Acasă Cultura Oameni Lucian Dunareanu

Lucian Dunareanu

1054
1

Lucian Dunareanu, născut pe 22 noiembrie 1977, este unul din puținii oameni cu care am colaborat o perioadă. L-am cunoscut în perioada studenției, cred că fusese printre primii oameni cu care m-am întâlnit. Mdap, de pe mirc.

Lucian Dunareanu
Lucian Dunareanu

Am legat o oarecare prietenie pentru că mi-a plăcut ca și om. În acea perioadă Robert Varga era cel care făcea petreceri gay prin Cluj. Pe la finalul „carierei” lui Robert Varga, Lcian Dunaranu a fost cel care a început să facă chefurile respectife. Dar nu a fost ușor.

Erau zile în care mâncarea lui era constituită dintr-un iaurt si niște pâine. Umla de dimineața până seara să caute localuri dispuse să găsduiască petrecerile gay. Evident că mai nimeni nu vroia, dar pnă la urmă a răzbit.

Lucian Dunăreanu a vrut să facă un ONG, Be An Angel. Nu s-a concretizat nimic pentru că nu erau bani. Apoi a urmat prima revista gay din România, Angelicuss care apoi a devenit Switch. Au apărut câteva numere dar, tot din lipsa banilor tipărire revistei a fost sistată.

A urmat apoi Miss Travesti România, un concurs unde cei care se travestesc se puteau întrece pentru premiul întâi.

Tot Lucian Dunareanu a fost cel care în 2003 lansa un eveniment fără precedent, Serile Filmului Gay, un eveniment cultural menit să deschidă orizonturile homosexualilor (dar nu numai) din România. Ulterior proiectul a fost înglobat în proiectele PSI, deoarece Lucian a devenit mmbru PSI și coordonator PSI pe județul Cluj.

În prezent Lucian este cel care organizează petrecerile gay din Cluj-Napoca, găzduite în clubul Delirio.

De multe ori numele lui Lucian Dunăreanu a fost terfelit pe nedrept, însă, vă asigur că majoritatea poveștilor sunt… povești. Niciodată să nu spui ceva despre cineva pe care nu cunoști.

Articolul precedentAngels in America
Articolul următorSerile Filmului Gay
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here