Acasă Romanian gay Serile Filmului Gay 2011 și munca în echipă

Serile Filmului Gay 2011 și munca în echipă

1100
15

A venit toamna și de-o dată cu ea pe scena gay din România a început să adie vestea conform căreia Serile Filmului Gay, eveniment ajuns la a VIII-a ediție, va avea loc între 14-20 Noiembrie, la Cluj-Napoca. Astfel, iubitorii de cultură vor avea o săptămână ticsită de filme cu tematică LGBT, diverse petreceri, dezbateri ș.a.

Cum a început povestea Serilor Filmului Gay? Ei bine, merită citit.

În urmă cu 8 ani, foarte timid se desfășura prima ediție a Serilor Filmului Gay, la Cluj-Napoca. Organizatorul? Nimeni altul decât Lucian Dunăreanu. Singur, evident. Ce-i drept, omul ăsta s-a zbătut cu și pentru gay-ii din România destul de mult și s-a ciocnit, sunt sigur, de multe blocuri de beton: a fost înjurat, marginalizat, lumea râdea de el, n-avea prieteni, nimeni nu vroia (nici acum nu-i mai roză situația, cred) să iasă cu el „la un suc” pentru că „era prea cunoscut” etc.

Bun. Deci, în urmă cu 8 ani, Lucian organiza, timid, primul festival de film gay din România. Nimeni, niciodată nu s-a mai gândit să facă ceva în România, ceva care să schimbe oarecum percepția societății și să se facă încet trecerea de la „poponari” la „homosexuali”. Evident, cum se întâmplă de fiecare dată, nimeni nu l-a sprijinit… pentru că, nu-i așa, fără un scop… nu faci, nu te bagi, nu sunt proiecte, nu sunt bani.

Ei bine, de vreo doi-trei (?) ani încoace, PSI România a sponsorizat Serile Fimului Gay (anul acesta cu putin peste $3000), creându-se astfel… o bază financiară ceva mai solidă. Dar, evident, niciodată un lucru bun nu vine… singur. Acum, că Serile Filmului Gay are ditamai echipa, „piar” (lol) etc… trebuie că va fi unul nemaipomenit.

Așadar, Serile Filmului Gay s-a impus de-alungul anilor ca o competiție de filme artistice pe tematica LGBT, expozitii, spectacole, dezbateri publice, acțiuni ecologice. Festivalul de film gay se încheie în fiecare an cu Gala Premiilor Gay, eveniment care „oferă recunoastere personalităților vieții publice care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea LGBT din Romania” (bine, vorba vine, că la cât de ambiguă a fost mereu jurizarea… s-a pierdut credibilitatea undeva pe drum din nefericire și așa se face că în ultimii ani „prestigioasa” gală s-a transformat într-un event tragi-comic cu un pregnant iz masonic).

Lucian mă rugase zilele trecute să îi fac un afiș și câteva bannere pentru Serile Filmului Gay. Ce am făcut, aveți mai jos:

Serile Filmului gay 2011
Serile Filmului gay 2011

Bannerele sunt de diverse mărimi, cromatica fiind aceeași cu a afișului. Noah, să mai zică cineva că nu-s pro-coagulare! 😀 Legat de afiș, cum vi se pare?

Cei care pot, să meargă la Serile Filmului Gay, măcar pentru a vedea o altă față a comunității gay! (se poate vizita si site-ul oficial al Serilor Filmului Gay) Voi reveni cu amănunte!

Până una-alta… ce părere aveți de evenimentele culturale LGBT? Cum vi le imaginați?

Articolul precedentPentru ce meritam libertatea…(?)
Articolul următorCum te infectezi cu HIV, varianta house??
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

15 COMENTARII

  1. O initiativa excelenta. Felicitari lui Lucian si sustinatorilor lui! Cum se poate intampla treaba asta si in Bucuresti (sau national de altfel?)

  2. Suuuper 😀 Felicitari Robert, Lucian si toata echipa. Abia astept sa merg. Daca mai sunt darkq-isti care merg, poate ne vedem acolo 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here