Acasă Internet Nofollow

Nofollow

1009
0

Google este cel mai folosit motor de cautare, suportand 80% din numarul total de cautari de pe Internet. In 2002 Google a introdus in algoritmul prin care afisa un site in index un criteriu nou: numarul total de link-uri si ancorele acestora care duc catre un anumit site.

In 2007 Google a inceput o lupta acerba cu fiecare companie care era implicata in vanzarea link-urilor (industrie infloritoare la acel moment) motivand cu posibilitatea afisarii rezultatelor eronate.

Prin urmare Page Rank-ul, indicatorul Google in ceea ce priveste importanta unui site, a ajuns sa fie extrem de greu de obtinut. Page Rank-ul a ramas un factor important in ceea ce priveste aprecierea unuei pagini web, singurul factor metric de pe Internet.

Scriptul care sta la baza majoritatii blogurilor, WordPress, este unul „Open Source” insa nu este optimizat dpdv. al motoarelor de cautare.

In cazul blogurilor nu e recomandar ca de pe homepage sa duca mai mult link-uri catre aceesi pagina/post/articol. In modul cel mai des intalnit spre un singur post merg trei link-uri:

  • Titlul propriu zis
  • Citeste acest articol in intregime »
  • # comentarii

Ceea ce am cautat si reusit sa fac este sa marchez cu rel=”nofollow” doua din aceste trei link-uri (b. si c.)

1. Se deschide fisierul /wp-includes/post-template.php, linia 125:

Se inlocuieste:

$output .= ' <a href="'. get_permalink() . "#more-$id\" class=\"more-link\">$more_link_text</a>";

replace it with:

$output .= ' <a href="'. get_permalink() . "#more-$id\" class=\"more-link\" rel=\"nofollow\">$more_link_text</a>";

2. Fisierul /wp-includes/comment-template.php, linia 763:

inlocuim:

echo ' title="' . sprintf( __('Comment on %s'), $title ) . '">';

cu:

echo ' title="' . sprintf( __('Comment on %s'), $title ) . '" rel="nofollow">';

3. Fisierul /wp/includes/category-template.php linia 162 (in cazul in care categoriile sunt deja listate pe prima pagina a unui blog, nu e nevoie sa plece inca un link catre categorie de la sectiunea „Acest articol este postat in categoria ‘$category->name’:

se inlocuieste:

$thelist .= '<a href="' . get_category_link($category->term_id) . '" title="' . sprintf(__("View all posts in %s"), $category->name) . '" ' . $rel . '>' . $category->name.'</a>';

cu:

$thelist .= '<a href="' . get_category_link($category->term_id) . '" title="' . sprintf(__("View all posts in %s"), $category->name) . '" rel="nofollow">' . $category->name.'</a>';

Astfel, presupunand ca avem un blog cu 10 post-uri pe prima pagina, reducem numarul de link-uri care pleaca spre articole cu 20 si cu numarul de categorii numarul de link-uri ce pleaca (duplicat) spre categorii, ceea ce este benefic atat pentru rank-ing cat si pentru oprierea dispersarii in mod eronat a puterii PR.

PS: Fisiere pe wordpress 2.5.1

🙂

Enjoy!

Articolul precedentUna pe fata, una pe dos…
Articolul următorHello, Hamburg!
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here