Acasă Homosexualitate Poveştile unor tineri LGBT

Poveştile unor tineri LGBT

1154
2
Pe site găseşti restul poveştii. wearetheyouth.org

poza

Am găsit pe net acest proiect jurnalistic şi fotografic foarte frumos despre poveştile unor tineri  gay, lesbiene, transgender sau hermafrodiţi. Proiectul a fost lansat online acum 4 ani şi a adunat zeci de interviuri cu tineri din toate statele SUA într-o încercare de a documenta vastul spectru al identităţii persoanelor queer. Anul ăsta lansează şi cartea pentru care au selectat 40 de interviuri. Interviurile şi detalii despre carte găsiţi pe site-ul lor (link la final).

Pe site găseşti restul poveştii.  wearetheyouth.org
Pe site găseşti restul poveştii. wearetheyouth.org

Am fost foarte impresionat de unele poveşti. Tinerii vorbesc despre copilărie, relaţia cu familia şi prietenii, coming out, activism, discriminare şi despre felul în care au reuşit să depăşească problemele apărute din cauza orientării lor sexuale. Aceste poveşti individuale sunt foarte importante pentru alţi tineri care se simt singuri şi fără ajutor dar şi pentru a arăta tuturor că LGBT nu este doar un stil de viaţă superficial.

E foarte potrivit şi momentul ales pentru a lansa această carte. E un moment istoric, atât politic cât şi cultural, pentru drepturile comunităţii LGBT în lume şi editorii au încercat să surprindă aceste momente prin ochii tinerilor.

poza 2

Sunt sigur că o să vă identificaţi cu poveştile multor tineri, dar şi că o să primiţi o mare doză de curaj şi inspiraţie. Aş vrea să puneţi la comentarii un link spre povestea care v-a impresionat cel mai mult! Mie mi-a plăcut asta.

2 COMENTARII

  1. Articolul e foarte bun, aduce, cred eu, o doza de optimism pentru comunitatea lgbt din Romania asa cum cred si sper ca are sa faca si cartea despre care se vorbeste in articolul mai sus mentionat.

    Comunitatea lgbt din Romania e mare si, din cate am observat, in crestere.
    Astfel de articole sunt necesare pentru a prinde curaj si a arata celor din jur ca indiferent de orientate esti om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here