Acasă Concurs Sunt gay, sunt hetero, sunt activ, pasiv, orice imi dicteaza constiinta mea

Sunt gay, sunt hetero, sunt activ, pasiv, orice imi dicteaza constiinta mea

1100
1

Articolul #7

Romania…. 2007… cuvinte fara esenta pentru banalul din lume. Eu… as fi fost acelasi si in 2049 si in 1880, si in Grmania si in Moldova.  Adaptarea la mediul inconjurator este o calitate… nu atat privita din punct de vedere al “subjugarii” la reguli, ci privita ca o manipulare prin subordonare (prin a oferi oamenilor exact ceea ce vor sa le oferi, de ex., pentru a obtine apoi aproape orice) care ma face sa nu simt prea adanc socurile care ma “ating”, sa nu imi schimbe principiile aproape inconstiente si arhetipale dupa care mi se ghideaza , imi place sa spun, viata.  Ele, in totalitate ma fac sa ma simt om.

Si asta conteaza cel mai mult. Atata vreme cat EU ma simt om, nu mai conteaza nimic din jurul meu. Nici ca X mi-a tras o palma, nici ca Y se imbraca in femeie si danseaza langa mine, nici ca Z mi-a furat 200 E anul trecut si se face ca nu stie nimic nici acum.

Sunt adeptul ideii ca de la fiecare om putem invata cate ceva, si, in general, imi place sa admir partea plina a “paharului” din fiecare. Pentru scopul meu, egoist dealtfel, de a cunoaste, de a invata. Prin cei din jurul meu, de fapt ma ridic pe mine, pozand totodata in om indragostit de utopii si in avocat al umanitatii. Obisnuiesc sa ma “pun” in locul fiecaruia pentru a intelege, pentru a accepta… Si asta ma face putin polivalent. De aici pleaca acea convingere, putin exagerata si idealista, cum ca as putea sa fiu cum si cine vreau eu sa fiu.

Am primit destule palme din partea oamenilor ca sa ma mai afecteze vreuna primita in prezent. Merg in continuare, incerc sa raman langa oameni de la care pot invata mai multe, cu riscul de a fi palmuit in continuare. E riscul pe care ni-l asumam, uneori fara sa stim, cand traim in societate, si nu in izolare.

Etichetele ma dezamagesc pentru ca insusi termenul contine limitari. A pune etichete inseamna a categorisi prin prisma unor analize care mereu vor fi incomplete. Nu exista analize complete.

Etichete precum “gay”, hetero”, “activ”, “pasiv”, nu exista in lumea mea, pentru ca atat puterea mea de intelegere asupra lumii cat si experienta, mi-au demonstrat ca dauneaza (moral). Lumea mea este cea creata in interior de mine, este “alterarea” lumii inconjuratoare indeplinita de filtrele pe care mi le-am impus pentru a … pur si simplu, a ma simti bine. Iubesc cu toata puterea un om, ca peste doua saptamani “filtrele” sa nu mai dea voie exteriorului sa patrunda, pentru a nu suferi. Astfel, ajung la concluzia (reala dealtfel) ca nu mai iubesc acea persoana. Oricum niciodata, simtamintele proprii nu sunt demne de judecat, cel putin pentru cei ce nu au puterea de a intelege prin substituire,  si se poate merge pana la acolo unde putem spune ca nu sunt demne de a fi judecate nici macar  de constiinta proprie, pentru simplul fapt ca niciodata nu dispunem de obiectivism pur.

Astfel, pentru mine exista oameni, nu “gay”, nu “str8”, nu “bi”, oameni care isi potenteaza valorile in functie de puterea lor de autodepasire, puterea de a trece peste “bariere” de orice fel. Raman des dezamagit de impresiile mai tarziu inselate despre oameni, supraevaluari menite sa ma tina langa un om pentru a savura diversitatea lui ideologica. Dar raman, pentru ca altfel, m-as limita si eu… altfel nu as putea invata ceva ce poate apare dupa “ruptura”. Odata un om “dezgolit” , nu inseamna ca nu mai are nimic de oferit.

Sunt gay, sunt hetero, sunt activ, pasiv, orice imi dicteaza constiinta mea  ca e bine sa fiu…. dar mai presus de toate, sunt om. Si ma simt exelent in lumea mea. Fie in Romania, fie si in 2007.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here