No menu items!

Io zic că Suedia merita să câștige

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Atâta freamăt e pe Internet despre Eurovision încât nu mă poci abține. Părerea mea este că: România putea să vină cu ceva mult mai bun decât acest bumti-bumti. Elena are voce, neșlefuită ce-i drept. Și-acum, legat de live performances… a lăsat puțin de dorit. Da, înțeleg, emoții, certuri cu familia, lacrimi în ochi etc… dar nu despre asta e un concurs de acest gen. Artistul trăiește prin ce dă și atât. Ce frumos sună Zaleilah prin cluburile de fițe și la ZU… live e mult diferită. Nu?

Pe de altă parte, Loreen cu Euphoria ei, era oricum favorita concursului și pe bună dreptate. Ca și linie melodică, voce live… chiar merita, zic io.

P.S. Cele doua video-uri sunt reprezentatiile de aseara.

29 COMMENTS

  1. Chiar dacă din interpretare nu prea se înțeleg versurile, până și titlul singur spune destul. Euphoria e oda perfectă închinată iubirilor nebune.

    Lumea pare să tânjească după o supradoză de endorfine. Noroc că din prea multă viață nu se poate muri; păcat că prea mulți sunt dispuși să moară ca să trăiască măcar o clipă… euforia.

    Culmea e că melodia noastră era mai euforică decât Euphoria  , dar a pierdut pentru că nu era deloc dramatică. Euforia nu face doi bani fără o disperare pe măsură…

    De unde se vede că nu cu euforia piesei interpretate de Loreen a rezonat Europa, ci cu disperarea transmisă de aceasta. Să fi devenit bătrâna Europă o “drama queen”?

    😎

  2. Eu chiar speram ca Suedia să câștige, că nu degeaba am mizat atâția bani pe ea. Oricum, se știa cam de acum vreo două săptămâni unde se duce titlul anul ăsta. Eu am reușit chiar să ghicesc tot podiumul.:D

    Dacă e să luăm strict după interpretare, atunci nici Euphoria nu sună pe scenă ca în cluburi, însă spectacolul și prezența pe scenă au fost ok. Nu știu de ce se agită lumea pe la noi mereu cu concursul ăsta…dă-i cu măscări, fă-l albie de porci pe ăla de se duce mai departe. Artiștii se înjură între ei mai tare ca divele de la miss travesty. Eu concursurile de genul ăsta le văd ca pe niște evenimente amicale, de relaxare. Dacă noi ne agităm, alde GBR ce să mai zică de colecția lor de locuri 20-25 în condițiile în care bagă și cei mai mulți bani în concurs?

    La anul, musai o trimit pe mamaia la Eurovision. Mă rog de Moga să-i compună ceva de serafimi dansând. Popa și dascălul vor fi la backing vocals.

  3. Eu votez cu Germania.

    Elena cântă în ”spanglish” și poate place acasă dar aici la noi, la căpșunari sună banal.

  4. Absolut a fost cea mai bună. Combinaţia fericită dintre trance şi ritmuri cu acorduri specifice popoarelor nordice. 12 puncte de la mine.

    Pentru românia 1 punct (pentru costumaţia celor din echipa la cea care a mimat pe acolo).

    Bravo.

  5. eurovision a ajuns sa fie un spectacol de mana a doua cu participanti mai mult decat dubiosi si inapti dpdv muzical. Un spectacol esuat cu un sistem de vot contra cost – oh… inca o pierdere pentru europa capitalista.

  6. Chiar mă miră câte valuri face aces “concurs”. Toată lumea se plânge că nu prea e pe bune, că sistemul de vot e aşa şi aşa, dar când vine momentul toţi reiau discuţiile. Mi se pare o risipă de energie, muzica modernă comercială este un produs foarte efemer, ce rost are să se certe lumea pentru un proiect care în cel mai bun caz trăieşte câteva săptămâni?

