No menu items!

Primul barbat (oficial) insarcinat

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Thomas Beatie, un transsexual din Statele Unite, (Oregon) a reusit sa transforme in realitate dorinta sa de a avea un copil.

Transsexual

Thomas a declarat intr-un interviu acordat revistei dedicate minoritatilor sexuale “Advocate” ca este insarcinat in 5 luni. Fetita pe care urmeaza sa o aiba se dezvolta normal si este stabila din punct de vedere al sanatatii. Transsexualul american s-a nascut femeie dar inca din adolescenta si-a dorit sa devina barbat. A urmat un tratament hormonal urmat de operatii de ajustare a pieptului insa nu a renuntat la organele reproducatoare.

La finalul tratamentului, Thomas a fost recunoscut oficial drept barbat. S-a casatorit cu Nancy si relatia lor rezista de 10 ani. Si-au dorit insa foarte mult un copil. Nancy nu putea ramane insarcinata datorita unei operatii asa ca pentru a-si putea vedea visul cu ochii, Thomas a decis sa ramana el insarcinat.

A renuntat la tratamentul cu testosteron si, dupa opt ani, a avut din nou ciclu menstrual. Organismul sau s-a reglat dupa patru luni de la incetarea tratamentului hormonal fara a fi nevoie de estrogen, progesteron sau alte medicamente pentru fertilitate.

Desi povestea pare simpla, cei doi s-au izbit de discriminare din partea cadrelor medicale, de ignoranta din partea prietenilor sau familiei sau chiar de nevoia de a ascunde faptul ca Thomas e transsexual fata de anumite rude ale lui Nancy.

Procesul de inseminare, realizat cu sperma unui donor anonim, a fost anevoios. Au contribuit noua medici iar pretul total al procedurii a fost destul de mare. La final, Thomas a ramas insarcinat pentru prima data. Urma sa aiba tripleti insa sarcina a dus la complicatii si risca sa-si piarda viata. A incercat din nou si de data aceasta sarcina e stabila. Cei doi urmeaza sa aiba o fetita. Data estimata a nasterii este 3 iulie.

Thomas descrie cum se simte ca barbat insarcinat. “Incredibil. Lasand la o parte ca burta imi creste si ca inauntru exista o noua viata, sunt stabil si am incredere ca sunt barbat. Ma simt ca un surogat, tehnic vorbind, pentru ca eu ma simt barbat. Pentru Nancy sunt barbatul care poarta copilul nostru. Sunt norocos ca am o sotie care ma iubeste si ma sustine. O sa fiu tatal fetitei noastre iar Nancy va fi mama. Vom fi o familie”, dezvaluie Thomas pentru “Advocate”.

Thomas Beatie vrea sa duca pana la capat credinta conform careia dorinta de a avea un copil biologic nu este o dorinta tipic feminina sau masculina ci este o dorinta a omului in general.

In cazul lui Thomas Beatie nu se poate vorbi de un barbat efectiv care poarta o sarcina deoarece el detine organe de reproducere feminine din nastere. Totusi, Thomas este prima persoana devenita legal barbat care poarta in pantece un copil.

Aceasta problema, a barbatului care poate da viata, a creat o serie de controverse. In general, contestata fie din natura religioasa sau din considerente de etica si moralitate, sarcina masculina a fost insa exploatata de cercetatori fara succes pana acum.

14 COMMENTS

  1. as fi ipocrit daca as spune ca sunt impotriva unor asemenea fapte tinand cont ca si faptul ca esti gay este, in mare parte, cam aceeasi chestie… probabil sunt impotriva pt ca nu am auzit sau nu am fost inconjurat de pers care arata ca un barbat si au organe feminine reproducatoare….

    oricum, ii doresc multa sanatate lui si familiei si, in special, fetitei lor:)

  2. Da, da… Ihi…

    Inca o gaina care a nascut pui vii… Titlul CORECT al stirii ar fi fost:
    “un transsexual din Statele Unite este insarcinat…”

    “Domnul aici de fata” este asa de barbat, incat, dupa cum spune si stirea: “A renuntat la tratamentul cu testosteron si, dupa opt ani, a avut din nou ciclu menstrual.
    Organismul sau s-a reglat dupa patru luni de la incetarea tratamentului hormonal fara a fi nevoie de estrogen, progesteron sau alte medicamente pentru fertilitate.”

