Acasă Romanian gay Gayfest 2010

Gayfest 2010

1127
5

Aşa cum bine ştiţi, marşurile pentru drepturile persoanelor LGBT au loc în România din anul 2004 şi vizează schimbarea percepţiei românilor asupra persoanelor cu o orientare sexuală diferită. Atât Gayfest 2010 cât şi celelalte sunt dedicate lesbienelor, gaylor, bisexualilor şi transsexualelor dar şi prietenilor şi susţinătorilor acestora.

Au rămas mai puţin de 3 săptămâni până la ediţia cu numărul 7 a marsulului, adică  Gayfest 2010, care se vehiculează a fi unul destul de interesant, după cum spun organizatorii. Sperăm că Gayfest 2010 va trata problemele LGBT cu mai mult simţ de responsabilitate anul acesta în comparaţie cu anii trecuţi şi va fi lipsit de incidente neplăcute, cum s-a întâmplat în anii precedenţi când numeroşi participanţi la marş au fost atacaţi, necesitând îngrijiri medicale.

Gayfest 2010 va avea loc în perioada 17-23 mai, iar programul se anunţă a fi unul destul de încărcat, acesta incluzând expoziţii, cursuri de dans, concerte, seri de film, workshop-uri dar şi debate-uri pe diferite teme. Totul culminează cu Marşul Diversităţii din data de 22 mai începând cu ora 17:00, după care Gayfest 2010 se va încheia cu un party în cunoscutul club gay Soho Lounge din Bucureşti, pentru a celebra încă un pas înainte pentru comunitatea LGBT din România.

Gayfest 2010? Când?

Data în care debutează GayFest 2010, respectiv cea de 17 mai, este aleasă aceasta  deoarece atunci se sărbătoreşte Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei- IDAHO. De asemenea, organizatorii ne promit că programul este bine presărat cu activităţi noi şi variate, care se mulează perfect pe mai toate gusturile viitorilor participanţi. Sau cel puţin asta se speră … .

Programul în formă finală pentru Gayfest 2010  a fost publicat de curând, şi aici va fi prezentat pe scurt:

Luni, 17 mai: – Se începe la ora 11:00, cu o conferinţă de presă la Institutul Francez; după aceasta, participanţii sunt invitaţi la o expoziţie cu cele mai importante momente din istoria mişcării pentru drepturile persoanelor LGBT din diferite ţări, la Green Hours;

– Filme de scurt metraj, Centrul Ceh, şi un workshop însoţit de un fotoreportaj la Verde Cafe.

Marţi, 18 mai: – Programul pt această zi debutează cu aceeaşi expoziţie ca şi luni, urmată de un atelier de desen la Lente Cafe, orele 17:00;
– Cei pasionaţi de dans pot veni la ora 18:30 pentru un curs de dans hip-hop, la Sala de Dans „Performers”;
– Ziua se termină cu Serile filmului „Inklusiv”, „Diferit de ceilalţi”, Observatorul Astronomic la ora 20:15.

Miercuri, 19 mai: – Expoziţia din zilele anterioare se repetă şi astăzi la ora 15:00, dup care participanţii pot merge la „Lente Cafe”, unde se poate discuta despre problematica Trans;
– La orele 17:00, tot la „Lente Cafe” are loc un atelier de desen, după care sunt continuate cursurile de dans dar de această dată pe ritmuri latino, tot la sala „Performers”.
– Serile filmului „Inklusiv”, „Fete în uniformă”, din nou la Observatorul Astronomic.

Joi, 20 mai: – Expoziţie cu cele mai importante momente LGBT, urmată de cursuri de dans – vals- la sala de dans „Performers”, ora 17:00;
– La ora 18:30 are loc un atelier, în aceeaşi sală de dans, după care susţinătorii Gayfest 2010 se retrag în Soho Lounge.

Vineri, 21 mai: – Expoziţie cu cele mai importante momente cu privire la mişcarea ce susţine drepturile persoanelor LGBT la Green Hours, urmată de un concert de muzică clasică la Centrul Ceh, orele 20:30
– Pre-party, Soho Lounge, 23:30.

Sâmbătă, 22 mai: – La ora 17:00 are loc mult aşteptatul Marş al Diversităţii, urmat de o piesă de teatru la Club Fabrica şi un Party pentru Gayfest 2010 în Soho Lounge.

Aici găsiţi o listă cu adresele pentru fiecare din locatile menţionate mai sus:

Institutul Francez – Bd. Dacia nr. 7
Centrul Ceh – Str. Ion Ghica nr. 11 (lângă Biserica Rusă)
Green Hours – Calea Victoriei nr. 120
Club Fabrica – Str. 11 Iunie nr. 50
Verde CafA© – Str. Domnita Ruxandra nr. 15
Lente CafA© – Str. General Praporgescu nr. 31
Sala de dans Performers – Str. Ion Minulescu nr. 60-62
Observatorul Astronomic – Lascăr Catargiu nr. 21
Soho Lounge – Str. Băcăni nr. 3

Ia parte și tu la Gayfest 2010!

Dacă programul este pe placul dumneavoastră, sunteţi invitaţi să luaţi parte la Gayfest 2010. Mult succes participanţilor şi organizatorilor!

P.S. : Cine zicea că DarkQ nu e suportiv cu evenimentele gay din tară? :mrgreen:

5 COMENTARII

  1. Mi se pare mie sau gazfestul de anul acesta este mai slab decat cele de anii trecuti? Doar o expozitie (la care sunteti invitati in fiecare zi), aceeasi piesa de teatrul BLIND DATE (asteptam o premiera totusi), filme (doar unul pe seara?) si cateva workshop-uri de dans (improvizatie se cheama).
    Unde sunt discutiile serioase cu invitati de marca? Alte actiuni noi, revolutionare? Anul trecut a fost si un Living Library plus multe multe alte actiuni foarte frumoase.
    E criza in ACCEPT sau festivalul asta devine un „hai sa fie marcat pentru finantatori”?

    • Pisi,de ce te bagi in treburile lor?Ti-ai dat repede cu parerea.Te pomenesti ca esti contra lui Irina.Criza este peste tot,draga.Chiar si in portofelul tau…Cand ai fost ultima oara la ACCEPT?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here