Acasă Romanian gay Despre noi…

Despre noi…

983
2

Cu putina vreme in urma ma gandeam la un subiect: suntem noi, reprezentanti ai comunitatii GLBT din Romania, cei care discriminam ori cei care suntem discriminati? Si, daca discriminam, oare aceasta atitudine nu se transpoleaza automat si in interiorul propriei noastre „familii”, intre noi gay-ii, lesbiene, bisexuali si transgenderi?

Nu pot sa gandesc ca si o lesbiana, bisexual ori transsexual. Nu imi permit sa „traduc” trairile interioare lor. Atat timp cat imi traiesc scurta experienta terestra ca si gay! Dar, pot sa incerc sa explorez strafundurile OM-ului, cu deosebire al celui frustrat, al celui caruia i se impun anumite norme sau conduite sociale, comportamentale, culturale, etc., al celui caruia refuza sa accepte normalitatea altora guvernand propria sa perceptie de normalitate.

Adevarul este ca, doar asumandu-ti o anumita doza de curaj nebun, de o motivatie puternica si sustinuta, de o responsabilitate constientizata si, mai ales, de o auto-evaluare si auto-acceptanta, vei putea sa explorezi, sa-ti satisfaci curiozitatea, sa-ti propui scopuri, sa te realizezi cu minimul de efort, sa eviti dificultatile, sa prevezi,sa inveti, sa uiti, sa-ti reamintesti, sa legi intre ele ideile, sa recunosti formele, sa adaugi trepte noi la capatul lasat liber de necesitate, sa-ti sustragi vointa atractiilor si refuzurilor mediului fizic, sa cauti conditiile favorabile, sa masori realitatea dupa criteriul minimului necesar, sa doresti in taina maxismul posibil, fara a te expune, totusi, monotoniei frustrarii.

Iata ce ar insemna sa fii comun. Fiinta umana ce obisnuieste sa se modeleze dupa exigentele vietii submediocre.

Dar, daca inveti sa doresti, sa doresti ca dorinta ta si obiectul tau dorit sa fie unul si acelasi lucru; sa visezi la indeplinirea imediata, la identificarea fara granite dintre dorinta si ceea ce doresti; sa te recunosti pe tine insuti, sa-i recunosti pe ceilalti si sa lasi sa te recunoasca; si sa stii ca te opui fiecarui individ, fiindca orice individ este un obstacol in plus in calea dorintei tale, ai devenit un gay, o lesbiana, bisexual(a), transgender care isi neaga public orice fel de manifestare a universului propriu.

Ai intruchipa un gen de non-outed coming-out.

Insa, daca vei alege, vei alege sa supravietuiesti, vei alege dintre toate „oglinzile” infinite ale vietii una singura; una care te va reflecta in mod irevocabil, care va umple cu o umbra neagra celelalte „oglinzi”, le vei ucide inainte de-a-ti fi oferit, inca o data, drumurile acelea nesfarsite pe care nu trebuia sa ti le fi ales niciodata; vei hotara, vei alege unul din drumuri, vei sacrifica toate celelalte cai inutile tie, te vei sacrifica pe tine insuti in clipa alegerii, vei inceta sa fii toti ceilalti oameni care-ai fi putut sa fii; vei vrea ca altii – altul/alta – sa implineasca in locul tau viata pe care ai mutilat-o alegand un DA – in locul NU-ului, permitand ca NU dorinta ta, identica cu libertatea ta, sa te indrume prin labirintul vietii, ci Interesul, Frica, Minciuna, doar in acea zi va incepe sa iti fie teama de dragoste.

De dragostea pe care o poti oferi, respectiv cea pe care o poti percepe si extrapola dincolo de ziua dinainte de a fi inceput sa-ti fie teama de dragoste, de acea Dragoste; doar in aceste momente, cand vei crede tu insuti ca vei putea recupera Dragostea, cand te vei odihni cu ochii deschisi spre Dragoste, cand nu vei inceta sa doresti decat lucrul dorit, cand memoria se va metamorfoza in dorinta ta satisfacuta, vei trai ziua de AZI, vei avea sentimentul ca ieri sau maine este AZI, cand viata ta si destinul ei/lui se va confunda vei fi un gay, o lesbiana, un(o) bisexual(a) sau un transgender. Fericit(a).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here