No menu items!

Ce a scris Banateanul despre lumea gay timisoreana?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Am pus laba pe ziarul care a scris despre Sauvage, clubul gay din Timisoara. Am scanat pagina cu pricina si am optat pentru OCR (Optical Character Recognition) pentru o parcurgere mai simpla a continutului articolului. In continuare aveti tot articolul, asa cum a aparul in “Banateanul” din 31.12.2007:

“Sunt “altfel” si le place sa se distreze. Peste doua sute de petrecareti ai comunitatii gay & lesbian din Timisoara se intalnesc, saptamana de saptamana in clubul timisorean “Sauvage”, din Piata Libertatii. Pentru a le rasplati fidelitatea, clubul le-a pregatit un Revelion plin de surprize.

36 de ore de fun

De mai bine de doua saptamani, timisorenii inscrisi pe portalul gayromeo.com au inceput deja sa primeasca invitatiile pentru petrecerea dedicata Anului Nou. “Clubul Sauvage se va deschide incepand cu ora 21, dar invitatii vor veni ceva mai tarziu”, a dezvaluit Gabriela, administatorul clubului. Barmanul Cosmin Elcean spera ca petrecaretii vor ramane si in zori: cele mai reusite petreceri sunt cele care rup barierele timpului. La petrecerea care a aniversat un an de la deschiderea clubului, petrecaretii gay au dansat timp de 36 de ore. Pentru ca distraetia sa fie si mai mare, de Revelion nu vor lipsi concursurile si evenimentele surpriza. La alte petreceri, a dezvaluit Gabriela, “dansul cu portocala” si concursul de baut shot-uri – pahare cu 40 de ml de licoare tare, de obicei tequila sau vodca – au facut furori. Prima proba presupune ca perechile sa se miste in ritmul muzicii fara sa scape o portocala pe care partenerii o tin strans intre ei. “Cu shot-urile, unul dintre parteneri este legat la ochi si il tine pe celalalt in spate. Al doilea este legat cu mainile la spate si trebuie sa bea shot-ul oferit de partener”, a explicat Gabriela.

“Cosmina Pasarin”

Pentru noaptea de Revelion, cei de la club au decretat ca tinuta nu este obligatorie. Chiar daca un accesoriu bine ales sau un travesti reusit poate insemmna unori chiar sarea si piperul party-ului. Desi nu ii sta in fire sa poarte haine femeiesti, barmanul Cosmin Elcean a reusit sa incinga atmosfera la o petreecere tinuta la inceputul lunii, cand si-a facut aparitia costumat in… Cosmina Pasarin. “Personajul nu l-am ales eu, ci aceia care mi-au dat aceasta porecla”, admite timisoreanul.

165 de lei este pretul unui Revelion petrecut in sanul comunitatii gay

Fara sa stie cum si-a propus fiecare dintre membrii comunitatii gay din Timisoara sa intampine noul an, Cosmin banuieste ca tinuta de club va fi cea preferata. “Depinde de gustul fiecaruia. Eu, personal, sunt un adept al jeansilor, mai putin pantaloni sau camasi de stofa”, a dezvaluit Cosmin. Barmanul crede ca din tinuta celor mai indrazneti nu vor lipsi nici paietele sau acceesoriile “funky”.

Fara manele

Cu cateva zile inainte de sarbatori, administratorii clubului inca mai dezbateau problema meniului de Revelion. “Am optat pentru bufetul suedez, pentru ca e mai potrivitintr-un club. Vom avea sarmalute, chiftelute, salate”, a dezvaluit Cossmin Elcean in toiul pregatirilor. Ca pret, un meniu costa 165 de lei. Cei care si-au rezervat deja locuri inainte de Craciun au beneficiat de un discount de 15 lei. Cat despre muzica, acesta incearca sa acopere cat mai multe gusturi, de la house, pana la R’n’B si retro. Un singur gen lipseste la petrecere: “Aici, in club, am stabilit ca nu se vor asculta manele”, a precizat Gabriela.

