Acasă Homosexualitate Homosexualii se pot hirotonosi in Norvegia

Homosexualii se pot hirotonosi in Norvegia

969
1

Biserica protestantă norvegiană a decis vineri să autorizeze hirotonisirea homosexualilor, printr-un vot denunţat de mediile conservatoare, informează AFP. Hotărârea Sinodului general lasă la latitudinea instanţelor clericale decizia de a recruta homosexuali, fapt care nu garantează intrarea fără restricţii a persoanelor homosexuale în rândul Bisericii Luterane norvegiene.

Hotărârea Sinodului nu este decât o oficializare a unei practici deja existente de acceptare a homosexualilor în rândul preoţilor. În 2005, Biserica suedeză a luat act de existenţa preoţilor care trăiesc în parteneriate homosexuale, acordându-le binecuvântarea.

Ce parere aveti despre aceasta decizie a Sinodului? Stim ca sunt destui preoti care sunt homosexuali insa are importanta recunoasterea acestui fapt?

1 COMENTARIU

  1. da, are importantza pt habotnici care resping gayi taman fiindca vezi doamne totzi preotzii sunt str8 shi ar arata ca defapt peretzii bisericii nu sunt din aur, sunt shi ei tot din caramida, e doar o foitza de aur shi atat. shi ca orice perete pana la urma pica shi el 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here