Acasă Puzzle Am facut focul in soba de teracota

Am facut focul in soba de teracota

1005
4

Dupa ce m-am uitat inca de cateva ori la videoclipul Crazy Loop si m-am delectat cu cateva episoade din desenele animate preferate, am facut curatenie in baie, bucatarie si telefon. Apoi am stat si am gandit, asa simplu cum pot, cu cei doi neuroni pe care ii detin. A fost nevoie sa scot de la naftalina si neuronul de rezerva (pe acesta il scot doar sambata, ca sa nu oboseasca).

Fetita inocenta cu un ciocan in mana…

Apoi am facut focul in soba de teracota din sufragerie. Cum am fost restantier la „gaze”, am hotarat ca urmatoarele titluri pot servi pentru o cauza mai buna, si anume aceea de a ma feri de degeraturi: „Douazeci si sapte de trepte ale realului”, „Simple introduceri la bunatatea timpului nostru”, „Romanul adolescentului miop”, „Jocul cu margele de sticla” si „Narziss und Goldmund”. De mult doream sa le pun pe foc insa nu eram 100% decis daca fac bine… ma gandeam ca merita sa le am in biblioteca… orice adolescent (miop sau nu) ar trebui sa le aiba, dar ferice de cei carora titlurile raman titluri.

Cartile ardeau mocnit. Unele nu vroiau sa se aprinda si doar fumegau, deoarece timpul a lipit oarecum paginile intre ele, chiar daca literele dansau zi de zi, ca niste iele. Am gasit repede o solutie: am infipt carligul de otel in paginite galbejite, asemeni unui ginecolog care vrea sa produca un avort, chiar daca fetusul a depasit 12 saptamani, literele si-au incetat dansul.

M-am reintors in dormitor, am privit indelung biblioteca din lemn masiv, plina cu praf. Singurul neprafuit este locul in care odinioara stateau cartile care acum ard in soba. Cred ca am sa cumpar o vaza de la „38 de mii” cu niste flori artificiale in ea.

Viva4Ever

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here