No menu items!

Dispute intre poponari legate de Gala Premiilor Gay 2008

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Dupa cum v-ati prins, Gala Premiilor Gay 2008, care urmeaza peste aproximativ o luna, s-a bazat in toti anii pe un sistem de votare online, prin care vizitatorii isi puteau vota favoritii.

Ieri sistemul de votare a fost oprit deoarece:

Vroiam sa va scriu si eu ca a inceput votarea pentru Gala Premiilor Gay. Insa aceasta a fost oprita. Poll-ul a fost fraudat de doua ori timp de doua zile si bombardat cu zeci de voturi simultane pentru aceiasi candidati. Toate aceste voturi, potrivit IP-urilor, vin de la Iasi si au ca preferinte: suntgay.ro ( un site din… Iasi); Tudor Kovacs, Accept si Radu Afrim.

Sursa gayincluj.

Intr-adevar un sistem de votare teoretic este unul corect, deoarece se poate vizualiza IP-urile de unde se voteaza.

Insa, in unele segmente imi dau seama ca votarea nu isi are rostul, exact din motivele pentru care unii au incercat sa fraudeze sistemul.

De exemplu, categoria unde blogul meu a fost nominalizat (“Cel mai bun blog gay al anului”) este intens discutata in diverse locatii ale blogosferei gay.

Nu aveam in intentie sa ma amestec in cacaturi mai urat mirositoare decat cele cu care ma confrunt zi de zi, insa vreau sa aduc putina lumina asupra anumitor aspecte care “scapa” majoritatii.

Toate site-urile, blogurile au sisteme de contorizare a diferitelor aspecte care sunt mult mai mult decat o votare. La ce ma refer?

Numarul de vizitatori/zi sau luna si an (in anumite cazuri);

Unele bloguri au 500-700 vizitatori/zi in timp ce altele abia daca au 100.

Autoritatea si rank-ul pe technorati.com;

Cel mai tare sistem de apreciere al unui blog, cu cat autoritatea unui blog e mai mare, cu atat acesta este mai bun.

Timpul mediu petrecut de un utilizatort pe site-ul in cauza;

Nu e acelasi lucru daca un utilizator sta 10 secunde sau 5-10 minute pe un site.

Numarul si calitatea articolelor scrise;

No comment, prietenii stiu de ce. Mie nu imi place OTV-ul.. 😛

Frecventa articolelor;

Unii posteaza o data pe luna, altii in fiecare zi sau din doua in doua zile. E foarte important acest aspect

Diversitatea subiectelor abordate;

Aici iarasi e poveste lunga… nu poate fi comparat un blog unde se arunca 3 embed-uri din Youtube si 5 poze cu pule sculate cu altele care discuta cu si despre comunitatea LGBT.

Numarul total de backlink-uri (link-uri catre site, din surse externe);

Cel mai transparent sistem de votare, pe aceasta se bazeaza si google-ul in momentul in care afiseaza o pagina inaintea celeilalte. Daca tehnologia Google considera ca un site merita sa fie primul pentru diferiti termeni de cautare… what else?

Rank-ingul pentru cuvinte cheie relevante pe google.ro (gay, gay romania, gay blog, blog gay);

Propun cateva cautari pentru cei interesati.

Pana la urma nici macar nu este nevoie ca cineva sa imi spune “ce si cat” e DarkQ. Eu stiu, altii stiu si asta e tot ce conteaza. Nu ma ocup de ieri de site-uri astfel ca stiu sa apreciez foarte bine cat de bun este un site.

In functie de aceste valori trebuia sa se decida (cel putin pentru acesta categorie) care este cel mai bun blog. Asa ar fi corect si 100% transparent in conditiile in care fiecare webmaster pune la dispozitia organizatorilor si vizitatorilor awstats-ul (sistemul de contorizare).

Ce ne tot cacam pe noi cu voturi si discutii inutile?