    Clar că Mandinga au fost sabotaţi, că casca, că basca, că conspiraţia mondială… Mie nu mi s-a părut specială niciuna dintre melodii recunosc, le-am auzit doar pe cele de pe podium şi p-anoastră care mă enervează la culme, timbrul Elenei mă scoate din sărite, suedeza e o lălăială, babele sunt groteşti şi total lipsite de voce, abia se auzeau de instrumentaţie, începe să mi se facă dor de “tornero” şi asta e grav… Îmi dau seama că mă contrazic, tocmai am găsit câte ceva special la toate melodiile la care m-am referit. Mă opresc înainte ca subiectul să mă scufunde în gâlceava lui mocirloasă.

    Eurovision, e vremea să schimbaţi formatul!

  7. Merita Suedia să câştige? Probabil…. A fost una dintre cele mai bine puse în scenă piese…
    Surpriza plăcută pentru mine au fost clipurile magice cu Baku / Azerbaidjan. N-am fost bun la geografie… n-am citit despre ţara asta niciodată… dar am fost şocat de ce am văzut în imaginile lor: sună a loc pe care vreau să îl văd….

    Surpriza neplăcută a fost că nu văd niciuna dintre melodii ca intrând în playlist-ul personal. Am ascultat în maşină CD-urile cu melodiile concurente…şi cumva obsesiv tindeam să tot apăs pe “next” până când sistemul audio m-a informat exasperat că a ajuns la capătul … pistei.

    Spre deosebire de melodiile din concursul de anul trecut… dintre care inca sunt cateva pe care le ascult cu maximă plăcere. DPDV al candidaților (melodiilor), ediția asta mi s-a părut slabă….

    Fără iz de cârcoteală, dar cu iz de aluzie insinuantă: Britney Spears – Till The World Ends (corul); Dunja Ilic – Euforija. Sunt singurul care găseşte elemente comune?

  8. Din pacate nu am urmarit spectacolul in intregime. Pentru mine cel mai incitant moment a fost acela in care s-a facut clasamentul.

    Nu contest valoarea melodiei sau meritul de a castiga acest concurs. Ceea ce mi se pare dubios este modul cum multe tari i-au dat mereu punctajul maxim. Romania si-a tinut linia traditionalista facand schimb de puncte cu Republica Moldova. Au fost tari care au ramas in acest tipar iar altele care votau parca la comanda punand oarecum sub semnul intrebarii corectitudinea concursului.

    Dupa cum ati vazut unii nici nu doreau sa castige tinand cont de costurile ridicate pentru organizarea unui astfel de Mega Schow.

    Pana la urma important e sa participi.

  9. Rzv, asta e muzica din ziua de azi. Ia fă ceva și adaptează-te, știi cum se spune “adaptarea e… cheia”.

    Nu, acu’ lăsând gluma, Eurovisionul, prin “tam-tam”-ul de care beneficiează și tradiție este un concurs cât de cât… serios, cel puțin în teorie. Practic, sistemul de votare este incorect, zic eu.

    Doar nu era ca țările nordice să nu voteze marea favorită, oricum, tot timpul se votează între ele. La fel, evident că Turcia nu va vota în veci Ciprul, Germania evident că a dat 1 punct Greciei și elenii, la rândul lor i-a oferit lui “Merkel” 0 puncte, Grecii votează Ciprul cum o facem noi cu Moldova [un articol foarte hazliu, aici] iar Olanda si Anglia, după cum bine știm, nu prea aruncă voturi în estul Europei.

    Io m-am mirat un pic că pe noi ăștia de p-aci, din jurul nostru, nu ne-au votat. Turcia ce ne-a dat 4 puncte (parcă) și Rusia 1 punct. În rest… nada, mi amor (asta în conditiile în care noi am dat 5 Serbiei și 7 Ungariei).

