No menu items!

Feedback la articole

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Am implementat un sistem prim care orice vizitator (inregistrat sau nu) poate sa-si exprime parerea legata de orice articol. Astfel, dupa cum probabil ca s-a putut observa, la finalul fiecarui articol, a aparut o caseta care va indeamna sa “votati” impresia generala pe care v-a lasat-o acel articol.

Vi s-a parut informativ, util, greoi, amuzant, plictisitor sau slab? Un singur click patratica corespunzatoare si that’s it!

Acest sistem este 100% anonim (nimeni nu poate vedea cine ce a votat), nu se poate vota de mai multe ori, voturile sunt exprimate in procente. Scopul acestui sistem de apreciere al articolelor este crearea unui sistem de feedback pe care fiecare autor îl interpreteaza după cum doreste. 🙂

Fiecare din cele 6 impresii este reprezentata de cate o culoare diferita, culori care vor forma un grafic orizontal deasupra celor 6 patratele. Culorile sunt complementare cu alte culori folosite pe site (logo, meniu, butoane).

🙂

66 COMMENTS

  1. Interesant feedback-ul pe care l-ai creat. Oricum omul isi cam spunea parerea despre un articol si prin intermediul unui comentariu din cate am observat. Doar ca se stia si cine era.

  2. Huh ? Mai devreme era 100% amuzant acum e 50 – 50 % amuzant cu informativ …
    hmmmmm 😀

  3. Mary, la alea bune, da. La alea mai putin bune, nu. 🙂

    Mie mi se pare ca e OK. Adica scrii ceva, si vezi ce parere au altii despre ce ai scris.

  4. Mda … la alea bune iti mai exprimi parerea si prin comenturi, ca doar e bun. Desi cred ca am vazut odata sau de doua ori si la un articol mai slabut un comentariu rautacios . Dar macar acum nu mai stie nimeni cine este … vede doar procentajul si culoarea :)) .
    Eh … si eu am fost unul dintre cei ce au votat 😀

  5. Baaa … hai ma Mary ma … ce faci ? Te dai de gol ? Ce o crede lumea acum despre tine ? Ha ?

  6. @Robert. Oricum sunt ferm convins ca vor mai aparea si critici sau pareri scrise in cadrul unui articol. Nu stiu daca omul se va rezuma doar la cele 6 categorii, mai ales daca are o parere, contradictorie, constructiva, sau rautacioasa.

    Dar, asadar si prin U mare … in momentul de fata mi se pare o idee stralucita.

    O alta idee interesanta ar fi ceva asemanator cu, curcubeul acela pe care l-ai facut tu cu articolele cele mai comentate. Sa fi facut ceva si aici . Un top al celor mai amuzante articole, plictisitoare, informative, complexe, proaste si utile articole .

  7. Lol nu :)) … am jucat eu prea mult Vampire the masquerade – bloodline cu Rasa Malkevian 😀 ! Daca ai jucat sau ai auzit de el ai sa iti dai seama despre ce vorbesc 🙂

    Lol si Maykei na intrat niciodata pe contul meu 😀 .

  8. Pai mie ca admin imi apare oricum statistica pe articole. Poate fac si o decernare de oscar-uri si zmeure de aur cadva. :))

  9. Baga acolo si premiu … o excursie ceva … ca doar vine vara 🙂 O vacanta de 2 persoane, undeva in ibitza ! Nu ar strica 😀

  10. N-am bani. 🙂

    In schimb facem asa: pentru oscar voi oferi premiu o noapte de neuitat cu mine, si pe post de zmeura, o noapte de neuitat cu Fetita (eventual il punem la bataie si pe Pipo, catelul lu’ Dani si Razvan).

  11. Ohoo … Stai sa vezi numai cata bataie o sa fie pentru premiul oscar si zmeurica de aur 😀 ! Ai sa ai de unde alege si tu si fetita !!!

  12. Minunata idee! Facebookerul din mine simtea demult nevoia de un astfel de feedback. Dar de ce nu se poate si alegere multipla? Nu exista articole informative si plictisitoare/amuzante?

    Uff, acum trebuie sa mai public niste articole proaste. Vreau neaparat inca o noapte (accept si zi) cu Pipo.