Iesirea in lume

In opinia lui Cosmin Elcean, revelionul in club ar fi un prilej cat se poate de bun pentru ceea ce in lumea gay se numeste “coming-out”. Mai exact, momentul in care un tanar sau o tanara decide sa iasa in cluburi pentru a socializa cu persoane de aceeasi orientare sexuala. Decizia nu este usoara, insa poate insemna trecerea de la singuratate si suferinta spre o viata cat se poate de plina.

“Nu stiu cum e la altii, dar stiu cum a fost la mine. Am intrat intai pe net, pe portalurile de gay. Mi-am facut cunostinte, prin ele alte cunostinte si am prins curaj, povesteste Cosmin. In clubul la care lucreaza, a dezvaluit Cosmin, a mai fost martor si al unui tip diferit de “coming-out”: acela in care persoanele hetero si gay-friendly care vin cu prietenii la petrecerile gay ajung sa admita ca, la randul lor, nu sunt chiar atat de sigure in ceea ce priveste propria seexualitate.

“Pentru partea masculina”

Pentru cei care se intreaba care sunt cadourile cele mai pootrivite de sarbatori pentru un prieten gay, Cosmin a dezvaluit ca accesoriile, bijuteriile si hainele de firma sunt cele mai indicate. “Unii ofera jucarii sexuale. Eu, unul, nu as face cadou asa ceva”, marturiseste Cosmin Elcean. Daca ar fi sa-i ofere ceva unui prieten travestit, barmanul de la “Sauvage” nu va alege, cu siguranta, o peruca sau cosmetice: “As face un cadou mai degraba pentru partea sa masculina, ceva ce poate purta tot timpul. Personal, prefer cadourile folositoare si care tin cat mai mult timp, ca amintire”. La capitolul bijuterii, timisoreanul a precizat ca “trendy” sunt bratarile din cauciuc, cu aplicatii de argint, aur alb sau platina.

Guest star … Fernanda!

In 2007, Timisoara si-a adjudecat un titlu national de Miss. Norocoasa castigatoare a fost Fernanda, un transsexual care a concurat in clubul clujean “Be an Angel” cu alti 12 travestiti din toata tara. Timisoreanca si-a asigurat cea mai inalta treapta a podiumului in momentul in care a aparut pe scena purtand o superba rochie impodobita cu cristale Swarovsky. “Frumoasa” este o prezenta obisnuita la petrecerile care au loc la fiecare sfarsit de saptamana In Piata liibertatii. In viata de zi cu zi, Fernanda este asistenta medicala, iar pentru a-si pastra lool-ul de Miss cheltuie lunar aproximativ 900 de euro pentru intretinere, articole cosmetice si haine de firma, slabiciunea ei.

Din Frankfurt inapoi la Timisoara

Pentru Cosmin Elcean, acesta va fi primul Revelion all-gay petrecut in clubul timisorean. Luucreaza in spatele barului din Sauvage din aceasta vara. Expeerienta acumulata In cluburile gay din Frankfurt i-a oferit referintele perfecte pentru a deveni maestrul de ceremonii pentru petrecaretii “queer” din Timiisoara. Chiar daca, o recunoaste chiar el, premisele erau putin altele la Frankfurt.

“Imi amintesc ca Intr-o noapte de Revelion era nebunie totala in clubul in care lucram. Mi-a luat o jumatate de ora pentru a traversa clubul, atat era de aglomerat”, povesteste timisoreanul.

Daca la Frankfurt, spune Cosmin, comunitatea gay avea parte de protectia autoritatilor, in clubul de la Timisoaril oaspetii nedoriti sunt tinuti afara cu ajutorul bodyguarzilor. “Am avut parte si de neplaceri in unele seri din partea unor hoomofobi, dar le-am rezolvat fara multe complicatii”, isi aminteste Cosmin, care asteapta cu nerabdare Revelionul.”