    Chiar dacă ar fi fost un alt sistem de votare, mă îndoiesc că Suedia nu ar fi câștigat, că din toate “operele”, a lor a fost cea mai potrivită pentru Eurovision (voce puternica, sigura pe ea, tipa descultă să “demonstreze” cum simte ea muzica, ideea de euforie mergea mine cu sloganul Eurovisionului “Light your fire!”, mișcare scenică oarecum artistică, etc). Tot timpul, melodiile astea de zic de libertatea omului, că putem fi orice dacă vrem, că iubirea învinge totul, dacă mai si arăți că simți melodia și n-ai ghinionul să-ți iasă casca etc… ȘI dacă țara ta nu e situată p-aci pe la noi… ai toate șansele să fii printre primii 3, sau de ce nu, chiar să câștigi.

    Zaleilah de departe nu era o piesă potrivită pentru Eurovision. Dar adevărul e că nici n-ai din ce alege. Muzica din România ultimilor ani e așa un fel amalgam de note care descriu exact vremurile tulburi în care trăim, două prostii care includ invariabil “take me hard”, “I’m your bunny” si altele asemenea. Sunt convins ca Mandinga a dat tot ce puteau ei da… n-am nici un dubiu in acesta privinta.

    Românii nu mai ascultă muzica, ei o… văd, și pe bună dreptate, pentru că muzica românească are piciare lungi, posterioare goale, țâțe siliconate și buze hialuronate. Dacă n-are… nu se vinde.

  10. O fi vocea puternica dar mie mi se pare nesigura pe ea. In rest eu am vazut o vrajitoare fataindu-se pe scena. Din nefericire Eurovision-ul nu aduce nimic nou, de fiecare data se copiaza melodii la greu pentru ca dau senzatia de banal si deja-vu iar prestatiile desi o duc putin mai bine tot tind catre jalnic.
    Acum legat de Romania, o semi-manea NU ar trebui NICIODATA sa castige un astfel de concurs.

  11. Vrajitoare sau nu, mie mi-a placut mult de tot, infinit mai mult decat laba tristă de Zalailah. Io m-as fi bucurat sa venim inapoi cu ZERO puncte, poate atunci ne-am fi dat seama de niste chestii.

  12. Fata, stai ca mi-a picat sunetu din casa si imeditam am sa demonstrez cat de talentata sunt cantand pe langa ritm (ce s-a intamplat in prima semifinala), da merita sa castige din toate punctele de vedere!

    • Gabriel, mie mi te-ai adresat cu “fatăh”? Te rog frumos, pentru tine sunt “băh pulă”. Să fim înțelese.

  13. Daca trebuie sa ma argumentez imediat am s-o fac… Insa, momentan trebuie sa parasesc compul…

  14. Bine, sa`traiti:)) Pai simplu, argumentez:
    1) cea mai buna prestatie live;
    2) ce-a mai buna voce, dupa cea a spaniei, bineinteles!!
    3) piesa destul de ok chiar era destul de favorita in mai toata Europa, altfel EUROVISION nu isi permitea sa ii faca upload, de trei ori pe YouTube, asta cand ajungea la 1 milion de vizite in mai putin de 24 h, avand in vedere ca restul pieselor abia aveau 10 mii!

  15. Zaleilah, everyday, everybody
    When you love, you say everyday, everybody
    Zaleilah, everyday, everybody
    Zaleilah, Zaleilah. x2

     

    Zaleilah, in fiecare zi, toata lumea

    Cand iubesti, spui in fiecare zi, toata lumea

    Zaleilah, in fiecare zi, toata lumea

    Zaleilah, Zaleilah. x2

     

    Ce sa castigi cu asta?

  16. @RobertG: “Românii nu mai ascultă muzica, ei o… văd, și pe bună dreptate, pentru că muzica românească are picioare lungi, posterioare goale, țâțe siliconate și buze hialuronate. Dacă n-are… nu se vinde.” +1.

    Şi fără să vreau fac legătura aici cu postul / întrebarea lui Fireman: “Credeți că unii români sunt maneliști sau inculți din cauza unor factori externi propriei persoane sau sunt așa datorită informației la care au avut acces?”