  13. mersi, prefer motanii.
    A, si un sistem de apreciere a comentariilor ar fi fain. Am vazut cateva comentarii care spuneau doar “idem comentariul anterior”. (doar un gand pt viitor, stiu ca esti ocupat si ca blogul nu-i toata viata ta)

  14. Ma, e bine ca cei care nu-s inregistrati sau care nu vor sa se inregistreze din io stiu ce frica sau lipsa de chef, pot sa-si dea cumva cu parerea. Mie-mi place si mi se pare util

  15. Cred ca acum cu aceast nou mod de joaca, ar fi corect ca se se puncteze si comentariile, nu de alta dar mai degraba ar fi interesant de stiut cum percep ceilati comentariile care nu le apartin, iar astfel ar vedea personal fiecare parerea celorlalti vizavi de ce si cum comenteaza.

    Ideea este buna doar atunci cand vrei sa faci competitie.
    Ne indreptam asa de mult spre sistemul american de competitie in care esti bun doar atat cat produci ceva care aduce bani daca se poate cat de multi, iar in clipa in care nu mai produci esti aruncat la gunoi fara parere de rau sau chiar cu scarba.

    Ai indrodus deja sistemul Karmei care de principiu trebuia sa transmita acelasi lucru. Sistem care s-a dovedit ineficient in a arata cu adevarat valoarea userului, fiindca masoara doar vechimea si acctivitatea pe blog, deaorece sunt si autori noi care spun lucruri interesante si nu sunt cotati asa cum merita.
    Noul sistem indreapta acest aspect, iar din punctul acesta de vedere e chiar benefic daca, nu ar crea problema competitiei.
    Nu spun ca competitia nu este buna, ea este tot ce poate fi mai bun pentru a excela in diferite situatii, insa trebuie obligatoriu sa se stabileasca niste reguli clare, sa nu depaseasca o limita a bunului simt sau sa se debaraseze de scrupule pentru castigul cu orice pret.

    Acum pe blog se scrie lejer, fara gandul ca esti in competitie si trebuie sa scri pe placul celorlati ca sa castigi cat mai mult procentaj.
    Una este sa scri de placere si pentru bucuria de-a impartasii celorlalti din experienta ta si alta este sa scri pentru a fi pe placul cititorilor ca sa te voteze pentru a castiga ceva.

    Trebuie atentie mare ca sa nu degeneram din a recunoaste meritele unuia sau altuia, intr-o competitie fara rost ce ar dauna mai mult prin invidiile/geloziile/frustarile/certurile/rautatilor ce ar decurge automat dintr-o competitie acerba.

  16. Da.. o.o Cred ca eu aici trebuie sa stau in banca mea.. Vroiam doar cineva care sa ma puna in tema cu blogul acesta, din moment ce sunt “newbie” si da as dori sa imi impart povestea cu ceilalti si sa aud si povestile celorlalti. Par destul de instabil la prima vedere dar ma consider o persoana buna la suflet :D. Off-topic da stiu.. Dar sunt nou-venit, scuze.

  17. Calin, pai dupa ce te loghezi in cont, mergi pe prima pagina.

    Pe partea stanga, sus, tre sa vezi ceva de genul:

    Si dai click pe mesaje private.

  18. @cristymaykei,

    Karma isi face foarte bine treaba, pentru ca inregistreaza activitatea noastra si punctele acumulate vor fi utile intr-o buna zi, cand o sa fac un mega concurs la care se participa numai cu punctele Karma. 🙂

    Acest sistem de feedback, l-am facut pentru ca fiecare autor, sa aiba o idee despre cum percepe lumea modul lui de a scrie articole. Poate vota oricine, la orice articol, deci e OK.

    Acum, normal, nu ma astept ca messengeriștii sa voteze ca si util sau informativ un articol scris de grid, de exemplu. 🙂

    Mai mult decat atat, vreau eu sa vad care e MOOD-ul general al blogului, user experience-ul si altele.

    Bineinteles ca n-o sa m-apuc acu’ sa scriu doar articole informative, utile si amuzante, ca oricum scriu cum vreau eu, dar e interesant de vazut cum percep altii ceea ce scriu.

  19. Am inteles Robert, insa ma tem sa nu se degenereze intr-o competitie neloiala care sa afecteze climatul de placere a intratului pe DarkQ.
    Sa nu se ajunga sa se scrie doar pentru vot.
    Poate sunt ingrijorat degeaba si bine ar fi sa fie constructiv fara resentimente fara rost create de o competitie, mai ales ca stiu ca esti fff ocupat si nu poti fi omniprezent pentru a indrepta lucrurile daca o iau pe aratura.

