Acasă Cultura Filme cu tematica gay The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

984
4

Regia: John Madden
Distributia: Judi Dench, Tom Wilkinson, Bill Nighy, Maggie Smith, Penelope Wilton, Dev Patel

Filmul pe care vi-l recomand astazi nu este unul gay in felul cu care ne-am obisnuit. De fapt, doar unul din firele narative este gay… ceea ce dupa parerea mea este un lucru bun, deoarece povestile gay nu ar trebui sa apara ca niste universuri izolate, ci ca o parte din povestea vietii. Si asta e si tema filmului- viata si cum ar trebui traita ea.

Personajele principale, jucate impecabil de actori britanici de mare calibru, sunt „pensionari”, dar spre deosebire de pensionarul roman, ei nu se resemneaza sa astepte moartea, ci se afla inca in cautarea sensului. Acest lucru mi se pare indeosebi relevant pentru gay-i din Romania, pentru care intrebarea „Exista viata dupa 50 de ani?” este una de actualitate. Ei bine, filmul ofera niste posibile raspunsuri.
Apropo de personaje, umorul britanic abunda, ceea ce va face deliciul amatorilor genului.

Actiunea este plasata intr-un cadru exotic (dupa cum spune si titlul filmului) in tara preferata a regizorilor, cel putin in ultimii ani, pentru a sugera ideea de spiritualitate: India. De aici, imaginile care fura privirea.

Dupa vizionare am ramas cu o senzatie placuta, desi filmul m-a facut sa-mi pun si unele intrebari despre cum imi traiesc viata. As zice ca este nu atat un film gay, cat un film pentru gay.

4 COMENTARII

 1. Tin minte ca mi-a placut foarte mult in acest film modul in care a fost sugerat faptul ca unul dintre personaje o sa moara. Foarte subtil si … as putea spune: poetic! 😉

  E un film placut, ce-i drept!

 2. „Everything’s gonna be all right in the end. And if it’s not, it means it’s not yet the end”.
  L-am vazut, nu m-a impresionat foarte mult filmul dar nici nu m-a luat somnul, daca am reusit sa nu adorm inseamna ca e de bine. De obicei cand vizionez seara un film care nu-mi place, ma ia somnul, cum mi s-a intamplat la Scary Movie 5 (si abia asteptam sa-l vad pentru ca mi-au placut primele patru parti. Dezamagire).

  Si intrebarea intrebarilor… ce vom face la batranete, chit ca vom avea avere buna sau nu?

 3. Cand i-am vazut casting-ul dupa ce fusese lansat, mi-am spus ca trebuie sa-l vad, ptr. ca sunt actori de care-mi place. Initial n-am stiut ca-i cu tematica gay, si totusi, chiar daca au fost cateva scene amuzante, in general, filmul m-a plictisit. Nu-i genul meu.

  @ Adi, Scary movie 5 si-a dezamagit toti fanii. Pe cat de mult l-am asteptat, pe atat de mare a fost dezamagirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here