19 COMMENTS

  1. aha. bon… am inteles cum e aia cu shoturile – ma rog, aproape. da’ aia cu portocala cum e? io tin minte ca trebuia s-o tina cu fruntea, pe vremea mea. da’ acuma s-o mai fi schimbat moda… ma edifica si pe mine cineva?
    si daca suntem aci… poate imi spune cum e si cu shoturile alea: unu’ in fatza, altu’ in spate… nici nu mai stii pe unde esti… veery confusing :))))

  2. poi asta e shi ideea ….veeery confusing ….:)):)) cine stie ce iasa pana la urma ….:)):))

  3. hmmm… mai da’ de unde are fernanda/fernando asta 900 de euro??? care mai e si asistenta pe deasupra!
    nu cumva o avea doar uniforma de asistenta??? pentru “pacienti generosi”???

  4. Raulito: Esti delicios, chiar daca nu ai poza la avatar.

    Dr. Paul: Te rog frumos sa nu subestimezi sistemul sanitar romanesc, da?? Este leafa de marinar, buei, ce stii tu? Hehehe

    Senseless: Pune dracu’ spatii cum te-am invatat ca la anu’ nu mai participi la Miss, da??? Daca vrei rochia din canari galbeni (aia care is pe cale de disparitie in Kongo), stai cumintel si pune semne de punctuatie ca doamna invatatoare se supara si nu te incheie. Doar nu vrei sa ramai corijent inainte de vreme?

  5. Robert: Nu mai fi rau cu copii:)

    DR. Paul: Fernanda cheltuie oricat, numai sa fie cat mai frumoasa, te rog inca mai este Miss, si cum sa se prezinte asa in fata fanilor ei, PAROL:)

  6. @robert> pei atunci ia sa intru si io in contacte cu fernanda asta… poate ma angajez si eu acolo. daca ansestenta are 900 de euro… iti dai seama cat o lua doctoru’???? sign me up right away!!!

  7. Dr. Paul: Nu stiu… cat o lua. Insa poti incerca. Ceea ce e de retinut este ca inainte de a atenta la job, trebuie sa iesi Miss. Asa ca…

  8. pai si ce? n-am io fatza de miss??? acu’ o trebui sa-mi gasesc si rochie, nu? un discurs despre “world peace” tre’ sa gasesc… si sa vedem ce sa fac pentru “talent show”… vreo idee??? ;;;)

  9. robert,mai trimite-mi o data linkul acela care are leg cu poza de la avatar:))

  10. felicitari kabala, felicitari alion, felicitari bianca sunteti adevarati… jur. abia astept sa ne revedem. arabella

  11. am fost de curand, in club Sauvage.Pana sa ajung acolo nu ma gandisem cat de dura este societatea impotriva comunitatii gay si cat de ”complicata” poate fi viata lor din cauza asta…mai mult sau mai putin,in fine…Am tot auzit cum ca multe persona gay,lesbi,bi isi aduc amici care sunt hetero, in club si acestia incep sa aiba dubii in ceea ce priveste orientare lor sexuala…eii nah! eu sunt hetero,nu mi s-a intmaplat asta…dar conteaza asa ceva???ca unii sunt confuzi,ca altii sunt deja gay sau ca nu o sa fie niciodata ??NO…la urma urmei suntem oameni,indiferent de orientarea sexuala…Cred ca oamenii traiesc cu impresia ca daca se impotrivesc o sa fie cat mai putini gay sau o sa revina totul la ”normalul” lor…GRESIT…de parca ar putea controla ei sexualitatea altora…si uite asa se ajunge la numeroasele conflicte…
    Senseless:am o curiozitate…esti gay,bi…sau?

  12. Ella, Senseless e un “ghei” veritabil, 100%.

    Normal ca daca un hetero merge intr-un club gay nu se va “transforma” inntr-un “vreau CUR”. Bine, nu e eexclus nici 100%.

  13. fratzilor, stie careva cum e cu shoturi pe perechi? mai exact tequila in 2>:)…:P

  14. Unu tu unu io unu io unu tu unu io unu tu unu tu unu io unu io unu io ca tu nu mai poti 😛

Comments are closed.

Vezi si...

Sunt gay de cand ma stiu

Axel writes: Salut. Chiar acum am dat peste acest blog pe care inca n-am apucat sa-l studiez cu atentie, desi, in mare, am vazut cam despre ce e vorba... Nu stiu daca sa numesc toata chestia asta pe care o voi posta - act disperat sau nu, insa niste pareri...

Articole din aceeasi categorie