    Nolens volens, ajung la concluzia altora, că ţara te vrea prost. Şi-mi întăresc convingerea că mass media (scrisă, radio, tv) îs de fapt o formă de intoxicare în masă.

    N-am de gând să discut despre prestaţia României. Şi nici despre modul în care Eurovision este de fapt un concurs cu substrat economico-politic. Ridic însă la fileu o altă întrebare: dacă România, prin absurd, ar fi câştigat… unde am fi găzduit concursul? Ah da… am fi dispus de 15 mil euro (sau mai mult) ca să vie nemţii să le arătăm noi cum să NU construiască în 7 luni minunăţie de locaţie…fin’că e mai importantă pauza de masă şi de citit “libertatea”!

  17. Wow! Eu sunt singura careia nu i-a placut Suedia?…Mie chiar nu mi s-a parut o melodie buna si tind sa-i dau dreptate lui Rzv, ca intr-adevar Eurovision-ul este un concurs cu substrat economico-politic. Mi-a placut Islanda f mult, si voce si instrumental, dar intr-adevar nu prea se preteaza pe ideea de “spectacol” care a cam dominat Eurovision-ul in ultimii ani.. M-am mirat, ca si multi altii probabil, de locul 2 acordat Rusiei. Ce naiba a fost aia? Eu inteleg ca a fost “inedit”, dar mai incolo de atat, zau ca n-a trecut. Si acum va rog explicati-mi si mie de ce Suedia (ca tara, ma refer). N-am pretentia sa spun ca “stralucesc” la politica in general, dar chiar as fi curioasa sa aflu ce interese politice sunt ascunse in voturile care au zburat toate catre duduia cu origini marocane, din cate am auzit.

  18. Ahh, ce mi-a placut Moldova anul asta.

    Dupa mine, cele mai tari piese din concurs au venit din Serbia si Macedonia!

    Romania, e buna piesa pe youtube si la radio, de party-party, dar nah, nu a fost ce a trebuit, vazand ce loc am ocupat!

  19. Ah, uitam sa spun, tipa asta din Suedia, are clare *apucaturi* de “Florence and the machine” in piesa si interpretare!

  20. itsfriday,

    pe mine tocmai de asta m-a fascinat loreen. Insa putea fii mai originala 😀

    PS: E gresit sa cred ca melodia Ucrainei (Be my guest) are tente gay? 🙂 . 😀

    Peace~!

  21. Ma miram eu sa nu existe un post pe aici cu Euphoria….chiar daca nu e declarata, ci doar “pro”, tipa e clar bi, cred ca sunteti de acord cu mine…si daca nu ar fi si as avea ocazia, sunt sigura ca as convinge-o sa devina 😉 Mie tipa mi se pare super din toate punctele de vedere, si faptul ca acum dupa atata timp inca se mai aude la noi la radio si ca a fost in topuri peste tot prin Europa zice multe…mesajul ei a fost stralucit, prestatia impecabila, aspectul de “vrajitoare” dupa cum spunea cineva pe aici mi se pare ca i se potriveste de minune…aveam nevoie de asa ceva si ma bucur enorm ca a castigat…fara sa exagerez, dar chiar mi-a umplut de bucurie zilele si de fiecare data cand o aud ceva creste in mine, e chiar ceea ce dorea: sa aduca bucurie oamenilor, cat mai multor oameni…superb, mai multe nu pot sa spun…

Comments are closed.

Vezi si...

Ghid TV 25 februarie – 2 martie

LUNI, 25 februarie AXN - ora 23.00 - Mai bine nu se poate (As Good as it Gets), SUA, 1997 Aceasta tragicomedie a adus atat personajelor principale, Jack Nicholson si Helen Hunt, cat si rolului secundar (Greg Kinnear) nominalizari la Oscar. Pelicula surprinde intersectia vietii unui scriitor cinic si...

Articole din aceeasi categorie