Acasă Stiri MozaiQ Episode I: A New Hope

MozaiQ Episode I: A New Hope

1067
4

In urmă cu două luni, semnând actul de statut alături de alți 14 oameni, începeam procesul de înființare al unei noi asociații, MozaiQ.

Asociația este făcută de și pentru persoane LGBTQAI(+) și își propune formarea și susținerea comunităților cu acest profil, ținând seama de particularitățile unor grupuri vulnerabile precum persoane seropozitive, persoane vârstnice, tineri, șomeri, persoane de etnie roma, persoane care practică sexul comercial ș.a. Puteți afla mai multe detalii despre scopul și activitățile asociației aruncând un ochi pe statut și pe propunerea de strategie pe termen mediu.

În prezent, membrii asociației sunt implicați în desfășurarea unui proiect adresat studenților LGBT (momentan, cu precădere din București), în organizarea unei serii de evenimente pe 10 decembrie (Ziua Drepturilor Omului) și a unui cerc de scriere creativă, fiind în discuții și alte viitoare proiecte.

Pentru mine, implicarea în acest ONG a fost o ocazie să cunosc atât tineri entuziaști, cât și persoane cu mai multă experiență de la care am ce învăța, toți aduși împreună de dorința de a acționa pentru schimbările pe care și le doresc în societate. Apoi, practic, cu sprijinul oamenilor cunoscuți prin asociație, am reușit să aduc laolaltă o echipă de oameni alături de care lucrez la un viitor proiect adresat persoanelor ce trăiesc cu virusul HIV, o chestie pe care nici nu mi-aș fi imaginat-o în urmă cu un an.

Acum, după două luni de plimbat după diverse aprobări, asociația este gata să-și extindă baza de membri. Dacă crezi că o nouă asociație LGBT este necesară și ești interesat să te implici în dezvoltarea ei, dacă ai o idee de proiect, dar nu știi de unde să începi, sau dacă ești doar curios, te așteptăm mâine, pe 3 decembrie, ora 17.30, la Adunarea Generală.

4 COMENTARII

 1. Deși în articol nu ai pus Q-ul capitalizat din Mozaiq, puteam să jur că așa ar fi… Și, bogdaproste DarkQ, chiar așa-i! 🙂

  Trebui să aibă grijă lumea să nu vă confunde cu vro asociație de rit mozaic, că și dacă „mozaiqi” vă numiți tot de mozaíci o să vă știe lumea.

  Ce să zic, să vă țină!

  Un mozqeu observant,
  😎

 2. Robert, nu-s multe din cate stiu. Mai sunt Transform, a comunitatii trans, si cateva locale precum LGBTeam la Timisoara si una la Ploiesti care nu-s sigur cum se cheama. In rest, asocieri pentru proiecte temporare, cum a fost recent Festivalul de filme feministe si queer.

  Grid, mersi ca mi-ai atras atentia, am gresit numele din neatentie 🙂 Cred ca s-au facut deja toate glumele posibile in legatura cu conotatiile numelui. Asta e, o sa facem si circumcizii, punem si faianta in baie daca e nevoie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here