Apoi un blog serios nu este facut pentru a primi cat mai multe nominalizari si premii. Un blog este facut pentru cei care il citesc. De aceea nu inteleg marea tevatura legata de Gala Premiilor Gay 2008…

Voi ce parere aveti? 🙂

PS: petryk, da… ai votat pe degeaba. 🙂 Asta e, se intampla si in viata de zi cu zi.

ca veni vorba de votare, o puteti face si mai jos, bifati preferatul apoi click pe VOTE:

28 COMMENTS

  1. Britney Spears a avut cel mai prost an din viata ei si cu toate astea a luat primele ei premii MTV din cariera ei….
    VOTAREA este singura modalitate prin care poti detasa pe cineva si pentru cat de faimos este la momentul respectiv. Tehnicalitatile descrise de tine isi au rostul pentru adsense si nu pentru cititorul de rand pe care nu il intereseaza ce rank ai. cati vizitatori ai si pe ce cuvinte apari la cautare….
    Perioada in care s-au putut trimite nominalizari la toate categoriile de premii a fost tocmai pentru a delimita pe cei care au fost amintiti o singura data de ceilalti. Daca s-ar lua in considerare numarul de vizitatori pai asta daca vrei o faci prin anumite metode si poti sa ai un singur post pe blog de genul “vrei s-o vezi pe Mihaela Radulescu goala?”
    This is my humble opinion.

  2. VOTAREA este singura modalitate prin care poti detasa pe cineva si pentru cat de faimos este la momentul respectiv…

    Asa o fi?

  3. pai da tizule. la orice premii se voteaza printr-un fel sau altul. Nu fac comparatie cu premii gen Oscar sau MTV dar si acolo se voteaza.
    Daca nu atunci esti faimos si te mandresti cu ce rank ai cati cititori ai sau cati bani ai castigat….eact ca si in orice bussiness. Si atunci se face un TOP.
    Dar degeaba e Madonna cea mai bine vanduta artista ca tot concureaza la premii pe baza de VOT….

  4. Scuzele de rigoare, eu vorbeam de calitate si nu de faima. Uite, si OTV-ul e faimos intr-o nisa preocupata de moartea Elodiei.

    Uite de exemplu… la “Cel mai bun drag queen al anului” ce e mai important… cea mai faimoasa sau cea mai tare dpdv al calitatilor de drag queen?

    In fine sunt niste diferente de nuanta, dar pentru a incheia disensiunea de opinii, VOTAREA sa traiasca. Cine sa traiasca? VOTAREA. 😛

  5. ah de Elodia de la PSI se vorbeste la OTV? Noah bine ca stiu si io:) Nu am TV in casa si de aia nu stiu….te rog nu imi trimite link cu OTV online ca nu ma intere:))

    Ai ridicat insa un aspect interesant ce inseamna de fapt cel mai BUN/cea mai BUNA….blog, drag-queen, melodie etc…

  6. Interesanta capcana gandita de tine, Robert (Cluj)! Si ingenioasa, deopotriva!
    Pai…sa incerc eu un raspuns, asa, la repezeala: Elodia e un fenomen similar lui Mihai Hossu, doar ca tine de o altfel de competitie…

    • Salut, ce poti sa faci?
      Eu lucrez in franta si sunt din romania
      O sa mai criu aici! Super tare blogul asta!

  7. Si pentru ca tot “evoluam” sub un titlu extrem de generos :-), ma gandesc sa semnalez faptul ca orice confruntare de idei, atata vreme cat se mentine in limitele decentei, nu poate fi altfel decat constructiva, punandu-se in slujba cauzei pentru care militeaza.

