Acasă Cultura Filme cu tematica gay You should meet my son (2010)

You should meet my son (2010)

1062
26
You SHOULD see "You Should Meet My Son" :)

You Should Meet My Son” este, pur şi simplu, un film care trebuie văzut!

Subiectul este unul care ne este, majorităţii, cunoscut: intruziunile mamei (părinţilor, celorlalţi – alegeţi voi varianta corectă) în viaţa noastră. Ceea ce este puţin probabil să ne fie cunoscut însă majorităţii este personalitatea simpatică, simplă a eroinei principale; iar dacă aveţi norocul acesta: bravo vouă!

Mae (Joanne McGee) este o mamă singură, care locuieşte cu sora ei Rose (Carol Goans). Fiul ei, Brian (Stewart Carrico) şi-a luat demult zborul din cuibul părintesc, prin care mai calcă doar ocazional, duminicile, pentru o cină în familie.

După ce 5 ani de zile Brian a venit constant însoţit duminicile de Greg (Chris Nolan), „colegul de apartament” (mda.. am avut şi noi colegi din ăştia, ştim cu ce se mănâncă), apare o ruptură: cei doi se plictisesc de împărţit aceeaşi…mobilă, iar Greg se… „mută” cu… un alt coleg de apartament (mda, era o trimitere la… marmacie).

Până la momentul rupturii, singura dorinţă a lui Mae a fost să găsească o „mândruţă” feciorului, aşa cum a fost lăsat să fie scopul creştinului pe pământ… Cu ocazia rupturii dintre cei doi, însă, Brian nu mai reuşeşte să evite „capcanele” cu agerimea de altădată şi… mama sa (de fapt, mătuşa sa) intuieşte adevărul: Brian se îmbracă prea frumos, este prea îngrijit, are prin casă prea multe reprezentări ale lui David (Michelangelo… ahh, cultura)… Trebuie să fie gay (clar)!

Nimic nou sub soare, până acum, nu? Ei bine, motivele pentru care spun că trebuie văzut acest film abia acum încep.

Mae şi Rose sunt genul de „ol’ southern ma’ams” profund ancorate în creştinism – chiar habotnice pe alocuri, pe la începuturile filmului. Dar pe parcurs se schimbă: apare, foarte sensibil redată, ideea că răul cel mare nu este că Brian este gay… ci dacă, doamne fereşte, odorul mamei va trăi singur toată viaţa?

Ei bine, nu! Mae şi Rose nu pot accepta ideea, şi pornesc prin urmare în căutarea unui… soţ pentru acesta, cu o şi mai mare fervoare decât au căutat, la începuturile filmului, o soţie.

Umorul se regăseşte peste tot: în modul în care descoperă primele persoane gay… în modul în care ajung în cluburi gay pentru a găsi „alesul” pentru Brian… În reprezentarea deloc idilică (ba chiar profund critică, deşi redată cu un umor nebun) a valorilor a căror dispariţie o deplângeau unii pe aicipe aicipe aicipe aici şi pe aici.. OK, mă opresc, aţi prins probabil deja ideea! 🙂

Mi se pare foarte fină ironia cu care Mae, la un moment dat, refuză să ia în considerare anumite pasaje din Levitic favorizând anumite pasaje din Geneză (ça, c’est pour les connaisseurs; nu că aş fi eu vreunul, dar… mi-a plăcut ideea).

Mi se pare genul de film la care mulţi dintre noi vor zâmbi poate amar, dorindu-şi să-l vadă poate alături de vreun părinte.

Mi se pare genul de film care poate da unele idei geniale pentru gestionarea relaţiei cu cei care resping ideea de „d-ăia” – chiar dacă fie şi prin conturarea unor imagini caricaturale ale „ălora” care ne fac zilele amare…

Vedeţi filmul ăsta! În cel mai rău caz, îmi voi atrage ura voastră pentru că v-am răpit 88 de minute de viaţă (fiţi sinceri, oricum le petreceaţi pe net). În cel mai bun caz, veţi uita de răutăţile care fac parte din viaţa noastră pentru o oră jumate, şi veţi purta un zâmbet ceva mai mult de atât…

Iar când veţi ajunge să staţi de vorbă cu vreun „d-ăla încuiat” veţi surânde enigmatic, amintindu-vă de vreun episod din film…

Cică ar fi de bonton să bag aci şi un trailer de pe YouTube: voila!

Articolul precedentA doua dragoste, dupa heroina
Articolul următorUnul din mulțime…
Nu am avut niciodată pretenţia că am scris ceva de valoare inestimabilă, sau nici măcar ceva nou; am scris însă ceea ce am simţit, ce au însemnat alţii pentru mine. Sunt un om în adevăratul sens al cuvântului? Sunt oare un bun prieten? Nu ştiu, şi nu voi afla cu certitudine nicicând…

26 COMENTARII

 1. Freedom, intenţia acestei secţiuni este de a face cunoscute filmele gay şi atât.
  Cine le vede, bine; cine nu, la fel.
  Distribuirea unui film de pe internet este activitate ilegală şi încalcă drepturile de autor.

 2. Non_Lose: eu am vorbit de distribuirea unui film.
  Care implică, de exemplu, postarea unui link.
  Sau punerea la dispoziţie a unor pachete de date (ex. seed la torrent, etc).

 3. vreau sa iau si eu filmul sa-l pot vedea,din pacate pe pirate nu-l gasesc,cine ma poate ajuta?de unde il pot downloada si eu?sau cine mi-l da si mie? astept raspuns,mersi oricarei persoane care va actiona in acest sens;)))

 4. ********fara linkuri**************/
  eu de aici l-am luat (cu bs player -ala free- poti sa gasesti si subtitrare in romaneste,doar selectezi limba)

  Rzv edit: te rog nu posta link-uri! DarkQ nu incurajeaza pirateria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here