    Sunt convins ca TU nu o sa fi afectat de acest sistem, insa nu aceeasi incredere sau aceeasi parere pe care o am despre tine, o am si … in unii dintre ceilalti. Sper sa ma insel ca sa mearga totul bine.

  20. Karma intradevar isi face treaba bine, iar acum acest nou sistem regleaza si valorea unui articol data de cum este perceput de ceilalti.
    Asa se vede clar situatia, chiar si in cazul cand un autor scrie o singura data pe DarkQ ceea ce mi se pare corect, iar astfel noul autor se poate simtii incurajat sa contiunue sa scrie, ceea ce este iarasi bine. Important este sa nu se ajunga sa se scrie doar pentru a capata voturi.
    Iar votul comentariilor chiar cred ca ar fi ceva special, fiindca sti si TU, ca se intampla ca un comentariu sa fie mai bun ca articolul in sine, iar daca vrei sa vezi cu adevarat corect 100% MOOD-ul general al blogului, user experience-ul si altele si comentariile ar trebui votate.

  21. Pai daca cineva scrie numa pt voturi mai bine nu mai scrie deloc, zic.

    Daca imi vine in minte o metoda geniala, o s-o implementez, candva si la comentarii.

  22. nu consider ca e o functie buna atata timp cat nu are buton de disable. eu nu vreau sa-mi stiu feedbk-ul. asta este si ideea redactarii anonime.

  23. Ce-i cu teama asta de competitie neloiala? Ce-o sa se intample, o sa se suga p**a pt voturi?! O sa se face demascari in direct? Eu am impresia ca-i blog de oameni seriosi, nu de nebune (pentru care exista moderatori si administratori).
    Si daca cineva scrie pentru voturi care-i problema? Daca asta il face sa scrie bine, nu vad de ce ne-ar deranja motivatia lui.

  24. Asa s-a isterizat lumea si la implementarea sistemului de Karma…cred ca nu mai e nevoie sa spun daca au avut dreptate sau nu.

  25. Io m-am mai temperat, ca in trecut explicam la fiecare in parte ce si cum. Ideea din spatele acestui sistem de apreciere este aceea ca eventual noi, ca autori, ne putem face o idee (in limitele bunului simt ca nu ma astept acum ca cineva sa aprecieze un text pe care nu il poate intelege ca si util) despre ce simt cei care ne citesc articolele.

    Nu e vorba de concurenta sau alte prostii ca vorba lui Alex, nu suntem scolari.

  26. Gaybriel, acum ti-am văzut comentariul. Da, sa stii ca am intalnit multa lume careia ii este frica sa comenteze. Zici ca DarkQ e ca alea 3 vrajitoare din Stardust. Sau le e rusine. 🙂

    Smog, teoretic s-ar putea. Dar e prea complicat. Vedem. Lipeste si tu leucoplast acolo unde e votarea si it’s done. :p (scuze ca nu ti-am raspuns la tel dar odata dormeam si cealalta data nu mai stiu, dar tot ceva de genu. Vb zilele astea, doar sa ma eliberez putin din treburi)

    Schwep, deci tu vrei util sau complex? Sa fac o lista macar.

  27. @Robert pentru că tot ai adus reforma asta, propun să mai faci o secţie pentru noi, junii neexperimentaţi -youngsters, pentru a putea facilita accesul la informaţiile considerate importante, sfaturi de la copţi sau chiar peripeţiile unora ca noi, asta vis-a-vis de articolele scrise recent de tine.

  28. Îi bună ideea, doar că lipsește un buton. Nu, nu ăla de LIKE, deși despre cam așa ceva îi vorba. Poate un buton de WOW sau de EMOȚIONANT ar fi util. La limită, cel de-al șaptelea buton ar putea fi numit INCLASABIL. Că doar sunt șapte culori în curcubeu. Chiar dacă arcul de cerc nu se închide, trebuie marcat cumva și locul gol…

    😎

  29. Robert,

    Merge și util și complex și chiar multiplex (f…t și supt concomitent!?). Depinde de talent 🙂

  30. Foarte tare!
    Articolul despre feedback la articole este primul în topul feedback la articole( comentarii adică)…

  31. grid, numa’ 6 culori are curcubeu’ acesta…. am schimbat INFORMATIV in WAW caci limita dintre UTIL si INFORMATIV nu e una foarte clara (daca e informativ e si util…).

    Schwep, da’ ce esti ma, ceva contorsionist? 🙂

    Smog, OK.

