Acasă Romania Români de românia

Români de românia

1116
6

O dată cu intrarea în iarnă am fost împresurați de răcoarea și frigul caracteristice iernii. Și mă tot minunez de cât poate persista frigul – o iarnă lungă și tăioasă. Dar frigul e bun că ajută să nu ni se altereze stările și condiția de români, și mai ales de români în criză… economică.

Câteodată mă simt ca și fetița cu chibriturile din poveste încercând să mă încălzesc de frigul care apasă peste suflețelele noastre sărmane și oropsite de soartă – soarta de a fi români… în criză. În criză economică, criză de nervi, criză de rinichi, criză a identității – câți oameni atâtea crize (și câtă plângere de milă! Dar lăsați-mă să continui, să mă bălăcesc în lacrimogenitatea prezentului).

Frigul ne îngheață buzunarele, cărucioarele de cumpărături, frigiderele aproape goale, mințile care nu mai pot sau nu vor a gândi, chiar sufletele. Ne intră până în oase purtându-ne într-o altă Eră glaciară, o eră a a confuziei, a frustrării.

E aproape plictisitor să se tot vorbească de țara noastră, cei mai mulți  folosind epitete din cele mai originale. Frigul la care asist m-a inspirat să fac o comparație între iarna prezentă și starea în general prezentă la români. În marea majoritate a lumii frigul (adică criza) este prezent, adevărat. Dar asta nu ne încălzește, nu?

Însă… povestea continuă: oamenii se îndrăgostesc, oamenii se despart, hoții tot hoți, întrebările sunt tot întrebătoare, răspunsurile sunt tot neclare. Povestea continuă: m-am săturat de criză, dar nu m-am săturat de iubire, m-am săturat de frig, dar nu m-am săturat de îmbrățișări calde, m-am săturat de prostime, dar nu m-am săturat de inocență, m-am săturat de lipsa de bani, dar nu m-am săturat de inimile bogate.

În concluzie, cele rele să se spele, cele bune să se-adune.

Articolul precedentUnde dai şi unde crapă!!
Articolul următorLectia 2 – Trecutul conteaza
Sunt unul dintre cei mulţi, dar totuşi unic; cu o poveste personală de spus şi altele pe lângă. Trenul vieţii m-a tot dus prin tot felul de staţii care m-au făcut să cred că nu mai există gay care să gândească cu capul superior, nu cel infierior; care să aibă ceva mai mult de spus decât nişte răspunsuri monosilabice şi alea prescurtate; gay prin care viaţa să le curgă prin vine, dar nu sub o formă de viaţă destrăbălată şi lipsită de maturitate şi responsabilitate, ci acea viaţă care e molipsitoare, care stâreneşte şi în alţii dorinţa de a trăi şi a trăi cu adevărat. Astfel că în straiţa mea de călător am adunat multe lucruri pe care aş dori să le împărtăşesc cu alţii, sperând ca undeva, cândva să am şi eu un impact (oricât de mic) în comunitatea asta de Gay de România, pentru ca la un moment dat şi această comunitate gay să aibă un impact -pozitiv- asupra mea.

6 COMENTARII

 1. frumos comentariu Essentials … dar vezi tu … in timp ce de exemplu tu, te-ai săturat de criză, dar nu te-ai săturat de iubire, te-ai săturat de frig, dar nu te-ai săturat de îmbrățișări calde, te-ai săturat de prostime, dar nu te-ai săturat de inocență, te-ai săturat de lipsa de bani, dar nu te-ai săturat de inimile bogate, la oameni cu portofelul plin este taman invers 😉 .
  Unii oameni simt criza economica, pe cand ceilanti e ca si cand nici nu ar fi aparut … daca ii intrebi de criza economica … se mai nimereste cate unu si iti raspunde tot cu o intrebare : ce e aia criza ? cu ce se mananca ?? n-am auzit eu de asa ceva …
  Oricum frumos articol 😉 tine-o tot asa :-*

 2. Mary,

  Mulțumesc frumos pentru încurajări.

  Și da, ai dreptate: există și oameni care nu simt… criza.

  Numai bine până la următoarea reauzire.

  xox

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here