    In sensul acesta, mica “galceava” iscata (nu din senin!) nu face decat sa lanseze in eter noi intrebari interesante, cum sunt cele pe care tocmai le-ai ridicat, Robert (Cluj)…Este sau nu mai importanta calitatea decat cantitatea? Valoarea decat faima? Primeaza abordarea obiectiva sau cea subiectiva (a se citi “comerciala”)? Si care dintre cele doua este calea cea mai rapida catre succes? Ce alegem: calea facila sau calea (mai) dificila? Intrebari retorice, fireste…

    “Pe lista de nominalizati exista bloguri gay de diverse “orientari”. Bloguri nervoase, bloguri mature, bloguri clujene, bloguri facute pentru castiguri mai mari la adsense….Diversitatea e buna pana la urma:)” – chiar asa si este, aici ai extrem de multa dreptate!!! Si, din aceasta perspectiva, si pentru ca, printre altele, e indeajuns loc sub soare si sub CURCUBEU, eu socotesc ca e un semnificativ pas inainte faptul ca in acest an peisajul blogosferei gay romanesti s-a diversificat considerabil…acum, practic, exista “de toate pentru toti”, abordari pentru toate preferintele si gusturile…Competitia nu face decat sa “netezeasca” usor cararile progresului. Cine opteaza pentru stagnare ori pentru regres, e problema lui si alegerea lui! Iar cine opteaza pentru competitie (ca facilitator al progresului) e iarasi alegerea lui! In acest din urma caz, drumul e (ceva mai) greu si presarat cu inerentele obstacole ce tin de rezistenta la schimbare, barierele de mentalitate, minusurile educationale, nevoia imperioasa de succes facil etc. etc…..toate acestea fiind, in fapt, la modul general, tare ale unei societati aflate intr-o mult prea indelungata tranzitie…

    Cam asta-i tot. Pe moment. Vorba poetului: “lumea-i cum este, si ca dansa suntem noi”…

    Numa’ ca putem fi si altfel…doar ca asta presupune un strop de efort, un pic de rabdare, o bruma de incredere si credinta ferma ca toate cele de mai sus nu-s tocma’ in zadar!

  8. Robert (Cluj) :-)))) Ei, vezi ce se intampla atunci cand privim lumea doar dintr-un singur punct, iar acel punct se constituie in punctul nostru de vedere?

    Uite, eu spre deosebire de tine, nu am tocma’ certitudinea ca TOATE femeile si TOATE bulangioaicele sunt doamne! Or fi fiind, si intr-o categorie, si in cealalta, si asa…si asa…tocmai pentru a asigura diversitatea!

    Tot la fel cum, dintr-un punct de vedere privita, Elodia poate fi considerata o scursura, iar dintr-un alt punct de vedere privita, ea poate fi considerata un fenomen mediatic (bine gandit si bine pus la punct!) pentru a aduce castiguri semnificative de audienta de la o categorie de public insetat de can-can si de senzational.

    Cu Mihai Hossu pesemne ca tot la fel stau lucrurile: o fi fiind si el, poate, tot un fel de scursura… insa o “scursura” indeajuns de abil exploatata, adica o “scursura” devenita utila…

    Tocmai de asta cred si eu ca subiectul “de ce e bun ce e (considerat) bun?” merita oleaca dezbatut. Nu de alta, da’ e limpede pentru toata lumea ca Mihaela Radulescu (cu sau fara chilotii rosii din campania anti-tutun) vinde, ca Elodia si Mihai Hossu captiveaza, ca Madona incita si Britney (nemaiavand aproape niciun alt argument la indemana) induioseaza…Toate astea sunt, intr-un fel sau altul, fenomene de masa. Si, cand vine vorba despre asta, e limpede, “sonoritatea” conteaza. Ce ne facem insa cu “muzicalitatea”? Ea mai are oare pentru noi vreo semnificatie?