    CM, se cheama feedback la feedback. 🙂

     

  32. Informativ: ” liliacul cu trei degete care trăieşte în Peştera Qatepuilahetl din bazinul Orinocco emite nişte suntete identice cu ale motorului mixerului Phillips model 45kx când bate albuş de ou de Kakadu”

    Util?

  33. Wow deja au aparut schimbari :)) … Hmmm totusi Robert … care mai e diferenta intre Amuzant si WOW ? Totusi ca sa dai un WOW … articolul acela chiar trebuie sa aduca ceva nou in atentia noastra care intradevar sa ne faca sa zicem WOW si nu amuzant …
    Nush asta e parerea mea .

  34. eu altceva spuneam. Dacă e informativ e şi util spuneai tu, iar eu am scris un articol informativ , apoi întrebam retoric dacă este şi util.

  35. Pai asta zic si eu Robert, articolul chiar trebuie sa fie asa ca sa zici asta 😀 . Eu sunt curios de aparitia unui asemenea articol care sa ma faca sa zic WOW 😀 .

  36. CM, normal ca sistemul nu e perfect, nu are cum. Avand in vedere ca sunt doar 6 botoane (nici n-are sens sa avem 1 milion ca nicmeni nu sta sa le parcurga pe toate) nu am cum sa creez decat 6 stari. Nu cred ca e cazul sa facem mai multa valva decat e cazul, dupa cum am mai zis, aceste aprecieri sunt simple… aprecieri menite sa aduca un fel de “Ce cred altii depsre ce scriu?”.

  37. Eu ma gandeam mai degraba la Interesant inloc de WOW ! Nu stiu … dar pentru mine wow trebuie sa fie ceva foarte tare incat sa ma impresioneze .

    • Pai da, dar interesante is toate pana la urma… trebuie sa fie ceva desupra la Util… ceva gen awesome, super misto, extraordinar…

  38. Arata foarte bine sistemul de notare. Numai ca daca le aduni iti da 98%, sau poate ca afiseaza doar numerele >=1…

    Cred ca un sistem de quote la comentarii ar fi destul de util.

  39. Lithium, sigur nu stie sa dea cu virgula si valorile trebuie sa fie intregi. reparam, daca e ceva de reparat, np. 🙂 Merci de observatie.

    Faza e asa: de exemplu, daca un articol are 2 voturi asa, si doua asa, va fi 50% si 50%.

    Dar daca are 1, 1, 1… va fi 3×33%. Si pe calculator, daca imparti 100 la 3, e 33,3333333 si daca inmultim, da 99,99.

    Deci, depinde. dar teoretic, pe masura ce se acumuleaza voturi, trebuie sa fie cat mai aproape de 100.

  40. @Lithium: Ma intreb cat de plictisit trebuie sa fii ca sa observi lucrul asta :))

  41. Chiar ma pregateam sa spun si despre votarile comentariilor, pana cand am citit comentariul lui cristymaykei si i-am dat dreptate. Pe de alta parte, chiar simteam nevoia sa apas butonul de + pentru apreciere si – pentru dezacord. Ar fi fost distractiv sa creasca karma cu +1 la fiecare vot pozitiv si -1 la fiecare vot negativ. Si aici ma refer numai la comentarii!

    Exista un forum care are un astfel de sistem si nu mi se pare ca e o idee atat de rea, desi unii membri au protestat si au cerut sa li se ia punctele adunate in ideea de a arata inutilitatea acestui lucru. Astfel am ajuns sa vad useri cu minus zece mii in timp ce unii, cu plus doua mii, au ajuns banati… Deci nu e un sistem care sa arate valoarea userilor (prin urmare, nu ar “indemna” la competitie), ci mai degraba activitatea acestora, perceptia altora despre ei.

    Doar cateva ganduri. 🙂

    • Queeditch, dupa cum spuneam mai sus, trebuie sa aveti incredere in mine. O relatie fara incredere nu e o relatie. Promit sa nu calc stramb. 🙂

Comments are closed.

Vezi si...

Fara idei…

Este ora 2:00 dimineata si nu am  somn. Desi am fost la servici azi, somnul nu ma ia. Poate ca de ce am dormit de amiaza, nu stiu de ce... In ultima perioada, viata mea, s-a decurs cam in urmatoarele etape: Urma sa ma duc in concediu, lucru pe care l-am...

Articole din aceeasi categorie