    Asa DA, barbat!
    Dar cum ar mai fi rumegat mass media o stire de prima pagina…?

  3. Anca~

    Pai articolul nu neaga ca saracu nu e femeie.

    Ideea e ca FEMEIA (shtoarfa dracu’) dupa ce s-a gandit ea (tot ea, vezi? vai, fetele astea…) ca vrea sa ii creasca par pe fata, sub brat si sa nu aiba tzatze a bagat in ea testosteroane la greu. Ok. Si-a taiat si tzatzele. OK.

    Apoi aratand si comportandu-se ca un barbat s-a dus si a OFICIALIZAT statutul nou de BARBAT. Deci, in acte EA a devenit EL. Un el fara pula, cu s-ar zice. In fine… aiurea, najpa, oribil, nemaivazut, groaznic, ceva de neimaginat.

    Dupa ce s-a casatorit cu Nancy (sotia lui) au vrut si ei puradei, ca toate “familiile normale”. Dar Nancy (ce mila mi-i de ea, stoarfa dracu’) nu putea face puradei ca era cam stearpa. OK.

    E clar pana aici.

    Din cauza iubirii MARI (evident ca iubirea era eterna si pana la infinit altfel nu imi pot explica) NOUL Thomas si-a amintit ca nu are pula ci ovare si o fofo. Ca deh, puradelu…

    Un donor anonim (pe care Nancy de ciuda ca nu avea si ea sperma l-a linsat ulterior la colt de strada ca pe un caine) a donat… kestia… aia…

    Domnii doctori l-au chemat pe Thomas (dupa ce donorul anonim a plecat cu banii) la o partida seaca de amor.

    Astfel, putem conchide ca NU THOMAS A RAMAS INSARCINAT (el era barbat in acte, se simtea macho, se scarpina in zona inghinala pe strada, transpira, injura, fotbal si evident FEMEI – SHTOARFELE DRACU…) CI FEMEIA OMORATA DIN EL.

    So, titlul e foarte bun. 🙂 Ca aici vroiam sa ajung.

    Asadar, ce ii drept ii drept: femeile nu au pula dar pot face copii. La naiba!

  4. Pe ce criteri se acorda certificatul barbatesc in SUA ? 😛 in rest totul e normal 😉 multa sanatate la a mica 🙂

  5. Departe de mine gandul, respirul sau “catalogarea” acceptarii/respectarii diversitatii cromatice umane, insa, fara nici o ipocrizie, parca aud inlauntrul meu osmoza unei metafizici wagneriene – vezi “Cavalcata delle Valkyrie”… Se pare ca, uneori, evolutia procreeri trebuie sa “marsaluiasca” dincolo de confortul nostru insipid… Bafta curajosului Thomas Beatie!!!

  6. Robertuuuu…

    Nu la titlul articolului postat de tine ma refeream, bre! Ci la releas-ul orighinal! Vorbeam de cum se napusteshte lumea sa dea banu’ cand vede un asa titlu’, mancaciax testosteronu’ tau!

    Cat despre povestea in sine… Numai de bine, fata! A facut si curvu dracu ce-a putut, sireaca de ea…

  7. Nu pot decat sa spun ca in lumea asta mare sunt milioane de copii abandonati care sigur s-ar bucura de o familie. Mai bine infiau decat sa se joace cu hormonii si cu sanatatea copilului nenascut. Avand in vedere ca a urmat tratament hormonal… oare cat de bine ii este copilului?

