Acasă Cultura Filme cu tematica gay Contracorriente (2009)

Contracorriente (2009)

993
2

Miguel, un pescar dintr-un satuc peruvian, traieste o poveste de dragoste cu Santiago, un pictor. Dar cum Miguel e casatorit si locuieste intr-o comunitate cu principii rigide, povestea lor trebuie tinuta departe de ochii sotiei si ai lumii. Intr-o zi, Santiago i se arata lui Miguel sub forma unei fantome si ii spune ca el e mort, iar corpul lui a ramas undeva in ocean si nu-si va gasi linistea sufleteasca pana nu va avea parte de inmormantarea pe care si-a dorit-o. Totodata, adevarul despre cei doi iese la iveala cand un tablou infatisandu-l pe Miguel nud este descoperit in locuinta pictorului. Prins intre mai multe sentimente contradictorii – pierderea fizica a iubitului, relatia cu sotia care ameninta sa-l paraseasca si dezaprobarea consatenilor sai – Miguel incearca sa indeplineasca ultima dorinta a lui Santiago.

2 COMENTARII

 1. Da, da, da, foarte dragut filmul. Chiar daca povestea se desfasoara intr-un cadru exotic, e o poveste foarte des intalnita in relatiile gay din Romania, o poveste despre cupluri in clandestinitate, invizibile.

 2. Okay, this is just creepy!
  Acum 5 minute am terminat filmul asta de vazut si tu tocmai i-ai scris review-ul.
  Mi l-am luat aseara cu gandul sa-l vad astazi dupa meditatia la fizica de care nu am niciodata chef. In general dupa meditatia asta I feel like rewarding myself with a gay-themed movie.

  Alex, hmm, exotic pentru noi care nu locuim acolo, dar era de fapt un amarat de satuc de pescari + mare si stanci. Poate fi oricand inlocuit cu un sat de la noi + munti sa zicem and there you go!
  Oricum, nu numai relatia lor, dar si reactia celorlalti cu privire la ei, and let’s not forget about the church, their way of living, talking, sunt foarte asemanatoare cu cele ale romanilor.
  Not sure about the ending, though. Crezi ca la noi jumatate din sat ar fi inteles si l-ar fi urmat la inmormantare si cealalta jumatate ar fi ramas, ca in film?
  Eu nu stiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here