Acasă Cupluri Jocurile seducției?

Jocurile seducției?

960
8

În ultimele zile am tot avut tangențe cu conceptul de relație de cuplu. Nu prea am stat niciodată să analizez o relație din punctul de vedere al unui gay, dar poate că ar merita o încercare. N-am vreo competență nemaivăzută în domeniu, așa că pur și simplu voi spune ce cred, așteptând și alte păreri. Cred că mă voi axa pe partea incipientă a unei posibile legături amoroase între bărbați.

Se poate vorbi despre negocierea poziției într-o relație gay?

Când se poate vorbi despre o relație reușită? Eu unul cred, că numai atunci când comunicarea este perfectă. Dar oare ai curajul să-i spui tot ce vrei și ce simți? Eu nu prea am fost în stare de asta când mi-a plăcut cineva. Fără să realizez, pierdusem mult teren. I-am acordat deja o importanță, pe care el n-a avut când s-o dobândească.

E un joc al dominației? Cu siguranță. Dar de ce? Când totul poate fi atât de frumos, de natural, de firesc… Nu cred c-am să înțeleg asta niciodată. Din păcate însă, am învățat să-mi perfecționez jocul. Deși, repet, nu-l înțeleg și nu-mi place.

Până la urma cine câștigă? Era o vorbă, ceva de genul: Într-o relație unul întotdeauna iubește mai mult. Câștigătorul? Nici vorbă! E un subiect care mă cam irită… Contravine principiilor și convingerilor mele. Dar tocmai din această cauză încerc să-l disec.

Nu vreau să generalizez, dar am impresia că într-un cuplu unul este egoist, celălalt altruist, unul investește, celălalt încasează. Cel puțin asta am văzut la lumea din jurul meu. S-ar putea ca eu să am o viziune ireală și chiar castă asupra ideii de cuplu gay. Pentru mine e o chestie de reciprocitate, de comunicare, de sentimente. Vreau să pot vorbi cu omul de care am ajuns să mă îndrăgostesc, vreau să mă asculte, de asemenea vreau ca el să-mi spună ce vrea și ce crede. Poate că nu vom cădea întotdeauna de acord, dar cu siguranță vom găsi un punct comun.

Însă din ce am văzut și am trăit eu până acum, unul spune prea multe, pentru că celălalt refuză să o facă și astfel îi creează primului falsa impresie cum că nu face și nu spune suficiente. De ce să dai atenție unui tip cu care știi din start că nu vrei nimic serios? E murdar să-ți bați joc în mod conștient de sentimentele cuiva.

Până acum nu am câștigat jocul niciodata și sincer să fiu, nu știu dacă-mi doresc cu adevărat să-l câștig. Fiind contrar modului meu de a simți, cred că dacă aș câștiga, aș simți că am pierdut. Ciudat, nu?

8 COMENTARII

 1. Hmm… cate as avea sa spun despre acest subiect dar acum sincer nu am starea necesara pentru a scrie mai multe despre relatiile de cuplu dintre gay. Poate o sa revin … Acum vreau sa spun doar ca eu traiesc o astfel de relatie… ne cunoastem din iunie 2010 iar din octombrie suntem impreuna. cu bune si cu rele, cu momente de sinceritate, cu momente de indoiala, cu atatea stari ca nici nu va imaginati. de altfel sunt convins ca numai cine a trait o astfel de experienta ma poate intelege. ne iubim dar ne iubim in adevaratul sens al cuvantului. de fapt nici n-ar trebui sa specific acest lucru, pentru ca ori e iubire, ori nu e. iar eu o simt din plin. sunt un norocos si nu pot decat sa va spun ca macar o data in viata daca ai ajuns sa cunosti dragostea care sa fie pe deplin impartasita, n-ai trait degeaba. IUBITI, iubirea e atat de frumoasa 😉

 2. vreau doar să punctez o chestie la comentariul lui ‘adriano’ : cum adică vă cunoaşteţi din iunie 2010, şi sunteţi împreună din octombrie….? că noi nici în luna octombrie nu suntem.

 3. am o relatia de 3 ani…eu 23 el 20 de ani si va pot zice ca nu exista o „retata„ standard…pot zice ca in acesti 3 ani trecuti am avut mai multe „roluri„ relatia dintre noi se modifica mereu creste odata cu noi nu exista plictiseala,,,rutina..Un lucru este cert :relatie  fara iubire si sinceritate nu exista.

 4. Eu cred ca e in functie de ce-si doreste fiecare 🙂
  Unii prefera doar un rol, altii…ambele
  Eu ma multumesc cu unul :))

 5. Îmi închipuisem din titlu ca e vorba de versatilitate în postare, dar ori m-am înșelat, ori e folosita voalat, ca și cum ar reieși din context. Întotdeauna un activ va dori sa domine și un pasiv, sa iubească sincer. In fond, pasivii înlocuiesc femeia dintr-o relație heterosexuala, asa ca automat se pune în postura de a fi vulnerabil, chit ca exista mai multa înțelegere intre partenerii de același sex.

  Legat de schimbatul rolurilor – luata atare sexual sau altfel – cred ca tine de percepția individului fata de partener și reciproca. Depinde de cât de mult își doresc sa experimenteze, fără sa modifice total structura ierarhica.

  Nu exista iubire fără cineva care sa hotărască asa cum crede el/ ea ca știe mai bine. „O sa-ți placa mai mult varza decât salata!” sau „Am decis ceva și punct.”. O joaca a responsabilităților.

 6. Buna ziua. Daca doriti sa va angajati in domeniu webchat-Strict Conversatii, trebuie sa stiti de la bun inceput ca locul de munca (chiar si intr-un acest domeniu) conteaza foarte mult. Stiti, este o vorba: ” omul potrivit in locul potrivit”. Ce dorim sa va spuneam este ca noi am fi interesati si va putem stabili un interviu unde se discuta toate conditiile si ofertele, iar decizia va ramane a dvs. O saptamana reusita sa aveti!

  LOL, yep, right. Stict conversatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here