Acasă Internet Vreau înapoi cele 15 secunde!!!

Vreau înapoi cele 15 secunde!!!

995
8

Pe mine mă scot din sărite. Mai caut diverse informații, citesc știri pe diverse site-uri și în majoritatea cazurilor ba mi se deschide dita’ fereastra care mă pune să aștept 15 secunde, timp în care imi este prezentat ceva idioțenie care oricum nu mă interesează (da, are și opține de „Închide” însă în loc să-ți îndeplinească funcția, mă duce direct la pagina idioțeniei), ba ajung la pagina pe care vroiam să o vizitez și o parte din text este acoperit cu alte reclame la tigăi sau produse de slăbit, care tot așa, degeaba apeși pe „închide” căci, vrei sau nu, tot la pagina tigăilor ajungi… și tot așa.

Azi am văzut o altă formă abuzivă de a face reclmă, pe Capital.ro. Mă apucasem că citesc despre marea realizare cu cei 9,5 km de autostradă Timişoara-Lugoj (deci, vă dați seama, ce realizare extraordinară… 9 kilometrii băăă…) când deodată, dispare articolul și îmi apare ceva reclama la Mercedes. Dau back, aceeași poveste.

Și acestea sunt doar cateva exemple… nu mai zic de stirileprotv.ro și multe, multe altele. În loc ca informația să fie ușor accesibilă… te împiedici de un milion de reclame. Nu zic NU reclamelor statice, care stau oriunde și dau eu click dacă mă interesează, dar astea abuzive, prin a căror plasare se bate joc efectiv de cititor, mi se par o prostie, sincer.

Înțeleg că da, se primește bani din publicitate, da’ nici chiar așa, să-ți bagi joc de cititor.

Io mai răsfoiesc, zilnic, multe alte site-uri străine, dar efectiv nu au reclame abuzive cum au astea românești.

Anyway, pentru cei ca mine s-a inventat un add-on de browser super mega util: AdBlock. Ce face acest addon? Blochează reclamele!

Din fericire acest addon este disponibil atat pentru Mozilla cât și pentru Chrome.

Un mic exemplu. Luăm un site de știri oarecare, hai să zicem, EVZ. Așa arată FĂRĂ AdBlock:

Așa arată CU AdBlock-ul activat:

Partea bună cu acest Adblock-er este că blochează absolut tot: alea cu 15 secunde, pop-up-uri, pop-under-e, adsense etc. 15 secunde azi, 15 secunde maine… se adună. 🙂

Ce părere aveți? Cum e mai bine?

Articolul precedentAfecțiunea la pisici
Articolul următorReferendum pe două zile. Sau câte o fi necesare…
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

8 COMENTARII

  1. @Mario: scuze dar îmi aduci aminte de reclamele alea de la teleshopping : )))

    Folosesc de foarte mult timp AdBlock. E super tare in blocarea reclamelor. Dar are și el micile lui probleme: uneori blochează mai mult decât necesar. Am pățit-o nu odată, ci de mai multe ori când nu putea să completez un formular pe un site sau sa accesez un link deoarece era blocat de adblock și nici măcar nu apărea pe site.
    Oricum, este genial în blocarea reclamelor, pop-up-urilor.

    PS: site-urile de la protv sunt groaznic de enervante -_-

  2. Cerea și el puțină atenție. Cred că nu prea a mai fost băgat el în seama recent și acuma vroia să fie puțin alintat și cineva să îl bage în seama 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here