Acasă Homosexualitate Betia de a apartine unei comunitati specifice

Betia de a apartine unei comunitati specifice

997
2

Primit pe mail:

Imi place blogul Dvs. Nu sunt asa de tanar si curajos. Poate odata o sa aflati de ce. Totusi, pentru inceput, va trimit cateva texte, franturi din ceea ce am la indemana. Asta si pentru ca comunitatea gay este complexa dar si putin cunoscuta de omul obisnuit.

Specificul gay

Comunitatea gay e specială şi face parte intrisecă din marea comunitate umană. În cadrul ei, modul de viaţă, comportamentul şi morala sunt aceleaşi ca în toate subcomunităţile umane. Fiecare component al ei a trait la un moment dat revelaţia interioara a intrării în ea şi, mai apoi, a acceptării că face parte din ea. Când a realizat aceste lucruri, cel în cauză, poate savura semnificaţia magică a cuvântului „seamăn”, acceptând că, în sfârşit, are alături de el „semeni”, că nu mai este singurul din specia lui. Când ai trăit în adolescenţă în tovărăşia unor semeni cu o sexualitate diferită de a ta, la descoperirea ei, este reconfortant să simţi că te afli în mijlocul unor oameni atât de apropiaţi ţie. Pe nesimţite, ceea ce ieri trecea învinovăţire, devine azi, în cadrul ei, ceva normal şi chiar necesar. Beţia de a aparţine unei comunităţi specifice, la fel de respectabilă în ciudăţeniile sale ca aceea a indivizilor din comunitatea mai mare a heterosexualilor, te face mândru şi mulţumit sufleteşte că faci parte din ea.

Constatări … paradoxale

„Paradoxul homosexualilor este că, deşi nu reuşesc să se reproducă, sunt în fiecare an din ce în ce mai mulţi.” (Tristan BERNARD)

Din motive implacabile, „numărul bărbaţilor care îi iubesc pe bărbaţi va fi de patru ori mai mare”, prezice NOSTRADAMUS. (Edmond FOURIER – Profeţiile necunoscute ale lui Nostradamus)

„Eşti cu adevărat faimos atunci când despre tine încep să apară zvonuri că ai fi homosexual.” (Jared LETO)

„Bisexualitatea îţi dublează şansele de a ieşi cu cineva sâmbătă seara.” (Woody ALLEN)

Cuplu celebru :

Camille Des Grieux – Rene Teleny

Camille Des Grieux, un tânăr englez, bogat şi cult, mărturiseşte la vederea celebrului  pianist ungur, Rene Teleny: „Când ochii ni s-au întâlnit, o stranie înfiorare m-a cuprins, iar fascinaţia pe care o exercita asupra mea era atât de puternică încât abia dacă mă puteam mişca. […] Tremuram tot, din cap pînă în tălpi. Părea să mă tragă încet-încet spre el şi, trebuie să recunosc, trăiam o stare atât de plăcută încât i-am cedat pe de-antregul.”  (Oscar WILDE  – Teleny sau Reversul medaliei)

2 COMENTARII

  1. Da intradevar asa este. E o betie apartenenta la o comunitate specifica , mai ales o comunitate care se deosebeste de altele prin prisma sexualitatii. Si mai este un privilegiu pentru ceilalti oameni de ati fi prieten si de a te cunoaste asa cum esti tu . 😉

  2. neavand impresia ca am intzeles e-mailul D-lui Anonimus, nu-mi permit sa comentez. dar mi-a placut shi sper sa mai am ocazia sa citesc fragmentele dumnealui.

    ma bucura faptul ca de la fiecare cultura cu care am avut ocazia sa interactionez, am avut ceva de invatzat, am intalni oameni deosebitzi shi produse culturale deosebite. cu toate acestea imi este greu sa spun ca fac parte dintr-o anumita cultura. cel mai mult ash putea spune ca sunt om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here