  8. Anca~ ti-a dat ceva idei articolu? I mean… crezi ca eu pot ramane insarcinat cu tine? :))

    Robert~
    Ce draga, ce? Nu are voie? La cate femei cu p**a sunt, era normal sa apara si un barbat cu fofo. Musai insarcinat, ca sa poata lumea demonstra ca nu e homofoba… si nici misogina. Doamne fereste de amandoua !!! Doamneee, cat de bun e pamantu’ asta sa ne inghita pe toti! Oare nu suntem si noi datori macar sa ingaduim asa ceva? Că dă săx, doamne fere’ ! Mie, sexual vorbind, mi-e la fel de scarba si de una si de alta …

    Norocul copilului ca totusi cei doi parteneri sunt femei…
    Haidi ciao

  9. Sigur ca poti, FireMan!

    Insarcinat cu ducerea gunoiului, cu spalatul vaselor, calcatul rufelor si nu in ultimul rand, cu dereticatul prin locurile ascunse… 🙂

    In alta ordine de idei, de ce am fi datori sa ingaduim asa ceva? (nu ca daca n-am ingadui, nu s-ar mai naste copilul ala…) Doar pt ca e vorba de un cuplu de femei? C’mon man! Be serios!
    Asta e din categoria: “uite domle’, ce poate face iubirea…” Cam nasol ca revelatia procreerii din dragoste a venit dupa 10 ani de convietuire placida, de a apucat sa-i creasca ghietei muieri barbutza…

    Mie imi suna a medicina experimentala cu iz de bănet.

  10. ANCA: “Mie imi suna a medicina experimentala cu iz de bănet.” – Si io cred la fel.

    Fireman: Ce-ai draga? Ai innebunit? De ce “Norocul copilului ca totusi cei doi parteneri sunt femei…”. Da’ ce au draga muierile ca acush imi iau fusta si fac un taraboi de sa se auda peste mari si judete.

    Ete, a dracu shoarfele… (Anca, no offence, dar io ma refer numai la femeile alea proaste care se hlizesc ca niste ciudatenii pe strada si stau 23559 de de ani intr-un magazin, ca sa nu cumpere nimic)

    Uite, io am inceput sa indragesc sa cresc copii. Ar trebui sa iei exemplu de la mine bre. Uite… io cu tine… sa crestem un copil? Ce frumos ar fi… io i-as lua toata Prada, Chanel-ul, Guess-ul…. tu l-ai invata “cele 10 secrete ale unui tanar de succes”, macar dracu’ sa ne asiguram ca o va lua pe calea cea buna. Tusha Daniela, o va…aaa… IL VA invata cum se serveste ceaiul, cafeaua: tacticos, cu grija, elegant si cat zahar se pune in gogonele ca sa iasa numa’ bune.

    De mic, io propun sa interzicem cu desavarsire sa se uite (copilu’) la orice sport in afara de patinaj artistic. De pe la 12-13 ani, ii dam pe gat toata literatura de specialitate (GAY, NU LESBI) ca sa invete de bine.

    De pe la 17 ani, va invata codul bunelor maniere, se va gandi cu drag sa faca facultatea de muzica… conservatorul… teatru… ceva artistic, anyway. daca copilu’ e … mai putin deshtept decat parintii lui (adica io si tu) il dam sa se faca ospatar, camerist, brutar, patiser, stilist, creator de tzoale.

    Uite vezi… ce frumos? Vezi?

    Apoi cum sa mai spui “Norocul copilului ca totusi cei doi parteneri sunt femei…”? Ha??

    Ce vrei sa il invete? Sa cumpere tampoane cu aripioare? grrr… ce gretos…

    Apropos, daca se va intampla sa fie bolnavior, ii dam supozitoare ca poate se inneaca daca inghite. Medicamentele, desigur.

  11. bai deci sunt fff curios de deznodamantul acestei povesti.chiar as vrea sa stiu daca nu iese vreo reptila 😀

Comments are closed.

Vezi si...

Deci, cum s-ar spune… da…

Văzând reacțiile la un articol anterior... scrisesem un comentariu dar mi-am dat seama că are o adresabilitate muuult mai largă. Așa că... enjoy: Degeabă vă supărați (voi, unii) când cineva își exprimă opinia sinceră despre ceva ce se întâmplă în comunitatea gay din România. Îmi displace profund că se aduce...

Articole din aceeasi categorie