No menu items!

Pieptiș/Abreast

Acelasi autor

Pride 2016

Ploi torențiale? Caniculă? E vremea de marș! Acum, când forțele homofobe din România au montat un nou atac împotriva noastră, sub forma tentativei de modificare...

Biserica atacă. Comunitatea LGBTQIA+ mai are de discutat

... și nu, ăsta nu e un lucru rău. Deși contrastul poate duce la invidierea eficienței BOR, este normal ca procesul să fie mai...

MozaiQ Episode I: A New Hope

In urmă cu două luni, semnând actul de statut alături de alți 14 oameni, începeam procesul de înființare al unei noi asociații, MozaiQ. Asociația este...

Chestionar studenti LGBTQIA(+)

Salutare! Daca sunteti studenti in Romania si va identificati ca lesbiene, gay, bisexuali, transgender, queer, intersex, asexuali sau (+)  :)  va invit sa completati urmatorul...

Paris is burning

Hey! Joi pe 6 august, la ora 18.00 va avea loc la ODD (Str. Dr. Iacob Felix 72A, Bucureşti) evenimentul "Quiet ODD #4 ROQDOC presents...
Alex P
Alex P
Parerile exprimate sunt cele ale unui amator. Va rog, contestati!

Este prima dată când scriu despre un film LGBT care încă nu a apărut.

Pieptiș este proiectul de suflet al tânărului regizor Patrick Brăila. Este un scurtmetraj autobiografic ce are în centru momentul coming-out-ului său ca persoană trans față de mama sa.

Taie!

Patrick mi-a apărut pe radar în vara lui 2014, când i-a luat un interviu  scriitorului Andrew Solomon, prezent atunci în România. Atunci am inceput să-l urmăresc din umbrele facebook.

Taie!

Pe lângă experiența acumulată în industria cinematografică, Patrick este și directorul executiv al asociației TRANSform, o asociație exemplară din punct de vedere al formării comunității. După părerea mea, TRANSform a reușit cu resurse puține să aprindă spiritul solidarității mult mai bine decât alte organizații cu fonduri mult mai generoase. Acest lucru a fost posibil datorită dedicării oamenilor implicați (în special a lui Sasha Ichim și a lui Patrick).

Taie!

În timpul Pride-ului de anul trecut, în pasaj la Universitate (centrul orașului) exista un afiș cu persoane cu oarecare vizibilitate, care susțin comunitatea lgbt, printre ele numărându-se și Patrick. Afișul a fost, bineînțeles, vandalizat. Reacția lui Patrick a fost ca în weekendul următor să stea timp de 2 ore în pasaj, confruntându-se direct cu reacțiile oamenilor.

Taie!

Toamna trecută Patrick a făcut parte din echipa care a organizat Feminist and Queer International Film Festival, el fiind și selecționerul pentru secțiunea de scurtmetraje a festivalului.

Taie!

După cât am reușit să-l cunosc pe Patrick, cred că va face filmul ăsta chiar dacă nu primește niciun ajutor, deoarece este un luptător și un om foarte implicat. Însă este important pentru comunitatea lgbt ca produsul final să fie unul de calitate și să se bucure de promovare atât în țară cât și în afara ei, iar asta necesită bani. Și aici este oportunitatea noastră de a ne implica într-un proiect care va crea vizibilitate pentru persoanele trans și va stârni o dezbatere foarte necesară în societatea românească.

Taie!

Putem sprijini realizarea filmului donând în următoarele 5 zile (update: campania va rămâne deschisă și după aceste câteva zile  rămase) prin platforma de crowdfunding indiegogo. În urma donației veți primi și un semn de apreciere din partea echipei, cum ar fi o insignă, un portret realizat de artistul care a realizat posterul filmului, dvd cu filmul etc. Tot pe acest site puteți citi (în engleză) povestea filmului spusă de Patrick.

Cei care sunteți în București puteți veni la evenimentul de strângere de fonduri organizat de librăria Hecate, pe 25 februarie, ora 19:00.

Voi reveni și cu alte vești pe măsură ce le aflu. Până atunci, vă recomand cu căldură să aruncați un ochi pe blogul lui Patrick, unde are o categorie de articole în care mai multe persoane trans își povestesc experiența coming-out-ului față de părinți.

2 COMMENTS

  1. Pentru cei care n-au card sau au mai multa incredere in transferul bancar, puteti face un transfer catre unul din conturile Asociației TRANSform:
    RON: RO39BTRLRONCRT0241870201
    USD: RO90BTRLUSDCRT0241870201
    EUR: RO86BTRLEURCRT0241870201
    si la descriere/detalii tranzactie treceti “donatie film Pieptis”

Comments are closed.

Vezi si...

Cum să pun problema?

Deci lucrurile nu sunt chiar aşa de complicate în viaţă. E atât de simplu – îţi trebuie un portofel cât de cât plin, o ţigare, un mojito, un 306 cabrio măcar, şi un bărbat. Atât! Şi totuşi cu desăvârşire duc lipsă de item-ii 1, 4 şi mai ales 5. Cum...

Articole din aceeasi categorie