuri ilegale. 😛

  16. M-as bucura ca SFG sa aibe succes si sa nu fie probleme.
    Este bine sa vezi cand cineva isi da tot interesul pentru a largi nivelul de cultura homofobilor, desi cu toate ca se chinuie mult, sansele de reusita sunt minime, posibil chiar deloc.

    Dar e bine ca are curajul sa continue si sa spere ca intr-un final va reusi sa realizeze o schimbare in Romania.

  17. @Robert, :laugh: ce clip ai ales si tu :D. Comic, rad pe burta, de a trebuit sa inchid repede pagina, darkq sa nu ma vada vreo colega sau coleg si sa ma prefac ca vorbesc la telefon 😛

Comments are closed.

Vezi si...

Fată, caut prieten gay

Venit pe mail: Buna! As vrea sa cer o chestie foarte ciudata dar nu stiu unde sa apelez.. as dori sa imi fac un prieten gay care sa accepte sa fie iubitul meu doar in aparenta, in schimb la fel pot sa fiu iubita lui in aparenta. Ma refer la un...

Articole din aceeasi categorie