  9. Bleumarin~

    Muzicalitate exista, insa ma tem ca uneori nici asta nu e indeajuns. Mai trebuie ceva… (nu am identificat inca ce anume). 🙂

    Petryk~

    Ce? Somn? Ia facliile si hai sa mergem sa facem o campanie publicitara. Apropos, vom da la oameni banane. Si cate o portocala. Apoi incepem cu umbrelele, sepcile, brichetele, plase de plastic. 😛

  10. Yo nu am carnet “Membru de Partid” 😛 daca imi faci unu ma inrolez in armada ta, dar
    caci e un dar 😀 sa am 50% reducere la cotizatia lunara pe viata 😀
    Si cine stie acolo ceva marunt un post de comandant de pluton 😛

  11. tema de casa ( gandit )
    ce inseamna pentru tine acest premiu.
    sau ce inseamna pentru tine sa nu primesti acest premiu ?
    porneste de la ( re ) actiunile intreprinse spre motivatia aflata dupa perdeaua de cuvinte si slogane.
    fa-o pentru tine .
    nu pentru altii.

  12. Eric:

    Nu e vorba de niciun premiu. Gala Premiilor Gay e un eveniment unde o mana de oameni incearca sa faca si altceva decat se face in mod obisnuit. Daca ar fi fost sa se ia la sange niste chestii legate de comunitatea LGBT din RO, jurizari serioase, publicatii, reviste, oameni… ar fi fost poate ceva mai condimentata toata treaba.

    Am mai zis-o de cateva ori, DarkQ e o chestie colectiva unde mai multi oameni au scris, comentat, dezbatut diverse subiecte de-alungul vremii. Fiecare blog merge pe o anumita nisa, toate sunt bune pe nisa lor. Cu sau fara “premiu” DarkQ a fost si va fi cam la fel, eu si altii vom fi la fel.

    Apoi pentru mine DarkQ reprezinta un soi de jucarioara draga (as minti daca as spune ca nu am investit ceva suflet in acest blog), pe care mai pun mana atunci cand am timp. Raportarea mea la “premiu” (a se citi glilimelele ca atare) este una… aproape indiferenta, insa din anumite motive mi-am propus sa intru in “hora”. Recunosc, atunci cand sunt provocat pe diverse domenii, cu precadere acolo unde stiu ce pot, pot darama orice in calea mea sa dovedesc ceva. Asa, for fun.

    Petryk:

    Haa? Ce membru de partid? Uite sa punem de-o “miscare”, pe drum de seara, hahahaha:

    PS: Dupa ce votezi primesti si Carnet de ALERGATOR. E bine asa? 😛

  13. Daca nu dai doi bani pe premii si votare de ce nu refuzi nominalizarea?
    sau de ce nu refuzi un premiu?
    Se cheama ‘coloana vertebrala’ chestia asta…

  14. altul_amuzat~

    A fi nominalizat e o onoare. Inseamna ca refuzi dorinta celor care te-au nominalizat si in caz nu sunt organizatorii premiilor ci cititorii nostri.
    Sursa: robertcluj.blogspot.com

    petryk:

    🙂 Iesim fara pancarte de acesta data.

  15. ROBERT intrebarea nu se adresa doar tie .

    p.s.
    for the record , i like your mind VERY much.

  16. Eu citesc blogul asta frecvent. Defapt…e singurul bagat in iGoogle. SI chiar ar fi frumos sa castige dark.net pentru ca e printre putinele bloguri unde se pune suflet… Blogul meu e un hobby pentru mine, un mic experiment. Si nu e concurent cu niciunul din cele nominalizate. Cum spunea Robert…fiecare este pe o nisa. Si ce am remarcat este ca blogurile nominalizate sunt printre putinele care publica articole noi zilnic sau odata la cateva zile. Am un blogroll generos si ii trec pe toti acolo. Culmea este ca verific din cand in cand si ce au mai scris. Ei bine, multe bloguri sunt moarte demult. Asa ca pentru mine Gala asta a premiilor gay este un semn ca noi suntem vii :)) ca bloggeri

Comments are closed.

Vezi si...

Articole din aceeasi categorie