Acasă Cultura Filme cu tematica gay Milk – Preţul curajului

Milk – Preţul curajului

1035
1

Filmul este extraordinar uitati-va ca meritaMilk_1241772619_2008

„Milk” este primul film nedocumentar bazat pe povestea reala de viata a politicianului american Harvey Milk, cel care a devenit in anul 1977 primul homosexual declarat ales intr-o functie oficiala pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Dupa ce a parasit orasul New York si s-a mutat in California, la San Francisco, barbatul de varsta medie s-a transformat intr-un politician activ, intr-un orator talentat si intr-un militant pentru promovarea si recunoasterea drepturilor minoritatilor sexuale. La a treia tentativa, Harvey Milk a fost votat in Consiliul Supervizorilor orasului San Francisco, starnind furia si frustrarea fostului supervizor Dan White. La un singur an de la acest eveniment, in 1978, atat Harvey Milk, cat si primarul orasului San Francisco pe nume George Moscone au fost impuscati mortal de catre Dan White, care ii acuza pe fostii lui colegi din Consiliul Supervizorilor de faptul ca au respins incercarea sa de a-si anula propria demisie din respectivul Consiliu.

1 COMENTARIU

  1. Multumim pentru lectia de istorie, dar… filmul?!

     

    (P.S. L-am vazut, e un film foarte bun, avandu-l pe Sean Penn in rolul lui Milk si pe James Franco in rolul iubitului sau. Filmul e regizat de Gus Van Sant si e o adevarata capodopera.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here